Подільська міська територіальна громада
Одеська область, Подільський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

У останню суботу листопада Україна і світ вшановують жертв найжорстокішого злочину сталінського режиму  - Голодомору 1921-1923, 1932 – 1933 та 1947-1947  років.

Дата: 27.11.2021 11:08
Кількість переглядів: 403

Шановна громадо!

У останню суботу листопада Україна і світ вшановують жертв найжорстокішого злочину сталінського режиму  - Голодомору 1921-1923, 1932 – 1933 та 1947-1947  років. Багато трагедій пережив український народ, але жахливішого лиха, як Голодомор 1932–1933 років, історія не знає. Голодомор – одна з найстрашніших катастроф в історії людства. За своїм вражаючим масштабом Голодомор можна порівняти тільки з втратами нашого народу від Другої світової війни.

Україна втратила мільйони своїх кращих синів та дочок. Силами тоталітарного режиму, Україна була перетворена на величезний концтабір, на якому випробовувалася зброя масового знищення – голод.

Сьогодні голодомор – не історична давнина, а глибока духовна рана, яка нестерпним болем пронизує пам’ять і його очевидців і сучасне покоління.

   Схилімо голови в глибокій жалобі за тими людьми, які загинули голодною смертю. У спільній молитві згадаймо усіх жертв голодоморів, запалімо свічу пам’яті у власній оселі та у своїй душі! Ми маємо усвідомити, щоб цього не сталося більше з нашими дітьми, внуками, нашими правнуками,  ми повинні бути єдині у творенні нашої Української національної держави, тверді та свідомі у своєму виборі. Сьогодні складаємо співчуття нащадкам, родинам загиблих. Нехай Господь Бог прийме їхні душі до Царства Божого, а нас укріпить у вірі, надії, любові.

Бажаю, щоб на столі українців завжди був хліб і до хліба, щоб ніколи у наших дітей не бачити голодних очей, щоб дитинство їх було щасливим і ситим, щоб наші люди завжди мали достаток, а держава була могутньою, процвітаючою і з високим рівнем добробуту.

Світла пам’ять безвинно загиблим!

З повагою,

Подільський міський голова                                                               Анатолій Іванов.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора