Подільська міська територіальна громада
Одеська область, Подільський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Обмін досвідом у сфері цифрових документів та підпису: Мінцифра презентувала екосистему Дії топменеджменту Apple

Дата: 01.12.2021 11:09
Кількість переглядів: 306

Фото без опису

Україну вперше відвідав топменеджер Apple — Директор зі взаємодії з органами державної влади країн та регіонів Марк Леннон. Під час зустрічі Мінцифра презентувала представникам Apple застосунок Дія та нові послуги, якими вже можуть скористатися українці. Серед них — оформлення субсидії, призначення та перерахунок пенсії, які тепер можна отримати в кілька кліків.

Наше бачення — найшвидше спростити та цифровізувати ті послуги, якими користуються найбільше українців. Про це під час зустрічі розповів Віцепрем’єр-міністр — Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров. 

«Наша ціль — зробити державу сервісом, який допомагає економити час, гроші та нерви. Над цим і працює Мінцифра — над перенесенням 100% держпослуг в онлайн. Для мене уряд майбутнього — це технологічна компанія, яка надає тільки ті послуги, які вирішують проблеми людей. Збирає якісну інформацію та за допомогою даних ухвалює важливі рішення. Але при цьому має гнучку структуру, яка може швидко адаптуватися під потреби цілої країни. Впевнений, що досвід Apple у діджиталізації допоможе нам оцифрувати ще більше послуг максимально ефективно і швидко. Продовжуємо обмінюватися знаннями та працювати над спільними проєктами разом з Apple», — зазначив Федоров.

Більше року Мінцифра співпрацює з Apple за кількома напрямами. Команда Мінцифри проводить регулярні зустрічі з компанією Apple та в робочому порядку розробляє спільні проєкти для розширення їх присутності на українському ринку.

На зустрічі також обговорили досвід Apple для проведення електронного перепису населення, допомогу з цифровізацією ветеранських сервісів, сприяння розвитку цифрової грамотності, оцифрування послуг у сфері охорони здоров'я та багато іншого.

Після презентації Леннон підкреслив, що його приємно вразив прогрес цифровізації в Україні. Зокрема, перший офіційний цифровий паспорт у світі, що у застосунку Дія, та технологія Дія.Підпису. Він зазначив, що треба створити робочі групи для обміну досвідом з цих питань, оскільки Apple останнім часом працює над впровадженням цих технологій. 

 

«Я спілкуюсь з безліччю різних урядів у різних країнах світу, і я повинен сказати, що те, що ви робите тут, є унікальним та візіонерським. Певен, що за цим майбутнє», — сказав Леннон.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора