Подільська міська територіальна громада
Одеська область, Подільський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Міністерство розвитку громад і територій України запустило соціальну програму «Прихисток» — це онлайн-платформа, на якій українці безкоштовно пропонують своє житло тим, хто змушений тікати від війни!

Дата: 11.04.2022 15:17
Кількість переглядів: 246

Сотні тисяч українців змушені покинути свій дім, рятуючись від російських бомб та ракет. Тому, Міністерство розвитку громад і територій України запустило соціальну програму «Прихисток» — це онлайн-платформа, на якій українці безкоштовно пропонують сФото без описувоє житло тим, хто змушений тікати від війни. Власники житла, які допоможуть безкоштовно українцям з проживанням, зможуть отримати компенсацію витрат на комунальні послуги від держави в розмірі близько 450 грн на місяць за кожну прийняту особу, незалежно від віку. Щоб запропонувати своє житло до проживання внутрішньо переміщеним особам (переселенцям) і отримати компенсацію необхідно: 

  • Звернутися до Центру надання адміністративних послуг із відповідною заявою (при собі мати документи на право власності житла або з довіреністю від власників, паспорт та ідентифікаційний код, а також документи внутрішньо переміщених осіб: довідка про статус ВО, паспорт або свідоцтво про народження та ідентифікаційний код ). Також ви можете самостійно зареєструватися на сайті prykhystok.gov.ua;
  • до 5-го числа кожного місяця інформувати Центр надання адміністративних послуг  про кількість днів та кількість переселенців, що проживали в помешканні;
  • до 20-го числа кожного місяця отримати на банківський рахунок, вказаний в заяві, компенсацію за розміщення кожної людини (близько 450 гривен за 1 людину). 

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора