Подільська міська територіальна громада
Одеська область, Подільський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Кожного року наша держава та світ відзначає День пам’яті жертв Голодомору.

Дата: 26.11.2021 15:07
Кількість переглядів: 441

Фото без опису

Кожного року наша держава та світ відзначає День пам’яті жертв Голодомору.

Ось і 26 листопада 2021 року жителі Подільська пом’янули хвилиною мовчання, а також покладанням квітів та свічок до Пам’ятного знаку, всіх жертв Голодомору.

Багато трагедій пережив український народ, але жахливішого лиха, як Голодомор 1932 – 1933 років, історія не знає. У XX столітті Україна пережила три голодомори: 1921-1923 рр., 1932-1933 рр., 1946-1947 рр., проте саме Голодомор 1932-33 рр. був наймасовішим і найжорстокішим.

  Тому щороку, наприкінці листопада, ми схиляємо голови в скорботі, вшановуючи пам’ять загиблих від Голодомору. Жорстокі тридцяті роки минулого століття стали однією з найтрагічніших сторінок в історії України.

   Немислимий за своїми масштабами геноцид забрав життя, за різними оцінками, від 4 до 10 млн людей. Ще є живі люди, які пам’ятають Голодомор і можуть розповісти про нього. Ще зберігається шанс засвоїти урок історії не за підручниками, а через безпосередній контакт із живими свідками.

   Неможливо чути спогади очевидців тих подій без болю, хвилювання та страшного обурення. Та хоч якою б гіркою і трагічною не була правда про Голодомор, ми повинні її знати і зробити все, щоб подібного більше не повторилося.

 

Пропонуємо всім мешканцям Подільської громади приєднатися до проведення акції «Запали свічку», як символ пам’яті про людей, яких свідомо позбавили життя, застосувавши жахливу зброю масового знищення — штучний голод, а також долучитися до Загальнонаціональної хвили мовчання 27.11.2021 о 16:00.

Запалена свічка у вікні кожної нашої домівки увечері 27 листопада стане виявом нашої пам’яті і віри у майбутнє. Спільний біль, спільна пам’ять, спільний обов’язок – ці слова стосуються не тільки нашого минулого, але й мають сенс у нашому сьогоденні. І наш святий обов’язок закарбувати в серцях пам’ять про загиблих, зробити все можливе, щоб вшанувати пам’ять жертв Голодомору-геноциду.

Фото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора