Подільська міська територіальна громада
Одеська область, Подільський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ЗВІТ проведення заходів по управлінню культури та туризму Подільської міської ради Подільського району Одеської області з 30.11.21р. по 03.12.21р.

Дата: 07.12.2021 11:05
Кількість переглядів: 368

 

В управлінні культури та туризму: проводиться підготовка проектів розпоряджень міського голови, рішень виконавчого комітету та міської ради. Надається відповідь на вхідну кореспонденцію управління культури та туризму та виконавчого комітету. Надаються плани та звіти роботи по закладам культури громади. Проводиться організаційна робота по проведенню загальноміських та регіональних заходів. Щопонеділка проводиться засідання керівників закладів культури, на яких обговорюються питання роботи, планування заходів та інше.      

В міському Будинку культури: протягом тижня продовжували свою роботу колективи МБК: народний фольклорний ансамбль “Натхнення”, зразкова вокальна студіяНепоседи” та зразкова хореографічна студія. Робота колективів спрямована на розвиток творчих здібностейвдосконалення виконання та вивчення нових творів з метою  поповнення репертуару та участі у заходах.

  Також за графіком роботи проводилися заняття у дитячих студіях за видами мистецтв: вокал, хореографія та декоративно-прикладне мистецтво.

  Продовжує свою роботу клуб за інтересамиУкраїнська скарбничка”. Щовівторка та щочетверга народні майстрині зустрічаються аби поділитися власним досвідом з бісероплетіння, вишивки бісером або традиційним  хрестиком та гарно і корисно провести свій вільний час.

  Продовжено роботу щодо організації кулінарного пізнавально-розважального телепроекту “На смак”, завдяки якому глядацька аудиторія має змогу дізнатися багато корисної інформації та порад про особливості приготування домашньої їжі.

  Продовжує роботу “Creative studio”- сучасної англомовної студії для дітей та молоді з різних напрямків декоративно-прикладного мистецтва з метою розвитку творчих здібностей, образного мислення та творчого бачення талановитих мешканців нашого міста, а також вивчення розмовної англійської.

  Продовжується робота онлайн проєкту “Будинок культури онлайн”, де кожного дня можна знайти безліч цікавої інформації, корисних порад, майстер-класів, конкурсів, вікторин тощо. Усю інформацію можна знайти на сторінці “Культура Та Мистецтво Подільська” у соціальних мережах Facebook та Instagram.

  Продовжується підготовка до новорічних свят, а саме: працівниками проводиться робота щодо підбору тематичного матеріалу, оновлення реквізиту та створення нових сценічних костюмів.

    Напередодні Дня людей з інвалідністю для особливих діток нашого міста було організовано благодійний проєкт “Добре серце”, до якого охоче долучилися найкращі фото майстри нашого міста (В. Кожухарь, О. Маклашевська, Т. Горбатюк, О. Косинова, Д. Колесник). Новорічні яскраві локації, позитивні емоції та чудові фото на згадкуце ще одна можливість підтримати кожну особливу дитину та її рідних.

В Будинку культури с. Олександрівка: за цей період часу Олександрівським будинком культури була проведена робота з колективами: вокальнохоровим «Тетяна і компанія», дитячим дуетом «Струмочок», вокальним «Зіроньки», дорослим театрально –драматичним  «Кроки за сценою», дитячим театрально драматичним «Маска». З дітьми ми продовжували вивчали пісні про Святого Миколая. На протязі тижня ми продовжували вивчати Різдвяними колядками і щедрівками. З  вокальний дуетом «Струмочок» продовжували вивчати Новорічні пісні, Різдвяні колядки. До дня Святого Миколая дитячий театрально драматичний колектив «Маска» розучував міні сценки.

        Згідно з графіком роботи гуртків проводилась робота з членами гуртків: «Господарочка», «Клубочок». Обговорювали нові рецепти, вибирали найкращі, якими можна прикрасити Різдвяний стіл. Обмінювалися своїми сімейними традиціями, порядками, звичаями які є в кожній сім’ї.  Розібрали різні варіанти візерунків якими можна прикрасити плечові вироби різними джгутами, аранами.      

  До Всесвітнього дня боротьби із СНІДом була проведена  бесідарозповідь «Життя дається один раз». До Міжнародного дня людей з інвалідністю провели акцію милосердя «Подаруй частинку серця».  Де ми намагалися, пояснити дітям як треба поводитись с такими людьми і дітками, які опинилися в такій ситуації. Що треба допомагати такім людям.   

      Роботу Олександрівського будинку культури постійно освітлюємо в інтернеті на сторінках Facebook «Культура та Мистецтво Олександрівки», «Наше село Александровка» Instagram  «Kultura Oleksandrivku».

В Будинку культури с. Липецьке:   1 грудня відзначається Всесвітній День боротьби зі СНІДом. Цього дня людство згадує про те, яку серйозну загрозу для життя людей несе ця глобальна проблема відзначається щороку. Цей день став одним із найбільш визнаних міжнародних днів здоров’я і можливістю підвищити рівень обізнаності про це захворювання і його профілактику.
  Адже, молодь повинна знати про загрозу, пов’язану з поширенням цієї хвороби, та цінувати найдорожче, що є в життіздоров’я.
   «Хто попереджений – той захищений» - під таким гаслом 1 грудня 2021 року з молодю села Липецьке була проведена бесіда «Молодь і проблема СНІДУ». Протягом цієї бесіди кожен присутній мав можливість висловити свою думку та поділитися переживаннями з даного питання. І в підсумку було зазначено, що така бесіда, допоможе усвідомити молоді всю небезпеку, яку несе СНІД. Як уберегти себе від цього страшного захворювання та зробити правильний вибір у житті. 
  
   В Україні  та світі 3 грудня відзначають Міжнародний день інвалідів.
   На долю  людей з обмеженими можливостями випали нелегкі випробування, однак  вони, долаючи труднощі, проявляють виняткову силу духу і непохитну віру в життя. Тому до цієї дати працівники культури села Липецьке для підтримки дітей з обмеженими можливостями запросили та провели майстер клас «Серце на долоні». Цей захід усім дуже сподобався, кожна листівка була наповнена позитивними емоціями, ніжними почуттями та звичайно ж любов’ю.
   Усім учасникам заходу побажати доброго здоров’я, довголіття, оптимізму та благополуччя, також закликаємо всіх небайдужих відкрити свої серця для добра, перейнятися проблемами людей з особливими потребами, створити для них умови, які дадуть змогу відчувати себе рівними серед рівних.

В централізованій бібліотеці:  до  Міжнародного дня боротьби зі СНІДом у міській центральній бібліотеці оформлена книжкова виставка-попереждення «СНІД-мусимо зупинити". Серед матеріалів викладки – книги, матеріали періодичних видань та буклети для юнацтваЗавітайте до бібліотеки! Література, представлена на виставці дасть можливість ширше познайомитися з рекомендаціями про те, як вести здоровий спосіб життя.

     3 грудня в нашій державі відзначається Міжнародний день інвалідів. До цього дня бібліотека підготувала відео-ролик "Ті, що надихають". Усім нам треба іноді трішки натхнення. Тому дивіться! Для вас-  інформація про цікавих людей, якими надихаємось самі. Відзначення Міжнародного дня інвалідів – справедлива шана суспільства та нагадування всім про обовязок перед людьми з обмеженими можливостями, що потребують захисту та підтримки у цей непростий час. Бібліотекарі міської центральної бібліотеки долучилися ло благодійної акції " Біла стрічка". Адже біла стрічка - це символ доброти та милосердя, як нагадування людству про його обов’язок виявляти турботу і милосердя до людей з особливими потребами. Добро завжди повертається добром!

      З нагоди Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом , який відмічається 1 грудня, бібліотекою-філією підготовлена книжково-ілюстрована виставка-застереження   ,,Знати, щоб жити…’’.  Представлена література надає факти з історії ВІЛ/СНІДу , інформує про синдром набутого імунодефіциту та ризики для  здоров’я людини , акцентує  увагу молоді на підтримці та збереженні здорового способу життя, формуванні безпечної поведінки. Користувачі також знайомляться з статистикою ВІЛ-інфекції в Україні за останні місяці поточного року. Бібліотекар запропонувала юнацтву анкету, яка визначає  рівень їх знань про соціально-небезпечну хворобу – 3 грудня в Україні та світі відзначають Міжнародний День інвалідів, оголошений Генеральною Асамблеєю ООН у 1992 р. Цей день є нагадуванням людству про його обов’язок виявляти турботу і милосердя до людей з особливими потребами. В міській бібліотеці-філії функціонує тематична полиця  ,,Усе про пенсії й пільги’’, періодичні видання якої  в публікаціях формату «запитаннявідповідь»; надають користувачам цієї категорії необхідну юридичну інформацію. До Міжнародного Дня інвалідів на бібліотечній сторінці Подільська міська бібліотека-філія розміщено інформдос’є «Добро врятує світ» про людей, для яких інвалідність не стала вироком на все життя. Глядачі дізнаються про людей з обмеженими можливостями, які сприяли розвитку людства. Серед них великі актори, співаки, світові та політичні лідери.

В бібліотеці – філії:  щорічно 30 листопада відзначається Всесвітній день домашніх тварин. Його ідея -   рішення Міжнародного конгресу  прихильників руху на захист природи, що проходив у Флоренції (Італія) в 1931 році. Девізом стали відомі слова Антуана де Сента Екзюпері : ,,Ти назавжди у відповіді за тих, кого приручив’’.  Міська бібліотека-філія запросила бажаючих приєднатись до фоточеленджу «Няв+Гав+Цвірінь» з закликом:  ,,Розміщуйте фото  з вашими домашніми улюбленцями або згадайте книгу, героями якої є хвостаті, вусаті і співочі, в коментарях під цим дописомПриєднуйтесь! Перші фото вже є! А знайомство з відповідними книгами нашого бібліотечного фонду  допоможуть вам більше дізнатись про ,,братів’’ наших менших’’.

В дитячій бібліотеці:   Інтернет - міжнародна комп'ютерна мережа — всесвітня система сполучених компютерних мережВін складається з мереж, пов'язаних між собою з використанням різноманітних технологій. Саме він став незамінним помічником в повсякденній роботі, навчанні та дозвіллі. В дитячій бібліотеці була проведена експрес-інформація"Бібліотека+Книга+Інтернет". Метою заходу було поширення та поглиблення знань про безпечний інтернет та соціальні мережі. Бібліотекар запропопонувала  заповнити  користувачам  анкети "Моя поведінка в Інтернеті".  Інвалідам і людям, хто таку особу оточує: рідні, друзі на допомогу приходить література, особливо художня, яка може бути засобом реабілітації. До Дня інвалідів, бібліотекарь дитячої бібліотеки провела відеоогляд художньої літератури, яка знаходиться в фонді дитячої бібліотеки, нагадала в яких літературних творах присутні персонажі з інвалідністью . 

В бібліотеці с. Липецьке:  До Всесвітнього Дня боротьби  з СНІДом у бібліотец ібула оформлена виставка-застереження «Не загуби своє майбутнє». Добірка книжкових видань, представлених на виставці, розповідає про одне з найнебезпечніших захворювань в історії людства.  Кожна людина повинна до кінця усвідомити всю небезпеку, яку несе СНІД, і зробити все можливе, щоб уберегти себе і своїх близьких та рідних від цієї страшної хвороби.
     До Міжнародного Дня інвалідів було проведено майстер-класСерце на долоні”. Цей захід усім дуже сподобався, кожна листівка була наповнена позитивними емоціями, ніжними почуттями та звичайно ж любов’ю.

В міському краєзнавчому музеї:   традиційно, перед новорічними святами наш музей проводить акцію #Новорічний_експонат - цей рік не став вийнятком. Але в цьому році музей готує  низку заходів прямо в серці міста - в новорічному містечку, на головній площі міста. Всі бажаючі можуть взяти участь в акції #Новорічний_експонат і долучитися до створення новорічної ретро-виставки, яка відбудеться в центрі міста. Для цього потрібно поділитися з музеєм старими чорно-білими фотографіями з новорічною тематикою, старовинними ялинковими прикрасами, листівками тощо. А найактивніші учасники отримають святкові подарунки.

 

    Третього  грудня відбулося відкриття виставки «Світ творчості Миколи Сліпченко» присвяченої 112-річчю видатного нашого земляка, Заслуженого художника України Миколи Сліпченка. На виставці представлені матеріали з життя та творчості художника та художні полотна, які раніше не були експоновані в нашому музеї. Матеріали для виставки передала сім’я художника з міста Києва на постійне зберігання в наш музей. В  Перший день роботи виставки Заслуженого художника України завітали перші її відвідувачі - молодь модільська. Юнакі та дівчата дізналися про видатного нашого земляка, художні стилі в яких він працював, переглянули експонати, пов'язані з його життям і творчістю.

     Також для них була проведена коротка екскурсія залами музею.

 

 

      Вся вищевказана інформація узагальнена та надана згідно тижневих звітів закладів культури Подільської територіальної громади.

 

 

 

            Начальник управління  

              культури та туризму                                                                                Анна Вишневська


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора