Подільська міська територіальна громада
Одеська область, Подільський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Подільський міський голова провів чергову нараду з керівниками структурних підрозділів міської ради.

Дата: 26.01.2022 15:47
Кількість переглядів: 232

Фото без описуПодільський міський голова провів чергову нараду з керівниками структурних підрозділів міської ради.

В ході засідання очільник громади приділив особливу увагу опрацюванню ситуації, яка склалась в ЗЗСО № 9.

Відсьогодні на два тижні (до 8 лютого 2022 року) діти 1-11 класів 9 школи перейшли на дистанційний режим навчання. В закладі захворіло на Ковід-19 дев’ятеро вчителів та троє учнів.

Відповідно до листа ПРВП ДУ «Одеський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» від 24.01.2022 року педрадою школи було прийнято рішення організувати освітній процес в закладі з 26 січня по 8 лютого з використанням технологій дистанційного навчання.

Людмила Задорожна звітувала, що за інформацією Подільського ЦПМСД , в громаді збільшується кількість хворих на COVID-19 та грип. Нажаль, за останній тиждень збільшилася динаміка захворюваності на ГРВІ серед учасників освітнього процесу. Ситуація у міській раді під щоденним контролем, наразі гостро не стоїть питання переведення в дистанційний режим інших закладів освіти.

Любов Мемей, головний лікар ЦПМСД наголосила , що в середньому протягом тижня до сімейних лікарів звертається більше 1500 пацієнтів, за останні 7 днів з ознаками ГРВІ звернулось – 233 хворих; із скаргами на супутні захворювання - 322 подільчана. За тиждень, 77 -ро людей отримали підтвердження вірусної інфекції Ковід-19.

За даними ЦПМСД за 25 січня, сімейними лікарями ведеться спостереження за 142 хворими на коронавірусну інфекцію, 98 подільчан знаходяться на самоізоляції.

Загальна кількість вакцинованих – 10805 осіб.

Активно обговорювалась тема вакцинальної кампанії, як проти вірусу Ковід-19, так і проти поліомієліту серед дітей громади. Любов Орестівна навела позитивну динаміку та підкреслила, що за інформацією ЦПМСД м.Подільськ на сьогоднішній день згідно наказу №26 МОЗ України розширено доступ до ревакцинації (бустерної дози) проти ковід-19 осіб віком понад 18 років. Пріоритет по бустерній дозі - особам медичного та професійного ризику, а особливо особам віком понад 60 років.

Підсумовуючи тему епідситуації в громаді, міський голова Анатолій Іванов зазначив, що зараз той час, коли громада активно працює щодо реалізації кампанії вакцинації проти ковід-вірусу, аби кожен мешканець громади міг вберегти себе та своїх близьких від вірусної недуги та її страшних наслідків!

Для зручності населення організовані пункти для проведення щеплень: щоденно крім неділі - на базі Подільського ЦПМСД, щосереди вакцинальна бригада працює в Липецькому, а останньої середи місяця - в Олександрівці.

Також Подільський міський голова привернув увагу надавача послуг з теплопостачання бюджетним установам громади КВЕП «Теплокомуненерго» до проблеми, яка виникла в ЗЗСО №9 в окремих навчальних кабінетах щодо приведення температурного режиму у приміщеннях до нормативного, особливо зараз зручний для цього період - час , коли діти навчаються вдома.

Вже сьогодні тепловики працюють в школі над покращенням теплового режиму.

Також Анатолієм Павловичем була приділена увага комунальників своєчасно провести тендерні процедури для забезпечення виконання робіт та надання послуг населенню громади.

Міський голова звернув увагу і на якість виконання робіт управителями житлових будинків (ПП «Курінь» та « Городок КВП»)щодо надання ними якісних послуг з обслуговування багатоквартирних будинків та прибудинкових територій.

Також в ході наради підіймались такі питання :

- Харчування в закладах освіти

- Робота КО «Благоустрій» в зимовий період: розчищення та посипка доріг.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора