Подільська міська територіальна громада
Одеська область, Подільський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Пам’ятка щодо профілактики інфекційних хвороб, які мають водний шлях передачі!

Дата: 06.04.2022 11:37
Кількість переглядів: 216

Цьогоріч, як й минулого року, за результатами лабораторного контролю Головним управлінням Держпродспоживслужби в Одеській області фіксуються факти невідповідності питної води джерел децентралізованого водопостачання гігієнічним вимогам. З цього приводу, а тФото без описуакож з метою профілактики інфекційних хвороб, які мають водний шлях передачі, ми хочемо нагадати вам деякі прості правила гігієни.

По-перше. Для задоволення питних потреб та приготування їжі, користуйтесь водою з колодязів громадського користування та індивідуальних колодязів, яка відповідає гігієнічним вимогам та є безпечною в епідемічному та радіаційному відношенні, має сприятливі органолептичні властивості та нешкідливий хімічний склад (за результатами лабораторного контрою).

По-друге. У разі невідповідності питної води гігієнічним вимогам необхідно провести її знезараження. Підготовка до знезараження вимагає проведення низки кроків: необхідно відкачати воду, відновити цілісність бетонних кілець і швів, очистити стінки та дно колодязя.

По-третє. Для дезінфекції колодязів слід застосовувати спеціальні препарати, що мають дезінфекційні і антибактеріальні властивості. Вони повинні бути здатні: знищувати патогенні організми, не бути токсичними, тобто бути безпечними для здоров’я, легко змиватися. Найпопулярніші препарати для дезінфекції, які зареєстровані на території України та мають позитивний висновок держсанепідекспертизи – це хлорне вапно, засоби «Акватабс», «Жалівар Оксі», «ДезТаб» та «Дезактін».

Й наостанок. За відсутності питної води гарантованої якості, використовуйте якісну та безпечну привізну воду.

У разі підозри щодо розвитку ознак інфекційних захворювань – підвищення температури тіла, лихоманки, запаморочення, головного болю, болю у животі, нудоти, проносу, нежиті, пожовтіння шкіри, склери очей, висипів на тілі – терміново зверніться за медичною допомогою, не допускайте самолікування. Перебіг багатьох інфекційних хвороб прихований і може привести до тяжких наслідків.

Не гайте часу! Бережіть своє здоров’я та здоров’я близьких!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора