Подільська міська територіальна громада
Одеська область, Подільський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Подільські Податківці роз’яснюють новації застосування РРО та/або ПРРО.

Дата: 21.01.2022 09:01
Кількість переглядів: 582

Фото без описуПодільські Податківці роз’яснюють новації застосування РРО та/або ПРРО.

В Подільській громаді продовжуються заходи роз’яснювального характеру серед підприємців з питань застосування РРО та /або ПРРО.

Олена Музичук, перший заступник міського голови - начальник фінансового управління бере активну участь в інформаційно-роз’яснювальній роботі, підіймаючи на обговорення з податківцями найактуальніші теми та питання, які турбують сьогодні подільських підприємців.

Детальну інформацію про застосування касових апаратів надавала заступник начальника Подільської ДПІ Тетяна Васильєва.

Податківець зауважила, що підприємці-платники єдиного податку ІІ-IV груп незалежно від виду діяльності та обсягу доходу, які здійснюють розрахунки за товар готівкою або за допомогою платіжних карток зобов’язані застосовувати РРО або ПРРО та повинні видавати фіскальні чеки покупцям.

Водночас, начальник Подільської ДПІ Наталія Грабазей зауважила, що виключення щодо використання реєстраторів розрахункових операції є для платників, які здійснюють діяльність на території села, за умови не перевищення доходу 167 мінімальних заробітних плат, та при цьому обов’язком для них є ведення КОРО та РК.

Крім цього, присутнім нагадали, що фізичні особи-підприємці – платники єдиного податку, які здійснюють продаж технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту, а також лікарських засобів та виробів медичного призначення, ювелірних та побутових виробів з дорогоцінних металів, дорогоцінного каміння, а також платники єдиного податку, які зареєстровані платниками ПДВ, зобов’язані вести облік товарних запасів, відповідно до вимог затвердженого Порядку ведення обліку товарних запасів для фізичних осіб – підприємців, у тому числі платників єдиного податку, який затверджений наказом Мінфіну від 09.09.2021 №496.

Наприкінці семінару виступив директор науково-виробничого приватного підприємства «РЕМСЕРВІС» Роман Карсюк. Підприємство займається продажем та обслуговуванням Касових апаратів , фіскальних реєстраторів та технічною підтримкою та темонтом РРО. Обговорювались проблемні питання затримки доставки апаратів від виробника та питанням роботи по передоплаті.

Підприємці зазначали, що бояться заплутатися, неправильно запровадити назву товару та ін. А Під час перевірки податкової за це іх як мінімум можуть оштрафувати.

Багато підприємців вже у поважному віці, тому наголошували на складнощах в подоланні нових технологій.

Всі питання були вирішені в ході спільного обговорення, ті питання, які потребують додаткового роз'яснення були занотовані податківцями, а підприємці були запрошені до Сервісного Центру Податкової інспекції для додаткових консультацій.

Також податківці та працівники ПП «РЕМСЕРВІС» роздали учасникам семінару роз’яснювальну друковану інформацію про наявні покрокові інструкції зі встановлення та налаштування ПРРО, розповіли про відеоуроки щодо реєстрації ПРРО та відеоінструкціі.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора