Подільська міська територіальна громада
Одеська область, Подільський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

На засіданні робочої групи обговорили питання легалізації виплати заробітної плати.

Дата: 17.02.2022 11:58
Кількість переглядів: 369

Фото без описуНа засіданні робочої групи обговорили питання легалізації виплати заробітної плати.

Сьогодні, 17 лютого під головуванням першого заступника міського голови Олени Музичук відбулось засідання комісії з питань легалізації зайнятості населення та виплати заробітної плати.

В обговоренні порядку денного взяли участь представники управління економічного розвитку та інвестицій Подільської міської ради, представник фінансового управління, представник управління Держпраці, податківці, представники центру зайнятості та пенсійного фонду України.

Учасники комісіі проаналізували спільні заходи з легалізації зайнятості населення, необхідності дотримання роботодавцями чинного законодавства та визначили основні напрямки роботи, спрямовані на вирішення даних питань.

Серед головних питань, які обговорювались членами робочої групи були такі :

- Про нарахування суб’єктами господарювання заробітної плати працівникам нижче мінімального рівня, встановленого законодавством, протягом ІІІ кварталу 2021 року за даними Головного управління Державної податкової служби в Одеській області.

- Про безпідставне нарахування застрахованим особам заробітної плати нижче законодавчо встановленого розміру за умови відпрацьованого повного місяця за липень, серпень, вересень 2021 року за даними фінансово-економічного управління Головного управління Пенсійного фонду України в Одеській області.

Підводячи підсумки засідання члени робочої групи вирішили продовжити інформаційно-роз’яснювальну роботу щодо дотримання норм законодавства в частині мінімальної заробітної плати та її легалізації.

Перший заступник міського голови Олена Музичук наголосила, що лише спільними зусиллями вдасться забезпечити ефективний діалог з роботодавцями, працівниками та контролюючими органами, метою якого є попередження штрафних санкцій і підвищення рівня соціальної захищеності працівників.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора