Подільська міська територіальна громада
Одеська область, Подільський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Відбулось позачергове засідання виконавчого комітету Подільської міської ради.

Дата: 18.02.2022 08:35
Кількість переглядів: 360

Фото без описуВідбулось позачергове засідання виконавчого комітету Подільської міської ради.

17 лютого 2022 року, під керівництвом Подільського міського голови Анатолія Іванова та за участю членів виконавчого комітету відбулось позачергове засідання виконавчого комітету Подільської міської ради.

На розгляд членів виконавчого комітету було винесено питання щодо проєкту рішення Подільської міської ради «Про виконання бюджету Подільської міської територіальної громади за 2021 рік».

Олена Музичук, перший заступник Подільського міського голови – начальник фінансового управління доповіла про доходи та видатки Подільської громади за 2021 рік.

В минулому році в питанні бюджету громади склалася доволі непроста фінансова ситуація. Вже після ухвалення бюджету громади на 2021 рік, Укрзалізниця, без погодження з представниками міської влади розробила та затвердила в Одеській обладміністрації технічну документацію з землеустрою, що призвело до втрат бюджету в розмірі майже 20 млн.грн. Також через зміну місця дислокації військової частини, пів року до місцевого бюджету громади не надходили відповідні зарахування ПДФО.

Загалом громада недоотримала більше 26 мільйонів гривень, що поклало під сумнів реалізацію бюджету розвитку громади в повній мірі, а саме будівництво та капітальний ремонт низки соцально-важливих обєктів та розвиток дорожньої інфраструктури громади. Тому, одним із реальних кроків щодо реалізації планів громади стало здійснення місцевого запозичення до бюджету Подільської міської територіальної громади у 2021 році шляхом укладання кредитного договору з АБ «Укргазбанк» на фінансування видатків бюджету розвитку громади.

Таким чином, знайшовши та використавши всі джерела покриття дефіциту бюджету , враховуючи суму місцевого внутрішнього запозичення , яке склало 16666400 грн, керівництву Подільської міської територіальної громади вдалося реалізувати план власних доходів за 2021 рік на 96,5 відсотків.

Аналізуючи фінансові виклики, з якими гідно впоралася Подільська міська територіальна громада в 2021 році , можна зробити висновки, що керівництву громади вдалося вийти із податкової пастки гідно, вдалося втримати довіру мешканців громади, реалізувавши всі плани і задуми. Подільчани у 2021 році бачили і відчували , як громада продовжує розвиватися і рухатися вперед по накресленому шляху.

Підсумовуючи свій виступ Олена Валеріївна Музичук зазначила, що сьогодні громада всі сили направляє на пошук нових джерел наповнення місцевого бюджету , бачить перспективи та знає яких ризиків має уникнути.

Під час засідання членами виконавчого комітету було прийнято рішення про внесення питання щодо проєкту рішення Подільської міської ради «Про виконання бюджету Подільської міської територіальної громади за 2021 рік» на розгляд депутатам Подільської міської ради.

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора