Подільська міська територіальна громада
Одеська область, Подільський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Правила індексації в разі підвищення посадових окладів

Дата: 23.02.2022 08:36
Кількість переглядів: 257

Правила індексації в разі підвищення посадових окладів

Тільки зростання посадового окладу впливає на початок обчислення індексу споживчих цін (далі – ІСЦ) при нарахуванні індексації – пояснюють в Мінсоцполітики (лист від 09.04.2021 р. № 2144/0/290-21/51).

ПунктПорядку № 1078 зазначає, що значення ІСЦ приймають за 1 або 100% у місяці підвищення тарифних ставок (посадових окладів). Обчислюють ІСЦ для подальшої індексації з місяця, наступного за місяцем підвищення тарифних ставок (посадових окладів).

Суму індексації у місяці підвищення тарифних ставок (посадових окладів) не нараховують, якщо розмір підвищення зарплати перевищує суму індексації, яка склалась у місяці підвищення доходу.

Якщо розмір підвищення зарплати не перевищує суму індексації, що склалась у місяці підвищення тарифних ставок (посадових окладів), то сума індексації у цьому місяці розраховують як різниця між сумою індексації і розміром підвищення зарплати. Коли ж відбувається підвищення тарифних ставок (посадових окладів), то у місяці підвищення враховують всі складові зарплати, які не мають разового характеру.

При зростанні зарплати за рахунок інших її складових, без підвищення тарифних ставок (посадових окладів), суму індексацію не зменшують на розмір підвищення зарплати.

Порівнюють суму підвищення зарплати із сумою індексації в умовах місяця, у якому відбулося таке підвищення.

Приміром, якщо визначають суму підвищення доходу для його порівняння із сумою індексації, яка склалася на січень 2022 року, то треба враховувати посадовий оклад до (станом на грудень 2021 року) та після його підвищення і всі складові зарплати, які були встановлені на січень 2022 року.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора