Подільська міська територіальна громада
Одеська область, Подільський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ВІДБУЛОСЬ ЧЕРГОВЕ ЗАСІДАННЯ ВИКОНАВЧОГО КОМІТЕТУ ПОДІЛЬСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

Дата: 24.12.2021 15:26
Кількість переглядів: 303

Фото без опису24 грудня , під керівництвом  Подільського міського голови Анатолія Іванова та за участю членів виконавчого  комітету відбулось чергове  засідання виконавчого комітету Подільської міської ради.

На розгляд членів виконавчого комітету було винесено ряд важливих питань  соціально-економічного  спрямування.

З проектами рішень виступали  заступник директора Департаменту житлово-комунального господарства, архітектури  та земельних відносин Наталія Жабська, директор Департаменту житлово-комунального господарства, архітектури та земельних відносин  Олена Чернега, начальник управління економічного розвитку та інвестицій Алла Омельчук, начальник служби у справах дітей  Подільської міської ради Анастасія Єфімова, директор Департаменту соціальної, сімейної політики та охорони здоров’я Алла Перепелиця, начальник Управління культури та туризму Анна Вишневська, начальник Управління спорту та молодіжної політики В’ячеслав Конюхов, керуюча справами Олена Чуприна та перший заступник Подільського міського голови-начальник фінансового управління Олена Музичук.

 

Головними питаннями порядку денного були: «Захист прав дітей Подільської громади» , «Нагородження  дітей та молоді громади, які мають  вагомі досягнення  в різних сферах суспільного життя премією Подільського міського голови»  та інші.

Особливо  цікавою для членів виконкому стала доповідь Алли Омельчук, начальника Управління економічного розвитку  та інвестицій  «Про стан розвитку споживчого ринку на території Подільської громади».

За словами Алли Миколаївни, кількість об’єктів сфери торгівлі, ресторанного господарства та надання побутових послуг розташованих на території Подільської міської громади за останні три роки залишається майже незмінною.

Станом на 01.12.2021 р. на території Подільської міської територіальної громади працює 730 об’єктів торгівлі, ресторанного господарства та надання побутових послуг. А саме на території громади працює: 510 об’єктів роздрібної торгівлі, 63 ресторанного господарства, 111 надання побутових послуг, 46 оптово-роздрібних баз. Діють 3 ринки та 13 встановлених місць для сезонної торгівлі сільськогосподарською продукцією рослинного походження з автомобілів.

 

 

У рамках муніципальних ініціатив Подільської міської ради у 2021 році реалізовано два проєкти в торговій мережі громади:

1. З метою допомоги малозабезпеченим сім’ям, одиноким людям похилого віку та іншим соціально незахищеним верстам населення у мережі продовольчих магазинів громади встановлено «Благодійні полиці» з логотипом «Людина починається з добра», де кожен покупець за власним бажанням може придбати товар та залишити його на полиці у якості безоплатної допомоги тим, хто її потребує.

2. Успішно реалізується проєкт «Соціальний хліб» у рамках Меморандуму про співпрацю між Подільською міською територіальною громадою та ТОВ «Одеський хлібозавод №4» у 13 продовольчих магазинах на території громади, в тому числі в двох магазинах с. Липецьке, здійснюється реалізація хлібобулочних виробів за зниженими цінами – 14 грн. за хліб вагою 800г., щомісячно реалізується більше ніж 3000 булок хліба.

В ході обговорення  даного питання , Подільський міський голова Анатолій Іванов став ініціатором  проведення в громаді торгових ярмарків,  аби  підтримати святковий настрій мешканців Подільська та сіл Липецьке, Казбеки, Олександрівка, згуртувати  всіх навколо       спільних традицій та разом відзначати великі святкові дати.  

В Подільській громаді давно полюбився містянам  Ярмарк майстрів-хендмейдерів та ремісників, Організатором якого є Управління культури Подільської міської ради. Ярмарок майстрів-аматорів   користується надзвичайним попитом серед мешканців громади, їх роботи можна побачити майже  в кожній домівці подільчан. Кількість майстрів, які беруть участь Новорічно- Різдвяному  ярмарку на головній площі міста  в два рази збільшилась в порівнянні з минулим роком.

 Управління  економічного розвитку та інвестицій  розробляє  план організації Торгових ярмарків, залучає підприємців громади  та  працює над пошуком  місць проведення свят.   

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 

 

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора