Подільська міська територіальна громада
Одеська область, Подільський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Подільська громада зазнала гіркої втрати  - на 95-му році життя помер ветеран Другої світової війни Іван Миколайович Кучеренко.

Дата: 18.02.2022 15:50
Кількість переглядів: 311

Фото без описуПодільська громада зазнала гіркої втрати  - на 95-му році життя помер ветеран Другої світової війни Іван Миколайович Кучеренко.

Ще минулого року, на День Перемоги, фронтовик  Іван Кучеренко  приймав поздоровлення   від громади, рідних та близьких. На жаль, 2022 рік  не побачить його посмішки у цей Великий День.

     Іван Миколайович був  заслуженим  ветераном, учасником  бойових дій, інвалідом  Великої Вітчизняної війни, ветераном  Збройних Сил, чудовою  людиною, товаришем та для багатьох людей  наставником.   

                  Народився Іван Миколайович 27 червня 1927 року у місті Кременна Луганської області.

               Довгий та нелегкий життєвий шлях підготувала йому доля.

 Війна застала його у рідному місті.

Після визволення Луганської області був призваний до армії у 15-й навчальний полк у Підмосков'ї. Бойові будні розпочалися у серпні 1944 року – 1 Білоруський фронт, бої за Мінськ, визволення Польщі, бої за Люблін, Майданник, Варшаву. У цих боях Іван Миколайович був командиром зброї №6. Після операції Вісла був залишений у бригаді, яка охороняла мости після визволення території. У травні 1945 року після закінчення війни продовжував службу в Мінську, де служив до 1953 р. зам. командира радіолокаторного взводу, далі служба у м. Мозурі Білорусії до 1960 року.

   За мужність, виявлену у війні, Івана Миколайовича було нагороджено орденами «Великої Вітчизняної війни», «За мужність», медалями «За взяття Відня», «За Перемогу над Німеччиною».

              1960 року Кучеренко Іван Миколайович переїхав жити в м.Котовськ, де чверть століття свого життя присвятив роботі в рідному місті, працював електриком у житлово-експлуатаційній частині Котовського військового містечка, старшим електриком Котовської пухо – пір'яної фабрики, вів активну громадську роботу, підтримував моральний дух ветеранів, піклувався про людей похилого віку. про ветеранів.

Іван Миколайович  завжди був моральним авторитетом для своєї родини. Завжди був  життєлюбом, завжди приходив на допомогу людям. Все своє свідоме життя віддав служінню українському народу.

Подільська міська територіальна громада  висловлює щирі співчуття рідні  та близьким  із приводу важкої, непоправної втрати.

Подільська громада запам’ятає  Івана Миколайовича Кучеренка! Він  назавжди залишиться в серцях подільчан, як переможець, визволитель , як   чуйна, доброзичлива, життєрадісна, товариська, ініціативна людина.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора