Подільська міська територіальна громада
Одеська область, Подільський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ЗВІТ проведення заходів по управлінню культури та туризму Подільської міської ради Подільського району Одеської області з 22.11.21р. по 26.11.21р.

Дата: 30.11.2021 11:48
Кількість переглядів: 387

                                                                    ЗВІТ

проведення заходів по управлінню культури та туризму

Подільської міської ради Подільського району Одеської області

з 22.11.21р. по 26.11.21р.

 

В управлінні культури та туризму: проводиться підготовка проектів розпоряджень міського голови, рішень виконавчого комітету та міської ради. Надається відповідь на вхідну кореспонденцію управління культури та туризму та виконавчого комітету. Надаються плани та звіти роботи по закладам культури громади. Проводиться організаційна робота по проведенню загальноміських та регіональних заходів. Щопонеділка проводиться засідання керівників закладів культури, на яких обговорюються питання роботи, планування заходів та інше.  

  26 листопада відбувся мітинг – реквієм, присвячений вшануванню жертв Голодоморів.    

В міському Будинку культури: протягом тижня продовжували свою роботу колективи МБК: народний фольклорний ансамбль “Натхнення”, зразкова вокальна студіяНепоседи” та зразкова хореографічна студія. Робота колективів спрямована на розвиток творчих здібностейвдосконалення виконання та вивчення нових творів з метою  поповнення репертуару та участі у заходах.

  Також за графіком роботи проводилися заняття у дитячих студіях за видами мистецтв: вокал, хореографія та декоративно-прикладне мистецтво.

  Продовжує свою роботу клуб за інтересамиУкраїнська скарбничка”. Щовівторка та щочетверга народні майстрині зустрічаються аби поділитися власним досвідом з бісероплетіння, вишивки бісером або традиційним  хрестиком та гарно і корисно провести свій вільний час.

  Продовжено роботу щодо організації кулінарного пізнавально-розважального телепроекту “На смак”, завдяки якому глядацька аудиторія має змогу дізнатися багато корисної інформації та порад про особливості приготування домашньої їжі.

  Продовжує роботу “Creative studio”- сучасної англомовної студії для дітей та молоді з різних напрямків декоративно-прикладного мистецтва з метою розвитку творчих здібностей, образного мислення та творчого бачення талановитих мешканців нашого міста, а також вивчення розмовної англійської.

  Продовжується робота онлайн проєкту “Будинок культури онлайн”, де кожного дня можна знайти безліч цікавої інформації, корисних порад, майстер-класів, конкурсів, вікторин тощо. Усю інформацію можна знайти на сторінці “Культура Та Мистецтво Подільська” у соціальних мережах Facebook та Instagram.

  Продовжується підготовка до новорічних свят, а саме: працівниками проводиться робота щодо підбору тематичного матеріалу, оновлення реквізиту та створення нових сценічних костюмів.

  26 листопада у парку Слави відбувся мітинг-реквієм вшанування пам'яті жертв Голодоморів. Усі присутні представники організацій, установ, адміністрації громади зібралися, аби нагадати про важливість подій в історії нашого народу і вшанувати пам'ять загиблих  хвилиною мовчання та покладанням квітів.

В Будинку культури с. Олександрівка: за цей період часу Олександрівським будинком культури була проведена робота з колективами: вокальнохоровим «Тетяна і компанія», дитячим дуетом «Струмочок», вокальним «Зіроньки», дорослим театрально –драматичним  «Кроки за сценою», дитячим театрально драматичним «Маска». З дітьми ми вивчали  нові пісні про Святого Миколая. На протязі тижня ми знайомились з новими Різдвяними колядками і щедрівками, повторювали і вдосконалювали знайомі твори. Вокальний дует «Струмочок» ознайомився з новими Новорічними піснями, Різдвяними колядками. Вивчали і вдосконалювали Новорічні пісні. Готуючись до Новорічних свят знайомились з новими творами и мини сценками. Дитячий театрально драматичний колектив «Маска» готуючись до дня Святого Миколая розучував нові твори  та нові пісні про Святого Миколая.

        Згідно з графіком роботи гуртків проводилась робота з членами гуртків: «Господарочка», «Клубочок», «Веселка творчості». Обмінювалися рецептами пісних страв, які є смачними і якими можна здивувати своїх домочадців. Рецептами випікання пісних пирогівДілилися своїми рецептами та маленькими секретами квашення капусти на зиму. З учасниками гуртка «Веселка творчості» розглядали варіанти вирізання з паперу новорічних Сніжинок. Розглядали і знайомились з новорічними виробами з глітерного фоамірану, такі чудові сніжинки і  іграшки можна зробити власноруч і порадувати своїх близькихПродовжували розпочаті проекти з учасниками гуртка «Клубочок». Розібрали різні варіанти  в’язання кофточок, жилетів, як правильно в’язати планочку горловини разом з поличкою. Та познайомитись з різними варіантами вив’язування петельок для ґудзиків.

      До дня вшанування пам’яті жертвам голодомору в Україні 1932-1933 років в будинку культури пройшов вечірреквієм «Забуттю не підлягає», де згадувалися спогади  наших односельчан: Замараєвої Марії Прохорівни, Белоусова Петра Карповича, Замараевої Ганни Давидівни, Бурикіної Марії, які були свідками тих подій, які змогли вижити в той страшний час. Попросили всіх присутніх о 16.00год. в кожній домівці запалити свічку пам’яті і приєднатися до загальнонаціональної хвилини мовчання.

       Роботу Олександрівського будинку культури постійно освітлюємо в інтернеті на сторінках Facebook «Культура та Мистецтво Олександрівки», «Наше село Александровка» Instagram  «Kultura Oleksandrivku». 

В Будинку культури с. Липецьке:   щороку, в останню суботу листопада, Україна у скорботній молитві схиляє голову перед мільйонами жертв Голодомору 1932-1933 років. Цей день є найтрагічнішою сторінкою в історії людства та однією з найбільш великих катастроф.  Голодомор 1932-1933 рр. – не просто історична минувшина, а незагоєна фізична і духовна рана українського народу, яка пекучим болем пронизує пам’ять багатьох поколінь. Сумні спогади про ті трагічні сторінки історії щемливо торкаються сердець кожного з нас. Сьогодні наш обов’язокзробити все, аби зболена пам’ять про заморених голодом, розстріляних, закатованих була живою для нинішніх та прийдешніх поколінь, аби ніколи не допустити подібного на нашій українській землі.
     Під час геноциду 1932-1933 років загинуло щонайменше 8 мільйонів людей. За ці страшні роки людські втрати України були вдвічі більшими, ніж в Другій світовій війні.
   25 листопада у приміщенні Липецького БК відбулася історична година «Скорботна свічка пам`яті» до Дня пам’яті жертв голодомору. Всі учасники заходу з цікавістю слухали виступ працівників культури, які оформили та презентували виставку та ознайомили усіх присутніх зі спогадами наших земляків. Наприкінці зустрічі усі учасники заходу хвилиною мовчання вшанували пам’ять за загиблими та запалили свічки.

В централізованій бібліотеці: у четверту суботу листопада наша держава відзначає День пам’яті жертв голодомору та політичних репресій. Народ України схиляє голову перед трагічною сторінкою історії своєї країни. Центральна міська бібліотека провела відео- огляд літератури, в якому ознайомила присутніх із художньою літературою, яка розкриває страшні сторінки історії .України.

В бібліотеці – філії: щороку,  в четверту суботу листопада, в Україні вшановують пам’ять мільйонів жертв голодоморів , які відбулись в Україні у ХХ століттіНаймасштабніший з них був у  1932-1933 роках. Памятьце книги, книги – це факти. До цієї скорботної дати до уваги користувачів міської    бібліотеки-філії тематична книжкова виставка ,, Збудуймо пам’яті негаснучий Собор’’: жахливі цифри, страшні подіїсумні спогади, вражаюча правда художніх творів, але все це – наша історія. Автори представлених видань засуджують творців цієї чорної сторінки в історії України і закликають пам’ятати про ту неймовірну ціну, яку заплатив український народ за право жити. Як нація шанує свої трагедії, показує її  свідомість і духовність. Приєднуємося 27 листопада до загальнонаціонально-міжнародної акції «Запали Свічку Памяті»  під час якої о 16.00 пам’ять загиблих під час геноциду українського народу вшановують хвилиною мовчання  та встановлюють запалену свічку на підвіконня як в Україні, так і в багатьох країнах світу.

    Важливо з дітьми говорити на всі теми. Тема Голодомору – одна з трагічних тем нашої історії, про яку дітям, звісно, важливо знати. Бібліотекар запропонувала на бібліотечній сторінці Подільська міська бібліотека-філія в Фейсбуці юним мешканцям міста  історичну онлайн - годину «Збережи пам’ять. Збережи правду», перегляд якої не тільки інформує юних глядачів про страшні часи історії,  а й виховує у підростаючого покоління почуття причетності до нації і щире бажання розділити з нею жалобу по загиблим під час найстрашнішої катастрофи в історії людства – Голодомору 1932-1033 років в Україні.

В дитячій бібліотеці: цьогоріч – 85-ті роковини Голодомору. Україна і світ вшановували  пам’ять мільйонів жертв Великого Голоду 1932-1933 років. Дитяча бібліотека підготувала відеоролик в постійно діючій рубриці "Книжечка на вихідні".  Читачі мали змогу познайомитись з  книгою "Жовтий князь"вітчизняного письменника Василя Барки-вражаючий твір, що змальовує події в українському селі під час голодомору.

 

  Бібліотекар дитячої бібліотеки, під знамениту на весь світ мелодію, яку створив український музичний геній - Мирослав Скорик, познайомила читачів з книгами про Голодомор, які знаходяться в фонді дитячої бібліотеки.  Енергетика болю, що міститься в цих книгах, є тими цілющими ліками, які виліковують душі від байдужості, безпам’ятства і забуття. В кінці своєї розповіді бібліотекар запросила до бібліотеки дітей і дорослих,  познайомитись з книгами і прочитати їх, щоб розповісти своїм дітям і дітям своїх дітей, про найбільшу трагедію українського народу. 

В бібліотеці с. Липецьке: у  бібліотеці до Дня вшанування пам’яті жертв Голодомору в Україні 1932-1933 років розгорнуто виставку  – реквієм  «Пам’яті незгасна свіча». Література на виставці присвячена трагічним сторінкам  історії, коли в Україні був великий голод.
  В День пам’яті жертв Голодомору схилимо голови в жалобі за тими, хто загинув голодною смертю. 27 листопада о 16.00 запалимо свічку пам’яті у власній оселі на згадку про мільони загиблих людей.

В міському краєзнавчому музеї:   27 листопада в Україні вшановують День пам’яті жертв Голодомору. До цієї дати музей презентував на сторінці у  Фейсбук тиждень спогадів наших земляків #Память_родуСвідчення очевидців голодомору, які зберігаються в музеї та інформація з архівних джерел  були опубліковані широкій аудиторіїТакож була опублікована відеопередача про факти голодомору в нашому краї, про які розповіла директор музею Олена Кобилюк. В музеї відвідувачам було презентовано нові книжкові видання на тему голодомору Українського інституту національної пам’яті «Людяність у нелюдяний час», «Пам’ять роду», «Спротив геноциду», які були передані музею в 2021 році.

   В музеї йде підготовка до заходів на новорічно-різдвяні свята. Цього року всі заходи будуть проводитись на головній площі міста в новорічному містечку.

 

 

      Вся вищевказана інформація узагальнена та надана згідно тижневих звітів закладів культури Подільської територіальної громади.

 

 

 

 

            Начальник управління  

              культури та туризму                                                                                Анна Вишневська


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора