Подільська міська територіальна громада
Одеська область, Подільський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Третя неділя травня – День пам’яті жертв політичних репресій.

Дата: 15.05.2022 12:13
Кількість переглядів: 188

Третя неділя травня – День пам’яті жертв політичних репресій.

Кількість жертв політичних репреФото без описусій в Україні досі неможливо підрахувати. Десятки тисяч людей було розстріляно, сотні тисяч пройшли в’язниці, заслання, табори, примусово проходили психіатричне лікування.

Через терор і репресії пройшли усі верстви українського населення: від наукової та творчої інтелігенції до селян. Радянська влада намагалася приховати сліди своїх злочинів. Місця поховань ставали режимними об’єктами КГБ, місцевість розрівнювали бульдозерами, доступ до відповідних архівів був заборонений.

Репресивна політика правлячої верхівки колишнього радянського союзу, у тому числі ленінського і сталінського режимів, категоричне неприйняття цивілізованим світом таких проявів тоталітарного правління як голодомори, депортації, політичні переслідування чи цькування за соціальними й іншими ознаками, і тим більше фізичне знищення людей - нинішня путінська росія, потворно наслідує усі ці ганебні методи, фактично вчиняючи геноцид українського народу у XXI столітті на українських землях.

Ця війна, розв’язана росією в Україні, демонструє світові надзусилля українського народу у боротьбі проти вторгнення московської держави, вибиваючи окупанта з наших земель та виборюючи тим самим мир у всьому світі.

У цей День скорботи Подільська громада схиляє голови на знак пам’яті про всіх тих, хто загинув або постраждав в Україні в наслідок політичних репресій комуністичного режиму.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора