Подільська міська територіальна громада
Одеська область, Подільський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Шановні ветерани війни в Афганістані, члени сімей воїнів-афганців! Шановні учасники бойових дій на території інших держав!

Дата: 15.02.2022 09:38
Кількість переглядів: 246

Фото без описуШановні ветерани війни в Афганістані, члени сімей воїнів-афганців! Шановні учасники бойових дій на території інших держав!

День пам'яті воїнів-інтернаціоналістів, що відзначається щороку 15 лютого, присвячений воїнам, які виконували інтернаціональний обов'язок за межами кордонів Батьківщини.

Така дата була обрана тому, що в цей день в 1989 році територію Афганістану залишила остання колона радянських військ. Коли міст прикордонної річки Амудар'я під Термезом перейшов останній радянський солдат, закінчилася війна в Афганістані, що тривала майже десятиліття і яка забрала життя понад п'ятнадцяти тисяч громадян Радянського Союзу.

День пам'яті воїнів-інтернаціоналістів був встановлений в 2004 році відповідним Указом Президента і називається «День вшанування учасників бойових дій на території інших держав».

У цей день згадують не лише ветеранів Афганської війни, але і співвітчизників, які брали участь в інших збройних конфліктах за межами країни. Військові брали участь у війнах і збройних конфліктах у В'єтнамі і Кореї, Єгипті та Сирії, Анголі та Мозамбіку, Іспанії та Чилі, Ефіопії та Югославії, на Кубі та Близькому Сході, в «гарячих точках» республік колишнього СРСР .

Сьогодні ми віддаємо шану мужності та героїзму воїнів-афганців і їхніх побратимів, які виконували свою непросту місію в більш як двадцяти країнах світу, усім, хто брав участь у локальних війнах та у врегулюванні воєнних конфліктів за межами нашої держави.

Ви, як ніхто, знаєте справжню ціну війни і миру. І як ніхто вмієте дорожити сьогоднішнім днем, усвідомлювати свою відповідальність за майбутнє, за долю прийдешніх поколінь.

З глибоким сумом схиляємо голову перед пам'яттю тих, хто загинув!

З вдячністю звертаємось до тих, хто живе поряд з нами!

Спасибі вам, шановні учасники бойових дій, за мужність і героїзм, за високу громадянську відповідальність.

Бажаємо усім, хто пройшов нелегкий бойовий шлях, міцного здоров'я, щастя й миру, добробуту в родинах.

З повагою Подільський міський голова Анатолій Іванов


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора