Подільська міська територіальна громада
Одеська область, Подільський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

До уваги суб’єктів господарювання громади!

Дата: 24.12.2021 08:50
Кількість переглядів: 588

Екологічний Рух «Зелене сонце» та Національний Ботанічний сад ім. М.М. Гришка НАН України приділяє особливу увагу існуючій проблемі, безпосередньо пов’язаній з фермерським видом діяльності, та запрошує до співпраці всіх фермерів!

У світі непомітно продовжує розгортатися апокаліпсис для комах: гинуть мільярди бджіл, метеликів та інших значимих для життя нашої планети комах. Незабаром їхня загибель може катастрофічно позначитися на сільськогосподарських культурах та крихких екосистемах по всьому світу і Україна не є винятком. Нещодавні дослідження показують, що понад 40% видів комах скорочуються в чисельності, а третина перебуває під загрозою і їхня загальна швидкість вимирання у 8 разів вища за ссавців, птахів та рептилій! Це створює загрозу екологічного колапсу.

Токсичні сільськогосподарські пестициди – одна з основних причин загибелі комах. Країни ЄС вже починають запроваджувати обмеження щодо їх використання в аграрному секторі Європи. Екологічний Рух «Зелене сонце» пропонує інший стратегічний шлях вирішення цієї проблеми.

Враховуючи зрозумілу економічну мотивацію (причину) фермера у використанні пестицидів, пропонуємо Вам взяти безпосередню участь в екологічному Проекті «Фацелія», який допоможе знизити вище зазначену загрозу та дозволить фермеру продовжувати вільно боротися з бур’янами і з чистою совістю та добиватися кращих результатів у майбутньому врожаї.

Пропонуємо включити в посівний план посів квітів фацелій по периметру ділянок земель, які Ви обробляєте.

Фацелія! Красиві квіти фацелії неймовірним і чудовим чином приваблюють запилювачів та інших комах, є медоносом. Культура стійка до шкідників та різних захворювань. Ефективно бореться з різними видами бур’янів. Є сидератом.

Фацелію сіють ранньою весною, щоб вона цвіла під час використання фермерами пестицидів у боротьбі з бур’янами. Це робиться для кількох цілей, які вже згадувалися вище.

Властивості фацелії.

  • Квіти фацелій своїми дивовижними властивостями приваблюють запилювачів та інших комах та є для них кормовою базою.

  • Збільшує ймовірність запилення сусідніх з нею культур, підвищуючи, таким чином, їхню врожайність, та виробництво меду.

  • Бореться з усіма небажаними бур’янами, витісняючи всі відомі нині їх види.

  • Додатковий бонус – на неї злітаються хижаки, які харчуються листовійками, квітко їдами, плодожерками.

  • З погляду простоти посіву та вирощування, фацелія – один із найзручніших і невибагливих сидератів, тому її так люблять багато фермерів.

 

Участь кожного фермера в екологічному проекті «Фацелія» дозволить кардинально змінити екологічну ситуацію в Україні.

 

З метою координації спільних зусиль, просимо звертатися до Голова некомерційною громадською організацією «Екологічний Рух “Зелене Сонце’’» - Тагісова Дмитра, за адресою: Україна, 04060, місто Київ, вул. Орловська, E-mail: greensun@ukr.net, телефон: +380504802085

 

Розраховуємо на вашу свідомість, відповідальність та зрілість!

Давайте діяти разом і швидко!

Україна понад усе!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора