Подільська міська територіальна громада
Одеська область, Подільський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Про внесення доповнень до рішення міської ради від 18.11.2020 № 5-І «Про затвердження Регламенту Подільської міської ради Подільського району Одеської області І скликання»

Дата: 09.03.2022 19:11
Кількість переглядів: 328

                                                  У К Р А Ї Н А                                   Проект

ПОДІЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА

ПОДІЛЬСЬКОГО РАЙОНУ ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

 

Р І Ш Е Н Н Я

 

 

Про внесення доповнень до рішення міської ради

від 18.11.2020 № 5-І «Про затвердження Регламенту

Подільської  міської ради Подільського району Одеської

області І скликання»

 

 

Враховуючи Указ Президента України № 64/2022 від 24.02.2022 «Про введення воєнного стану в Україні», Постанову Кабінету Міністрів України від 09.12.2020 №1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2», керуючись п. 1 ст. 26, п. 14 ст. 46, п.11-1 Прикінцевих та перехідних положень Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» Подільська міська рада Подільського району Одеської області

 

ВИРІШИЛА:                                                                                                       

 

1. Внести доповнення до  п.1 рішення міської ради від 18.11.2020 № 5-І «Про затвердження Регламенту Подільської  міської ради Подільського району Одеської області І скликання», доповнивши розділ 2 Регламенту Подільської  міської ради Подільського району Одеської області І скликання статтею 28-1 (додається).

 

2. Контроль за дотриманням вимог Регламенту Подільської міської ради Подільського району Одеської області І скликання покласти на секретаря  Подільської міської ради та постійні депутатські комісії.

 

 

 

Підготувала:

СеліфановаІ.П.

р/р Албанський О.Б.

Чуприна О.В.

Шалашний О.В.

Захаров Я.В.

Задорожна Л.І.

Корчовий А.В.

 

 

                                                                                             Додаток

до рішення Подільської  міської ради

Подільського району Одеської області

                                                                                             від ________року  № ____

 

                 Стаття 28-1 Проведення пленарних засідань  Ради та засідань постійних комісій Ради в режимі відеоконференції (дистанційне засідання) на період здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), часу встановлення карантину, режиму надзвичайної ситуації, введення надзвичайного чи воєнного стану  

  1. Згідно з цим Регламентом тимчасово, в умовах запровадження карантину, спричиненого спалахами епідемій та пандемій, що створюють загрозу життю і здоров'ю значних верств населення та введення такого стану відповідного до законодавства на всій території України або окремих територіях, режиму надзвичайної ситуації, введення надзвичайного стану, воєнного стану, допускається проведення пленарних засідань Ради та засідань постійних комісій Ради, в режимі відеоконференції (дистанційне засідання), крім питань, що потребують таємного голосування.
  2. Порядок проведення дистанційних засідань забезпечує:
  • можливість реалізації прав депутатів;
  • ідентифікацію особи, яка бере участь у засіданні колегіального органу;
  •     встановлення та фіксацію результатів голосування стосовно кожного питання;
  • черговість голосування проходить в алфавітному порядку кожним окремим депутатом після оголошення початку голосування та прізвища депутата .
  • рішення про дистанційне засідання доводиться до відома депутатів і населення не пізніш як за 24 години до його початку із зазначенням порядку денного та порядку відкритого доступу до трансляції дистанційного засідання міської ради. Розпорядження про дистанційне засідання розміщується на офіційному веб-сайті громади з одночасним направленням цієї інформації та проектів рішень на зазначену адресу кожного члена колегіального органу.
  1. Дистанційні засідання проводяться в режимі відеоконференції із застосуванням програми ZOOM. Перед кожним таким засіданням членам колегіального органу будуть направлені відповідні запрошення через офіційну електронну адресу кожного члена колегіального органу. Члени колегіального органу повинні встановити програмне забезпечення ZOOM та ідентифікувати себе зазначивши українськими буквами: перше – прізвище, наступне – ім’я. Після цього члени колегіального органу будуть підключені до відео-конференції.
  2. Запис дистанційного засідання є невід’ємною частиною протоколу засідання.
  3. У разі проведення пленарного засідання Ради, постійної комісії Ради, в режимі відеоконференції таке засідання проводиться виключно в порядку, передбаченому цим розділом.
  4. Пленарне засідання Ради, постійної комісії Ради в режимі відеоконференції може проводитися виключно з метою розгляду проєктів рішень, які мають особливу важливість, потребують негайного вирішення, пов’язані невідкладними роботами із запобіганням виникненню і поширенню, проведення профілактичних та протиепідемічних заходів, локалізацією і ліквідацією спалахів, епідемій та пандемії коронавірусної хвороби (COVID-19), ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій або якнайшвидша ліквідація особливо тяжких надзвичайних ситуацій, спричинених спалахами епідемій та пандемій чи реалізації повноважень, пов'язаних з такими обставинами, економічним добробутом та правами людини, питання невідкладного внесення змін до міського бюджету, інших питань, а також процедурні питання. На проєкти рішень, рішення органів місцевого самоврядування, їх посадових осіб, що передбачені цим пунктом, не поширюються вимоги Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності», ч .4 ст. 15 Закону України «Про доступ до публічної інформації».
  5. Розпорядження про проведення пленарного засідання Ради в режимі відеоконференції може прийматися міським головою при прийнятті рішення щодо скликання сесії Ради.
  6. У разі прийняття розпорядження міським головою щодо проведення сесії Ради в режимі відеоконференції постійні комісії повідомляються про необхідність розгляду проєктів рішень, що виносяться на розгляд Ради.
  7. Секретар Ради забезпечує інформування депутатів про дату, час, порядок денний такого пленарного засідання шляхом розміщення відповідної інформації на офіційному вебсайті громади з одночасним направленням цієї інформації на електронну адресу кожного депутата Ради невідкладно, але не пізніше ніж за 24 години до його початку.
  8. Проєкти рішень, розгляд яких заплановано на пленарному засіданні надсилаються депутатам Ради в електронному вигляді на електронну адресу кожного депутата Ради з додержанням строку, визначеного цим Регламентом.
  9. Рада проводить засідання в режимі відеоконференції у залі засідань за адресою: п-т Шевченка, 2, м. Подільськ.
  10. Під час проведення пленарного засідання Ради в режимі відеоконференції або аудіоконференції у залі, в якому відбувається таке засідання, можуть перебувати лише:
  1. міський голова;
  2. секретар Ради;
  3. особа, визначена доповідачем проєкту рішення;
  4. депутати Подільської міської ради Подільського району Одеської області, в яких відсутня технічна можливість брати участь в засіданні Ради в режимі відеоконференції;
  5. працівники Ради, що виконують функцію з обслуговування пленарних засідань Ради, інші посадові особи органів місцевого самоврядування визначені розпорядженням міського голови про скликання сесії та проведення пленарного засідання Ради в режимі відеоконференції.
  1. Головує на пленарному засіданні Ради, яке проводиться в режимі відеоконференції міський голова або за його відсутності секретар міської ради.
  2. Перед відкриттям пленарного засідання Ради в режимі відеоконференції проводиться реєстрація депутатів Ради, які в режимі відеоконференції приєдналися до участі у пленарному засіданні або присутні у залі засідань.
  3. При проведенні реєстрації секретар міської ради по черзі називає прізвища депутатів Ради. Навпроти прізвища осіб, які присутні на пленарному засіданні або в режимі відеоконференції, приєдналися до участі у пленарному засіданні секретар міської ради фіксує час реєстрації та робить відмітку «присутній», а навпроти прізвищ осіб, що відсутні на пленарному засіданні – «відсутній». Цей список підписує головуючий та секретар із зазначенням загальної кількості депутатів, що пройшли реєстрацію.
  4. Головуючий повідомляє про результати реєстрації депутатів Ради і відкриває пленарне засідання Ради в режимі відеоконференції у разі, якщо для участі в ньому зареєструвались більшість депутатів Ради від її складу. Подальший підрахунок голосів з питань порядку денного здійснює відповідальна особа виконавчого комітету яка призначена міським головою.
  5. Слово для виступу, запитань, зауважень, коментарів надається головуючим за попереднім записом в чаті після оголошення початку такого запису, а для присутніх шляхом підняття руки в порядку черговості. Право виступу одночасно може мати тільки один учасник відео конференції.
  6. Після відкриття пленарного засідання Ради в режимі відеоконференції затверджується порядок денний пленарного засідання Ради.
  7. Після затвердження порядку денного пленарного засідання Ради головуючий розпочинає розгляд питань порядку денного, оголошує повну назву та проєкт кожного питання.
  8. Голосування депутатів Ради на пленарному засіданні Ради в режимі відеоконференції (в тому числі тих депутатів Ради, які приєднались до участі у ньому після його відкриття) відбувається відповідно до порядку проведення поіменного голосування таким чином:
  1. секретар міської ради (або особа, яка виконує його обов’язки) називає прізвище, ім’я та по батькові депутата Ради в алфавітному порядку;
  2. депутат Ради особисто здійснює своє волевиявлення шляхом озвучення позиції «за», «проти», «утримався», «не голосую»;
  3. після кожного голосування депутата Ради відповідальна особа виконавчого комітету міської ради повідомляє про те, що волевиявлення депутата Ради зафіксовано та робить відповідний запис в листі голосування.
  1. Після закінчення голосування депутатами Ради в алфавітному порядку секретар Ради надає інформацію про депутатів Ради, які не змогли проголосувати з технічних причин. У такому разі такому депутату Ради повторно надається можливість проголосувати після завершення голосування всіма депутатами Ради.
  2. Після завершення голосування всіма депутатами Ради, які беруть участь у пленарному засіданні Ради в режимі відеоконференції, секретар Ради доповідає про результати голосування за проєкт рішення, після чого головуючий оголошує рішення, прийняте Радою.
  3. Після завершення розгляду питань порядку денного пленарного засідання Ради головуючий оголошує про закриття пленарного засідання Ради в режимі відеоконференції.
  4. Засідання постійних комісій Ради щодо розгляду проєктів рішень, передбачених пунктом 6 , може проводитися в режимі                   відеоконференції.
  5. Рішення про проведення засідання постійної комісії Ради в режимі відеоконференції приймається головою відповідної постійної комісії Ради (або особою, яка виконує його обов’язки).
  6. Проєкт порядку денного засідання постійної комісії Ради та проєкти рішень, які виносяться на розгляд постійної комісії, надсилаються членам                     відповідної постійної комісії.
  7. Висновки та рекомендації, прийняті постійною комісією Ради відповідно до цього пункту, підписує голова постійної комісії ради (або особа, яка виконує його обов’язки).
  8. Персональну відповідальність за підключення до відеоконференції несе депутат міської ради.
  9. Питання проведення пленарних засідань Ради та засідань постійних комісій Ради в режимі відеоконференції (дистанційне засідання) не врегульовані цією статтею вирішуються відповідно до Регламенту.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора