Подільська міська територіальна громада
Одеська область, Подільський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

«Культура без бар’єрів»

Дата: 24.11.2021 15:49
Кількість переглядів: 943

Фото без опису

Одним з напрямків Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору до 2030 рокує суспільна безбар’єрність, і саме він забезпечить можливість для кожного бути реалізованим, проводити дозвілля повноцінно, долучатися до культурних заходів та при цьому не відчувати жодної дискримінації. Сьогодні кожен має право на самовираження та заслуговує бути почутим, і нова державна політика з реалізації Нацстратегії безбар’єрності покликана це забезпечити.

Саме зараз триває програма Українського культурного фонду «Культура без бар’єрів», яка спрямована на подолання викликів, пов’язаних із наявністю проблем для різних маломобільних груп стосовно можливості повноцінного, безбар’єрного доступу до культури, освіти, зайнятості. Програма спрямована на створення безперешкодного життєвого середовища у соціальній, культурній та освітній сферах для маломобільних груп, людей третього віку 50+, родин з дітьми до 6 років, осіб з інвалідністю тощо.

Активне залучення людей з інвалідністю до культурно-мистецького життя і туризму в Україні, що передбачене Національною стратегією із створення безбар’єрного простору, неможливе без підвищення рівня доступності українських музеїв і національних заповідників. Ці культурні установи мають бути серед головних провідників та втілювачів ідей безбар’єрного суспільства та універсального дизайну.

#bezbariernist, #безбарєрність, #barrierfree, #бізнесбезбарєрів, #історіїякінадихають


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора