Подільська міська територіальна громада
Одеська область, Подільський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Моніторингова група сьогодні відвідала Подільську громаду. Мета — оцінка вакцинації від COVID-19 та поліомієліту, підготовка до відкриття субрегіонального складу вакцин та підтримка рекомендаціями щодо поліпшення ситуації зі щепленнями в громаді.

Дата: 09.02.2022 17:57
Кількість переглядів: 311

Фото без описуМоніторингова група сьогодні відвідала Подільську громаду.

Мета — оцінка вакцинації від COVID-19 та поліомієліту, підготовка до відкриття субрегіонального складу вакцин та підтримка рекомендаціями щодо поліпшення ситуації зі щепленнями в громаді.

У складі групи- регіональний координатор з вакцинації населення від Ковід-19 в Одеській області, генеральний директор КНП «ЦГЗ»ООР Оксана Денисенко, експерт з клінічної імунології Департаменту охорони здоров’я ОДА Людмила Самойленко та інші.

Зустрічали гостей - заступники міського голови Людмила Задорожна та Анатолій Корчовий.

Наразі ремонт приміщення під субрегіональний склад для зберігання вакцин вже завершено, підібрано медперсонал, холодильне обладнання готується до встановлення.

Склад має розпочати роботу вже на початку березня.

Медзаклади первинки північної частини Одещини приїжджатимуть вже не в Одесу, а в Подільськ поповнювати свої запаси вакцин.

Це покращить логістику та створить більш сприятливі умови для зберігання вакцин, враховуючи важливість дотримання холодового ланцюга.

Далі Моніторингова група відвідала Подільський Центр первинної медико-санітарної допомоги.

Оксана Денисенко, регіональна координаторка з вакцинації населення області зазначила, що ціль її візиту – не перевірка, а допомога медичним працівникам, владі, словом - всім, хто приймає участь у кампанії вакцинації в межах регіону, зокрема в Подільській громаді - підняти рівень довіри до дії вакцин, зробити вакцинацію ще доступнішою та якіснішою для населення.

«Ми побачили зладжену команду, яка працює заради збереження та покращення здоров’я кожного жителя Подільської громади» - резюмуючи зазначила Оксана Вадимівна в ході спілкування з головним лікарем ЦПМСД Любов’ю Мемей.

Для зручності населення В Подільській міській територіальній громаді організовані Пункти для проведення щеплень: щоденно крім неділі - на базі Подільського ЦПМСД ,

трійчі на тиждень- в приміщенні залізничного вокзалу, щосереди - в Амбулаторії села Липецьке,

а останньої середи місяця - в селі Олександрівка.

Члени моніторингової групи відмітили, що стаціонарний Пункт масової вакцинації в Подільську має окремий вхід. Кожен охочий містянин може прийти й зробити щеплення всіма доступними в Україні препаратами. І це - добре!

Всього Вакциновано в Подільській громаді - 10987 осіб, що складає більше 40 % населення. 436 чоловік отримали бустерну дозу вакцини. Щеплення отримують діти громади- вже 20 підлітків імунізувались вакциною проти КОВІД-19.

Цікавилась моніторингова група і організацією кампанії зі щеплення від поліомієліту дітей, які не були вакциновані вчасно.

Любов Орестівна звітувала, що робота в цьому напрямку сімейними лікарями активно проводиться. Реальні показники дещо відстають від планових через сезонний спалах захворювання на ГРВІ та коронавірус серед дітей в громаді.

Члени моніторингової групи спільно з лікарями накреслили плани щодо опрацювання найпоширеніших причин відмов від імунізації проти поліомієліта та опрацювали шляхи покращення цієї ситуації .

Результати моніторингу були обговорені з профільним замом Подільського міського голови - Людмилою Задорожною.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора