Подільська міська територіальна громада
Одеська область, Подільський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Опорний заклад охорони здоров’я Подільського госпітального округу - Подільська міська лікарня - відібрана МОЗ для участі в Додатковому фінансуванні Проєкту «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей»

Дата: 28.01.2022 10:59
Кількість переглядів: 431

Фото без описуПриємна новина для Подільської громади!

Опорний заклад охорони здоров’я Подільського госпітального округу - Подільська міська лікарня - відібрана МОЗ для участі в Додатковому фінансуванні Проєкту «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей», що фінансується Міжнародним банком реконструкції та розвитку (Світовий банк).

МОЗ було відібрано 58 опорних закладів серед більш ніж 200 претендентів.

В Одеській області, крім Подільської міської лікарні в програму потрапили 10-та Одеська міська лікарня та опорна лікарня Чорноморська.

В програмі Проєкту - закупівля сучасного високовартісного медичного обладнання за кошти позики Світового банку для відділень

- екстреної (невідкладної) медичної допомоги,

- хірургіі одного дня ,

і- нсультних відділень

у відібраних МОЗ України медичних закладах за потребою мед установ.

Олександр Вілійович, головний лікар міської лікарні підготував обгрунтовану інформацію щодо потреб закладу в медичному обладнанні по цим трьом напрямам.

Зазначимо, що «Хірургія одного дня» – новий напрямок медицини, не всі операції вимагають обов’язкової госпіталізації в стаціонар. Сучасний рівень розвитку медицини, новітнє обладнання дозволить проводити оперативні втручання буквально за один день, а ефективний та безпечний наркоз, дозволить в короткі терміни пацієнту відновитися і повернутися до звичайного ритму життя.

Ірина Микичак, заступник міністра охорони здоров’я 27 січня 2022 року провела онлайн-зустріч з головними лікарями відібраних для участі у Проєкті лікарень та представниками власників.

В ході розмови обговорювались задачі та плани Проєкту.

Спільні проєкти МОЗ та Світового банку націлені на відчутний практичний результат.

Допомога націлена туди, де і влада на місцях, і керівники мед закладів докладають максимум зусиль для покращення функціонування лікарень громади.

Подільська міська громада невпинно працює над створенням умов, які б мотивували лікарів працювати в нашому місті і не від’їжджати у великі міста.

За кошти міського бюджету щорічно капітально ремонтуються відділення лікарні, закуповується новітнє медичне обладнання, змінюється та покращується підхід до надання медпослуг пацієнтам.

Молоді лікарі Подільської громади забезпечуються житлом (як придбання квартир, так і оплата оренди ).

Подільська міська лікарня є центром госпітального округу, за пакетом Медичних гарантій на 2022 рік лікарнею передбачено більше 20 пакетів медичних послуг. А Участь у Проекті «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей» дасть змогу нашій лікарні отримати високовартісне медичне обладнання для підняття на більш високий рівень надання послуг у відділенні екстреної( невідкладної) медичної допомоги, хірургії одного дня та інсультному блоці терапевтичного відділення .

Приблизний час реалізації Проєкту - пів року.

За цей час планується проведення навчальних тренінгів з адміністраціями лікарень та мед персоналом безпосередньо на робочих місцях.

Вітаємо нашу Подільську міську лікарню!

Маємо надію на реалізацію цього Проєкту!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора