Подільська міська територіальна громада
Одеська область, Подільський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Як внутрішньо переміщенні особи можуть отримати допомогу від держави?

Дата: 25.03.2022 13:58
Кількість переглядів: 250

Внутрішньо переміщені оФото без описусоби, які змушені були покинути місце постійного проживання у зв’язку з широкомасштабним вторгненням російської федерації в Україну, мають змогу отримати допомогу на проживання від держави!

Перше, що необхідно зробити людині, яка приїхала на нове місце у зв’язку з бойовими діями, – це отримати довідку про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи. Це можна зробити у Департаменті соціальної, сімейної політики та охорони здоров’я за адресою: вул. Бочковича, 4 (р-н Цукрового заводу). Наступний крок – необхідно подати заяву на отримання допомоги на проживання.

Допомога надаватиметься у таких розмірах:

• для осіб з інвалідністю та дітей – 3000 гривень на місяць;

• для інших осіб – 2000 гривень на місяць.

Виплата допомоги здійснюється через Ощадбанк на банківський рахунок (за стандартом IBAN), який отримувач вказав у заяві на допомогу.

Допомога надається щомісячно з місяця звернення на весь період введення воєнного стану плюс один місяць після його припинення чи скасування.

Якщо виникають питання, можете звернутися до Департаменту соціальної сімейної політики та охорони здоров’я (робочі дні ПН-ПТ з 8:00 до 17:00) або за тел.: +38 (066)-175-40-32.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора