Подільська міська територіальна громада
Одеська область, Подільський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Посвідчення багатодітної сім’ї.  

Дата: 26.01.2022 12:00
Кількість переглядів: 411

Посвідчення багатодітної сім’ї.

 

       Згідно із Законом України «Про охорону дитинства» багатодітна сім’я - сім’я, в якій подружжя (чоловік та жінка) перебуває у зареєстрованому шлюбі, разом проживає та виховує трьох і більше дітей, у тому числі кожного з подружжя, або один батько (одна мати), який (яка) проживає разом з трьома і більше дітьми та самостійно їх виховує. До складу багатодітної сім’ї включаються також діти, які навчаються за денною формою навчання у загальноосвітніх, професійно-технічних та вищих навчальних закладах, - до закінчення навчальних закладів, але не довше ніж до досягнення ними 23 років.

       Документами, що підтверджують статус багатодітної сім’ї і дітей з такої сім’ї та їх право на отримання пільг, є посвідчення.

       Порядок виготовлення і видачі посвідчень батьків багатодітної сім’ї та дитини з багатодітної сім’ї затверджено Постановою КМУ від 02.03.2010 № 209 зі змінами, внесеними згідно з Постановою КМУ від 28.10.2020 № 1003.

    

          Для отримання посвідчення батьків багатодітної сім’ї та посвідчення дитини з багатодітної сім’ї необхідно подати оригінали та копії таких документів:

1. заява встановленого зразка від батька або матері;

2. по одній фотокартки батьків та дітей віком від 6 років розміром 30*40 мм.

3. свідоцтв про народження дітей (у разі народження дитини за межами України - копії свідоцтва про народження дитини з нотаріально засвідченим перекладом на українську мову);

4. реєстраційний номер облікової картки платника податків дитини;

5. паспорта громадян України батька, матері і дитини, якій виповнилось 14 років (посвідки на постійне проживання батьків, якщо вони є іноземцями або особами без громадянства, які перебувають в Україні на законних підставах);

6. реєстраційний номер облікової картки платника податків батьків;

7. довідка про склад сім’ї, у разі реєстрації членів родини за різними адресами подаються довідки про склад сім’ї за кожною адресою окремо;

8. свідоцтво про шлюб/розірвання шлюбу (крім батька або матері, які виховують дітей самостійно);

9. у разі реєстрації одного із батьків за межами громади: довідку структурного підрозділу, виконавчого органу про те, що за місцем реєстрації батькові або матері посвідчення не видавалися;

10. у разі реєстрації повторного шлюбу та проживання із дітьми від попереднього шлюбу - документи, що підтверджують факт виховання дитини одним із батьків (копія рішення суду із зазначенням місця проживання дитини з одним із батьків після розірвання шлюбу; копія рішення суду про позбавлення батька чи матері батьківських прав, визнання батька чи матері недієздатним (недієздатною), безвісти відсутнім (відсутньою); копія свідоцтва про смерть батька чи матері, копія свідоцтва про народження дитини у разі внесення змін у зв’язку з усиновленням).

       У разі пошкодження посвідчення батьків багатодітної сім’ї та посвідчення дитини з багатодітної сім’ї: документи, що наведено вище, а також зіпсоване посвідчення.

        У разі втрати виданого раніше посвідчення батьків багатодітної сім’ї та посвідчення дитини з багатодітної сім’ї: документи, що наведено вище, а також друковане видання (газета) у якому розміщено оголошення про втрату посвідчення.

        Дітям з багатодітної сім’ї посвідчення видаються з шести років.

        У разі досягнення дитиною 14 річного віку в посвідчення вклеюється нова фотокартка.

        Строк дії посвідчень визначається окремо для кожної багатодітної сім’ї.

        Посвідчення видаються безоплатно.

 

         Для продовження строку дії посвідчення батьків багатодітної сім’ї та посвідчення дитини з багатодітної сім’ї у зв’язку з навчанням дитини:

1. заява встановленого зразка від батька або матері;

2. чинні посвідчення батьків багатодітної сім’ї та посвідчення дитини з багатодітної сім’ї (якщо потребує продовження);

3. якщо дитина навчається за денною формою навчання у закладі загальної середньої, професійної (професійно-технічної),фахової передвищої, вищої освіти, - довідка про підтвердження зарахування до закладу освіти або про переведення на наступний курс навчання в межах відповідної програми підготовки (інформація підтверджується заявником кожного семестру, до закінчення закладу освіти, але не довше ніж до досягнення особою 23 років). У разі навчання за межами України - довідка подається з перекладом на українську мову. Вірність перекладу або справжність підпису перекладача засвідчується нотаріально.

4. довідка про склад сім’ї, у разі реєстрації членів родини за різними адресами подаються довідки про склад сім’ї за кожною адресою окремо.

 

       Для продовження строку дії посвідчення батьків багатодітної сім’ї та посвідчення дитини з багатодітної сім’ї у зв’язку з народженням дитини:

1. заява встановленого зразка від батька або матері;

2. чинні посвідчення батьків багатодітної сім’ї та посвідчення дитини з багатодітної сім’ї (якщо потребує продовження);

3. свідоцтво про народження дитини;

4. реєстраційний номер облікової картки платника податків дитини;

5. довідка про склад сім’ї, у разі реєстрації членів родини за різними адресами подаються довідки про склад сім’ї за кожною адресою окремо.

 

         Для отримання посвідчень звертатись до Департаменту соціальної, сімейної політики та охорони здоров’я Подільської міської ради Подільського району Одеської області за адресою: м.Подільськ, вул.Бочковича, 4 або за телефоном 0661754032.

        

         

            Директор Департаменту                                                   А.А.Перепелиця


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора