Подільська міська територіальна громада
Одеська область, Подільський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Шановні мешканці Подільської громади!  

Дата: 21.01.2022 15:13
Кількість переглядів: 254

Шановні мешканці Подільської громади!  

 

Фото без опису

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Департамент соціальної, сімейної політики та охорони здоров‘я доводить до відома, що з 1 січня 2022 року безробітні малозабезпечені громадяни можуть отримувати фінансову допомогу від держави для старту власного бізнесу. Допомога надається в рамках нової бюджетної програми відповідно до Порядку надання допомоги на здобуття економічної самостійності малозабезпеченої сім’ї, який затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 21.04.2021 року №397.

 

Безвідсоткова фінансова допомога розміром до 15 мінімальних зарплат (на початок 2022 року максимальна сума 97500 грн.) зможе використовуватися тільки для оплати рахунків на придбання необхідного для заснування власної справи обладнання і матеріалів.

Сума, яка повертається державі, зменшується на розмір сплачених за три роки податків та єдиного соціального внеску. Крім того, якщо такий підприємець працевлаштує ще двох осіб за направленням центру зайнятості, повертати допомогу державі буде не потрібно.

 

Для сприяння організації підприємницької діяльності центри зайнятості надають особам, які виявили бажання отримати фінансову допомогу та зареєстровані як безробітні, за їх згодою профорієнтаційні послуги, консультації з питань провадження підприємницької діяльності та організовують для них професійне навчання відповідно до законодавства.

Особа, яка виявила бажання провадити підприємницьку діяльність, розробляє бізнес-план самостійно або у процесі професійного навчання.

 

Для отримання фінансової допомоги особа, яка виявила бажання провадити підприємницьку діяльність, подає до центру зайнятості:

- заяву про надання фінансової допомоги;

- довідку для надання фізичним особам відомостей про притягнення до кримінальної відповідальності, відсутність (наявність) судимості або обмежень, передбачених кримінально-процесуальним законодавством;

- бізнес-план.

 

Отримати детальну інформацію щодо фінансової допомоги від держави для старту власного бізнесу можна за посиланням:

 https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/397-2021-%D0%BF#Text

 

Директор Департаменту                         Алла Перепелиця


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора