Подільська міська територіальна громада
Одеська область, Подільський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Подільська громада працює над питанням, як вивести з тіні земельні податки.

Дата: 20.01.2022 11:13
Кількість переглядів: 229

Фото без описуОлена Музичук, перший заступник міського голови – начальник фінансового Управління провела робочу нараду в ході якої були накреслені шляхи пошуку механізмів сприяння наповненню місцевого бюджету та ліквідації тіньових відносин у використанні земель сільськогосподарського призначення.

В нараді брали участь представник Податкової інспекції, працівники Департаменту ЖКГ та архітектури міської ради, представники Управління фінансів, Управління економічного розвитку та інвестицій, депутати міської ради.

Робоча група дійшла до спільного висновку, що через недосконалу законодавчу базу, в громаді залишаються відкритими питання сплати податків власниками паїв, які самостійно не обробляють свої земельні ділянки та неофіційно здають іх для обробки іншим користувачам.

Через це громада втрачає гроші, які могли б піти на розвиток соціальної сфери, – а це садки, школи, благоустрій сіл громади, харчування дітей тощо.

Місцева влада вживатиме всіх необхідних заходів , аби громада ставала міцною, спроможною і могла самостійно розвиватись, тому в ході сьогоднішньої наради було прийнято рішення зібрати землекористувачів Подільської громади та провести з ними спільну зустріч , аби в рамках закону закликати іх до добросовісного наповнення бюджету громади.

В організації зустрічі з фермерами- землекористувачами активно візьмуть участь працівники Державної податкової служби України, представників правоохоронних органів та за необхідності будуть залучені і представники органів прокуратури.

Під час зустрічі підіймалися і інші питання - питання виготовлення документів на земельні ділянки, механізму укладання договорів оренди , також було звернено увагу на необхідності сплати орендної плати за земельні площі, питання проведення інвентаризації земель.

Також на зустрічі йшлося про нові ставки податків, зміни в земельному законодавстві та ринок землі, благоустрій населених пунктів тощо.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора