Подільська міська територіальна громада
Одеська область, Подільський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ПРОТОКОЛ № 19/2021 позачергового засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій виконавчого комітету Подільської міської ради Подільського району Одеської області від 7 грудня 2021 року

Дата: 07.12.2021 13:33
Кількість переглядів: 643

                                                        ПРОТОКОЛ № 19/2021

позачергового засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки

та надзвичайних ситуацій виконавчого комітету Подільської міської ради

Подільського району Одеської області

 

від 7 грудня 2021 року

Головувавперший заступник голови комісії.

Присутні:    члени комісії

Запрошені:  за окремим списком

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ ЗАСІДАННЯ:

 

1. Про запровадження обмежувальних заходів на території Подільської міської територіальної громади гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 відповідно до «ЖОВТОГО» рівня епідемічної небезпеки.

Виступив начальник відділу надзвичайних ситуацій, охорони праці та оборонно-мобілізаційної роботи виконавчого комітету Подільської міської ради Подільського району Одеської області  Дзвоненко Ю.О.:

Станом на 06 грудня жовтня 2021 року відповідно до індикаторних показників рівня епідемічної небезпеки, які розраховуються на державному рівні, згідно вимог постанови Кабінету Міністрів України від 9 грудня 2020 року № 1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» (зі змінами) та протоколу позачергового засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій № 47 від 06.12.2021 року  Одеський регіон віднесено до «ЖОВТОГО» рівня епідемічної небезпеки.

З метою запобігання поширенню на території Подільської міської територіальної громади гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 поліпшенням епідемічної ситуації на території Подільської міської територіальної громади випадків захворювання коронавірусом COVID-19, комісія

 

ВИРІШИЛА:

 

1. 1. Встановити з 00 год. 00 хв. 7 грудня 2021 року на території Подільської міської територіальної громади  «ЖОВТИЙ» рівень епідемічної небезпеки.

 

2. Застосувати на території Подільської міської територіальної громади обмежувальні протиепідемічні заходи, передбачені для «ЖОВТОГО» рівня епідемічної небезпеки додатково до обмежувальних протиепідемічних заходів, передбачених «ЗЕЛЕНИМ» рівнем епідемічної небезпеки передбаченим пунктом 3 постанови Кабінету Міністрів України від 9 грудня 2020 року № 1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» (зі змінами).

                                                                                   На період дії карантинних обмежень

3.  Начальнику Подільського районного відокремленого підрозділу ДУ «Одеський ОЦКПХ МОЗ» (Яковленко А.В.) продовжити неухильне виконання постанови Головного державного санітарного лікаря України від 02.08.2021 року № 7 «Про затвердження рекомендацій щодо відстеження, організації самоізоляції та медичного супроводу осіб, які мали контакт з підтвердженим випадком коронавірусної хвороби (COVID-19) та форми опитування, консультування контактних випадків (COVID-19)» та продовжити роботу щодо:

- проведення моніторингу захворюваності на гострі респіраторні вірусні інфекції, тяжкі гострі респіраторні захворювання, пневмонії, підозри на COVID-19 серед населення м. Подільськ, з метою своєчасного  проведення протиепідемічних заходів.

- проведення епідеміологічного розслідування кожного випадку підозри на COVID-19, з уточненням джерела інфікування, визначенням кола контактних осіб для проведення медичного спостереження за ними протягом інкубаційного періоду та їх лабораторного обстеження.

- проведення заключної дезінфекції у кожному вогнищі підозри на COVID-19.      

                                                                                   постійно

4. Подільському районному управлінню Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області (Овсяницькому С.В.): посилити здійснення держнагляду у сфері санітарного законодавства за дотриманням тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів.

                                                                                   На період дії карантинних обмежень

5. Подільському районному управлінню поліції ГУ НП в Одеській області (Мельниченко В. Ю.) у межах повноважень забезпечити контроль за виконанням протиепідемічних обмежувальних заходів, встановлених постановою КМУ від 9 грудня 2020 року № 1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних проти епідеміологічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2»(зі змінами).

                                                                                   На період дії карантинних обмежень

6. Заступнику Подільського міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради  (Захарову Я.В.):

- продовжити широке інформування та роз’яснювальну роботу серед населення, щодо дотримання та виконання вимог постанови КМУ від 9 грудня 2020 року № 1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних проти епідеміологічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2»(зі змінами);

- сприяти висвітленню у засобах масової інформації обмежувальних заходів відповідно до запровадженого рівня епідемічної небезпеки на території громади;

- сприяти оприлюдненню тематичної соціальної реклами на веб ресурсах Подільської міської територіальної громади, соціальних мережах та у засобах масової інформації

                                                                                   На період дії карантинних обмежень

7. Начальнику управління економічного розвитку та інвестицій Подільської міської ради Подільського району Одеської області (Омельчук А.М.):

- спільно з представниками Подільського районного управління  поліції ГУ НП в Одеській області, Подільського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області, ВП «Подільський міжрайонний відділ лабораторних досліджень ДУ «Одеський ОЛЦ МОЗ України» продовжити проведення рейдів на території Подільської міської територіальної громади, з приводу дотримання суб’єктами господарювання умов встановлених санітарних та протиепідемічних заходів.

щоденно

8. Керівникам транспортних підприємств  та підприємцям перевізникам:

- з 08 грудня 2021 року відновити роботу автобусів, що здійснюють перевезення пільгових категорій населення на території Подільської міської територіальної громади.

                                                                                   з 08 грудня 2021 року.

 

 

9. Головним лікарям КНП «Подільська міська лікарня» Подільської міської ради Подільського району Одеської області, КНП «ЦПМСД Подільської міської ради Подільського району Одеської області»

- продовжити роз’яснювальну роботу щодо вакцинації населення, актуалізувати її доцільність та необхідність і забезпечити належний рівень охоплення вакцинацією мешканців громади.

                                                                                                               Термін -  постійно

10. Контроль за виконанням протоколу покласти на заступника Подільського міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради КОРЧОВОГО А.В..

 

Перший заступник голови комісії – заступник

Подільського міського голови з питань діяльності

виконавчих органів ради                                                                                    А.В. КОРЧОВИЙ

 

Секретар комісії  - начальник відділу надзвичайних ситуацій,

охорони праці та оборонно-мобілізаційної роботи

Подільської міської ради Подільського району Одеської області                Ю.О. ДЗВОНЕНКО


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора