Подільська міська територіальна громада
Одеська область, Подільський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ДПС інформує про штрафні санкції та пеню!

Дата: 01.03.2022 14:59
Кількість переглядів: 215

ДПС інформує

Державна податкова служба України у зв’язку із засвідченням  Торгово-промисловою палатою України настання форс-мажорних обставин (обставин непереборної сили) з 24 лютого 2022 року, інформує, що штрафні санкції та пеня, що наразі відобразиться автоматично в ІКП за порушення податкового законодавства, що зумовлені неможливістю виконання податкового обов’язку платника з огляду на військову агресію Російської Федерації проти України,  наприклад, застосовані штрафні санкції за несвоєчасне подання податкової звітності або інші санкції, та внаслідок застосування яких у платника виник податковий борг у зв'язку з їх несплатою, то такі санкції − податковий борг на підставі підпункту 101.2.4 пункту 101.2 ст. 101 Кодексу визнається безнадійним і буде списаний у порядку, визначеному Кодексом.

Щодо дії ліцензій ДПС повідомляє, що з урахуванням положень пп. 112.8.9 п. 112.8 ст. 112 ПК України протягом дії форс-мажорних обставин (обставин непереборної сили) ДПС не будуть застосовуватись штрафні санкції за порушення законодавства щодо здійснення безліцензійної діяльності та не вживатимуться заходи щодо анулювання ліцензії (вважатимуться діючими), по яких під час настання таких форс-мажорних обставин (обставин непереборної сили), засвідчених ТПП України не сплачено черговий платіж за ліцензію та/або закінчився термін дії ліцензії на право:

виробництва спирту, оптової та роздрібної торгівлі алкогольними напоями, тютюновими виробами та рідинами, що використовуються в електронних сигаретах;

виробництва, зберігання, оптової та роздрібної торгівлі пальним.

Разом з тим, такі обов’язки мають бути виконані суб’єктом господарювання одразу після припинення дії форс-мажорних обставин (обставин непереборної сили).

ДПС інформує, що рахунки платників податків, що відкриваються у банківських установах у період воєнного стану, будуть працювати незалежно від взяття їх на облік ДПС. У разі не направлення органом ДПС у встановлений законодавством термін  повідомлення про відмову у взятті рахунка на облік,  такий рахунок вважається взятим на облік у контролюючому органі за мовчазною згодою, у час та дату отримання фінансовою установою повідомлення (квитанції) контролюючого органу про підтвердження факту прийняття повідомлення до оброблення згідно з порядком подання повідомлень, відповідно до  пункту 69.3 статті 69 Податкового кодексу України.

У разі неотримання фінансовою установою повідомлення (квитанції) контролюючого органу про підтвердження факту прийняття повідомлення до оброблення,  по таким рахункам можуть здійснюватися видаткові операції  без отримання підтвердження щодо взяття їх на облік у контролюючому органі у період дії воєнного стану.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора