Подільська міська територіальна громада
Одеська область, Подільський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

      Шановні мешканці Подільської громади!

Дата: 17.01.2022 13:48
Кількість переглядів: 269

      Шановні мешканці Подільської громади!

Фото без опису

Департамент соціальної, сімейної політики та охорони здоров‘я доводить до відома осіб з інвалідністю та їх близьких родичів про роботу  нового зручного електронного сервісу, який допоможе в отриманні деяких послуг особами з інвалідністю.

 

Відтепер особа з інвалідністю може, не виходячи з дому, подати документи, необхідні для взяття на облік та забезпечення технічними і іншими засобами реабілітації (ТЗР)  через Електронний кабінет в Централізованому банку даних з проблем інвалідністі

 

Електронний кабінет особи з інвалідністю забезпечує:

- можливість подачі заяв про потребу в забезпеченні ТЗР та пакету документів шляхом заповнення стандартизованих форм, прикріплені сканованих копій документів та підписання електронним підписом;

 

- можливість отримання особами з інвалідністю в електронному кабінеті повідомлень про результат розгляду заяви про забезпечення ТЗР;

- доступ до інтерактивного каталогу ТЗР з розширеними фільтрами, виробників ТЗР, надавачів соціальних послуг;

- проведення опитування осіб з інвалідністю щодо стану забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації та оцінки якості наданих послуг.

 

Нагадаємо, що до технічних та інших засобів реабілітації, якими забезпечуються особи з інвалідністю і діти з інвалідністю належать: 

- протезно-ортопедичні вироби, в тому числі ортопедичне взуття;

- засоби для пересування  - це інвалідні візки, ходунки, палиця і милиці;

- меблі та оснащення  - це спеціальні ліжка і матраци, шведські стінки, столи та стільці і багато інших корисних речей;

- спеціальні засоби для орієнтування, спілкування та обміну інформацією – це телефони і годинники.

З порядком дій щодо забезпечення осіб з інвалідністю ТЗР можна ознайомитися на офіційному сайті Міністерства соціальної політики у розділі «Інвалідність», підрозділі «Забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації» де розміщено інформаційні матеріали щодо реалізації механізму забезпечення ТЗР за посиланням: https://www.msp.gov.ua/content/zabezpechennya-tehnichnimi-ta-inshimi-zasobami- reabilitacii-specavtotransportom.html

 

Доступ до Електронного кабінету за посиланням: https://ek-cbi.msp.gov.ua/  або на офіційному сайті Мінсоцполітики шляхом переходу в розділі «Е-Сервіси» за посиланням в «Електронний кабінет особи з інвалідністю».  

Якщо Ви не зареєстровані в Централізованому банку, Ви можете подати заяву про первинну реєстрацію  – це пункт головного меню Електронного кабінету особи з інвалідністю «Заява про первинну реєстрацію в ЦБІ»

Для реєстрації у якості користувача Електронного кабінету Вам необхідно виконати наступне:

1. Якщо у Вас є кваліфікований електронно-цифровий підпис (КЕП) Ви можете виконати первинну реєстрацію в Електронному кабінеті самостійно без необхідності особисто звертатися до органів соціального захисту населення - посилання «Реєстрація» на головній сторінці електронного кабінету.

2. Якщо Ви не маєте КЕП, Ви повинні особисто звернутися до відділення соціального захисту та подати заяву про реєстрацію в Електронному кабінеті особи з інвалідністю ЦБІ, в результаті Ви отримуєте розписку про одержання коду авторизації. Увага! Цей код авторизації є секретним, тому його необхідно зберігати в таємниці до закінчення первинної реєстрації!

 

Для завершення первинної реєстрації необхідно виконати наступні дії:

 - зайти на головну сторінку Електронного кабінету та обрати пункт меню «Реєстрація на Порталі ЦБІ»; 

- заповнити реєстраційну форму – ввести логін, пароль, підтвердження паролю, електронну адресу, обрати вид реєстрації – без КЕП або з КЕП.

При реєстрації без КЕП Вам необхідно ввести код авторизації, який Ви отримали у відділенні соціального захисту.  Увага! Реєстрація в Електронному кабінеті ЦБІ за одним кодом авторизації здійснюється лише один раз!

При реєстрації за КЕП, Вам необхідно заповнити дані КЕП (обрати АЦСК, файл підпису КЕП та ввести пароль до КЕП);  натиснути кнопку «Зареєструватися».

За результатами реєстрації на Вашу електронну адресу прийде лист, який підтвердить факт реєстрації Вас в Електронному кабінеті.

Ознайомитись з інструкцією користувача Електронного кабінету та навчальним відео можна за посиланням:  https://www.msp.gov.ua/news/20999.html.

 

Тож, рекомендуємо Вам користуватись зручним сучасним сервісом для осіб з інвалідністю. Якщо Ви самостійно не можете розібратись в Електронному кабінеті - то попросить допомоги у Ваших дітей чи онуків, які більш обізнані у комп‘ютерній техніці або ж відвідайте Департамент соціальної, сімейної політики та охорони здоров‘я і спеціалісти відділу пільг обов‘язково допоможуть Вам освоїти новий електронний сервіс.

 

Якщо у Вас виникли питання – пропонуємо звертатися по телефону Приймальні Департаменту (066) 175-40-32. Бажаємо всім міцного здоров‘я !

 

Директор Департаменту                                               Алла Перепелиця


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора