Подільська міська територіальна громада
Одеська область, Подільський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Безбар’єрна грамотність

Дата: 28.12.2021 08:10
Кількість переглядів: 228

Фото без опису

 

 

 

 

 

 

 

 

 

У суспільній свідомості безбар’єрність асоціюється з подоланням фізичних перепон, проте поняття “безбар’єрність” набагато ширше і стосується кожного українця. Наприклад, літні люди, які мають бар’єр у володінні цифровими навичками, не можуть отримати доступ до інформації та послуг онлайн. Тому дуже важливо надавати можливість кожному українцю оволодіти азами цифрової грамотності та постійно їх вдосконалювати. З цією метою на порталі  «Дія.Цифрова освіта» можна пройти навчання за допомогою освітніх серіалів (https://osvita.diia.gov.ua/courses), зокрема, в розділі «Безбар’єрність» розміщені серіали «Цифрові технології для людей з інвалідністю» та  «Інклюзивний вебдизайн».

А наприкінці року за ініціативою першої леді Олени Зеленської вийдуть два освітні серіали «Безбар’єрна грамотність» та «Держава без бар’єрів». Це спільний освітній продукт Національного агентства України з питань державної служби, офісу Радника-уповноваженого Президента України з питань безбар’єрності, Мінцифри, ГО «Безбар’єрність», представників громадянського суспільства та експертів з інклюзивності. Його впроваджують за підтримки проєкту ПРООН «Права людини для України», який фінансується МЗС Данії.

За кожною серією серіалів стоять особисті історії у подоланні бар’єрів, життєвий шлях та досвід тих людей, які змогли сказати «ні» бар’єрам, світогляд людей, які це розуміють і вміють будувати інший доступний світ навколо.

У серіалах активні та небайдужі громадяни розповідають, як важливо для кожного з нас жити в безбар’єрній країні.

Отже, що таке безбар’єрна країна?

Які ознаки безбар’єрної країни?

Яка має бути системна політика з безбар’єрності та інклюзії?

Які викликі в українському суспільстві існують для розбуди безбар’єрної країни?

Відповіді на ці та інші питання у цих освітніх серіалах. Вже скоро всі бажаючі зможуть долучитись до перегляду серіалу, запросити своїх рідних, друзів, колег переглянути серіал аби разом вчитись безбар’єрної грамотності та будувати державу без бар’єрів.

 #bezbariernist, #безбарєрність, #barrierfree, #бізнесбезбарєрів, #історіїякінадихають


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора