Подільська міська територіальна громада
Одеська область, Подільський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

  ЗВІТ проведення заходів по управлінню культури та туризму Подільської міської ради Подільського району Одеської області з 06.12.21р. по 10.12.21р.

Дата: 15.12.2021 16:17
Кількість переглядів: 480

                                                                    ЗВІТ

проведення заходів по управлінню культури та туризму

Подільської міської ради Подільського району Одеської області

з 06.12.21р. по 10.12.21р.

 

В управлінні культури та туризму: проводиться підготовка проектів розпоряджень міського голови, рішень виконавчого комітету та міської ради. Надається відповідь на вхідну кореспонденцію управління культури та туризму та виконавчого комітету. Надаються плани та звіти роботи по закладам культури громади. Проводиться організаційна робота по проведенню загальноміських та регіональних заходів. Щопонеділка проводиться засідання керівників закладів культури, на яких обговорюються питання роботи, планування заходів та інше.      

В міському Будинку культури: протягом тижня продовжували свою роботу колективи МБК: народний фольклорний ансамбль “Натхнення”, зразкова вокальна студіяНепоседи” та зразкова хореографічна студія. Робота колективів спрямована на розвиток творчих здібностейвдосконалення виконання та вивчення нових творів з метою  поповнення репертуару та участі у заходах.

  Також за графіком роботи проводилися заняття у дитячих студіях за видами мистецтв: вокал, хореографія та декоративно-прикладне мистецтво.

  Продовжує свою роботу клуб за інтересамиУкраїнська скарбничка”. Щовівторка та щочетверга народні майстрині зустрічаються аби поділитися власним досвідом з бісероплетіння, вишивки бісером або традиційним  хрестиком та гарно і корисно провести свій вільний час.

  Продовжено роботу щодо організації кулінарного пізнавально-розважального телепроекту “На смак”, завдяки якому глядацька аудиторія має змогу дізнатися багато корисної інформації та порад про особливості приготування домашньої їжі.

  Продовжує роботу “Creative studio”- сучасної англомовної студії для дітей та молоді з різних напрямків декоративно-прикладного мистецтва з метою розвитку творчих здібностей, образного мислення та творчого бачення талановитих мешканців нашого міста, а також вивчення розмовної англійської.

  Продовжується робота онлайн проєкту “Будинок культури онлайн”, де кожного дня можна знайти безліч цікавої інформації, корисних порад, майстер-класів, конкурсів, вікторин тощо. Усю інформацію можна знайти на сторінці “Культура Та Мистецтво Подільська” у соціальних мережах Facebook та Instagram.

  Продовжується підготовка до новорічних та різдвяних свят, а саме: працівниками проводиться робота щодо оновлення реквізиту та створення нових сценічних костюмів.

7 грудня на базі дитячої музичної школи відбувся святковий концерт до Дня місцевого самоврядування за участю професійних та самодіяльних виконавців, а також творчих колективів. В межах проведення заходу з нагоди професійного свята Грамотами міського голови за вагомий внесок у розвиток міста були нагороджені найкращі працівники органів місцевого самоврядування всіх рівнів. 

В Будинку культури с. Олександрівка:  протягом тижня була проведена робота з колективами: вокальнохоровим «Тетяна і компанія», танцювальним «Aleks dolls»дитячим дуетом «Струмочок», вокальним «Зіроньки», дорослим театрально –драматичним  «Кроки за сценою», дитячим театрально драматичним «Маска». З учасниками дитячих колективів ми продовжували вивчали новорічні пісні, пісні про Святого МиколаяРіздвяні колядки, щедрівки. Вивчали та вдосконалювали  новорічні міні сценки, та сценки до дня Святого Миколая. Продовжували вивчати нові танці для новорічних свят.

        Згідно з графіком роботи гуртків проводилась робота з членами гуртків: «Господарочка», «Клубочок». Продовжували обговорювати нові рецепти, ділилися новими рецептами. Вибирали найкращі рецепти, якими можна прикрасити новорічний стіл. Виясняли які сімейні звички є у кожного члена гуртка «Господарочка». Які перейшли в спадок від предків, а які самі встановили і всі члени сім’ї їх придержуються.

      Учасники гуртка «Веселка творчості» продовжували робити новорічні та різдвяні прикраси з природного матеріалу. Робота зачаровує, а результат піднімає настрій від створених звичайних речей гарну прикрасу до свята.

       Членами гуртка «Клубочок» розбиралися різні варіанти в’язання шкарпетокДізналися якими спицями і методами можна зв’язати гарні шкарпетки з правильно вив’язаною п’яткою.

      До Дня Збройних сил України підготували зустріч з військовослужбовцем та провели вечірзустріч «День збройних сил Українице мужності й геройства свято».

В Будинку культури с. Липецьке:  7 грудняВсесвітній день української хустки.
   Якщо вишиванкаце український генетичний код, то хустинаоберіг та символ життя, пам’ять роду, його святиня. Споконвіку українки носили хустку, яка вважалась оберегом, символізувала любов та свободу, вірність традиціям і патріотизм. Саме українській хустці була присвячена виховна година «Берегиня наша, українська хустка», яка була проведена у приміщенні Липецького БК 06.12 2021 року з мешканками села, які з цікавістю обирали собі хустки та демонстрували як гарно та вміло можна їх зав’язувати 

   В межах Всеукраїнського тижня права працівники культури 9 грудня провели з 
  юнацтвом села правову вікторину «Права громадянтурбота держави, для того щоб кожна дитина  знала свої права і вміла захистити себе в будь-якій ситуації.

   Учасники заходу згадували назви документів, які стоять на захисті прав дитини, визначали які права порушені в конкретних ситуаціях, працювали з Конвенцією ООН про права дитини, аналізували ким і які права порушені в казках та знаходили відповідність між головним героєм та статтею Конвенції. Підводили підсумки про ті права, про які йшла мова протягом цього заходу.

В централізованій бібліотеці:   Українська хустканайгарніша народна прикраса. Саме вона може розповісти про культуру українців, їх обряди і традиції. Українська хусткатрадиційна, різна, легка, тепла… А ще, для кожного рідна. Адже саме хустка  з давніх-давен в українських сім'ях слугувала оберегом, символом любові й злагодиас спливає непомітно, життя розкидає нас по світах, а мамина хустка, як оберіг, як пам`ять роду, супроводжує і не дає забути історію, традиції свого роду-народу. У міській центральній бібліотеці презентується виставка - інсталяція «Хустка - це краса українського народу». Завітайте до нас та насолоджуйтесь різноманіттям українських хусток та літератури про звичаї та народне вбрання українців.

    6 грудня - День Збройних Сил України - загальне професійне свято всіх українських військовослужбовців давно заслужило всенародну повагу і шану. Цей день присвячений всім українським військовослужбовцям, які служать або раніше служили в українській армії. До цього свята у міській бібліотеці підготовлена тематична полиця "Вони захищали наше майбутнє!" Всім військовослужбовцям, новобранцям, солдатам і офіцерам, генералам та адміралам, бажаємо міцного фізичного здоров’я, успіхів у бойовій та тактичній підготовці, надійних тилів, кохання і всіх благ!

     10 грудня в світі відзначається Міжнародний день прав людини. Зазвичай про захист прав людини говорять з дорослими. Однак центральна міська бібліотека вирішила висвітлити цю тему у Міжнародний день захисту прав людини в діалозі з юними  читайликами під час правового лабіринта "Великі права маленької людини". Послухати думку дітей про їхні права та обов’язки, дізнатися про реакцію школярів на ту чи іншу ситуацію. Коли ми торкнулися теми обов’язків, думки були різними: від повного заперечення деяких обов’язків (прибирання, допомога дорослим у побуті) – до розуміння необхідності багатьох правових норм. Під час заходу діти відгадували загадки, слухали тематичні легенди, дивились соціальні відеоролики про права людиниБагато емоцій викликала вікторина по казках, в яких діти відшукували, які права казкових героїв були порушені і співчували їм.

В бібліотеці – філії: 6 грудня, в День Збройних Сил України, ми вшановуємо всіх, хто причетний до високого і почесного звання військовослужбовця, хто обрав для себе нелегку, але достойну професіюзахищати Україну, її суверенітет і незалежність. Це - свято наших ветеранів, чиї скроні вже вкриті сивиною, а груди увінчані нагородами, молодих солдатів та учасників АТО, які сьогодні стоять в строю на захисті нашої країни, усіх чоловіків, які проходили військову службу і завжди готові стати на захист своїх родин, домівок, своєї землі. Бібліотека-філія підготувала  патріотичний онлайн - урок «Уклін всім, хто край свій боронить» на бібліотечній сторінці Подільська міська бібліотека-філія.

   7 грудня відзначається Всесвітній день української хустки. Це неофіційне свято, яке з’явилось 2019 року і покликане єднати жінок різних професій, віку та національностей для збереження українських традицій. Працівники та користувачі міської бібліотеки- філії також долучились до всеукраїнського флешмобу «Зроби фото з хусткою» !

В дитячій бібліотеці: Здоров’я  це перша і найважливіша потреба людини, яка визначає його здібність до праці і забезпечує гармонійний розвиток особистості. Воно є найважливішою передумовою до пізнання оточуючого світу, до самоутвердження та щастя людини.

   На минулому тижні бібліотекарі дитячої бібліотеки відвідали дев’ятикласників ЗОШ№1, з якими була проведена експрес-інформація "Хто попереджений, той захищений".

      Час, проведений з підлітками, став нагодою для підняття їх поінформованості про здоровий спосіб життя та проблеми ВІЛ/СНІДУ. 

       В бібліотеці с. Липецьке: незабаром Новий рік. Чарівний настрій напередодні Нового року             змушує серце завмирати в очікуванні дива, і всі ми чекаємо радісних подій, веселих посмішок, найбажаніших подарунків і казкових чудес. Для створення новорічної атмосфери в примищенні БК сипецьке працівники культури провели майстер-клас «Ялинкові фантазії» по виготовленню ялинкових прикрас з учнями 4 класуОтже іграшка вийшла у кожного індивідуальна і неповторнаЗахід пройшол весело і цікаво, панувала святкова атмосфера, всі залишилися задоволені і поспішили додому, щоб здивувати своєю майстерністю батьків.

В міському краєзнавчому музеї:   6-7 грудня до дня Хустки, традиційно, вже третій рік поспіль музей проводить акцію «Зроби фото в хустці». Для цього було облаштовано фотозону з хустками, де відвідувачі могли зробити гарні, ефектні фото і навчитися по’язувати їх різними способами. В акції взяли участь студентки Подільського професійного ліцею, а також бажаючі мешканки міста.

7 грудня музей взяв участь в онлайн-семінарі на тему «Інвентаризація нематеріальної культурної спадщини на основі громад Одеської області», організованого Одеським обласним центром української культури. Організатори та доповідачі  надали нам потрібну методичну допомогу в такі нелегкій справі, як інвентарізація нематеріальної культурної спадщини, елементи якої без сумнівів є в кожній громаді.

   Триває підготовка до новорічних свят. Акція «Новорічний експонат-2022» набирає обертів, особливо приємно було отримати поштове відправлення з міста Києва від друзів нашого музею сім’ї Сліпченків, які надіслали частину своєї приватної колекції листівок на тему Нового року, які будуть експонуватися на головній площі міста в «Новорічному містечку».

 

 

 

      Вся вищевказана інформація узагальнена та надана згідно тижневих звітів закладів культури Подільської територіальної громади.

 

 

 

            Начальник управління  

              культури та туризму                                                                                Анна Вишневська


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора