Подільська міська територіальна громада
Одеська область, Подільський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

  ЗВІТ проведення заходів по управлінню культури та туризму Подільської міської ради Подільського району Одеської області  з 01.11.21р. по 05.11.21р.

Дата: 11.11.2021 10:12
Кількість переглядів: 230

                    ЗВІТ

проведення заходів по управлінню культури та туризму

Подільської міської ради Подільського району Одеської області

 з 01.11.21р. по 05.11.21р.

 

В управлінні культури та туризму: проводиться підготовка проектів розпоряджень міського голови, рішень виконавчого комітету та міської ради. Надається відповідь на вхідну кореспонденцію управління культури та туризму та виконавчого комітету. Надаються плани та звіти роботи по закладам культури громади. Проводиться організаційна робота по проведенню загальноміських та регіональних заходів. Щопонеділка проводиться засідання керівників закладів культури, на яких обговорюються питання роботи, планування заходів та інше.

В міському Будинку культури:  У зв'язку з карантинними обмеженнями робота всіх клубів за інтересами, студій та колективів проводиться дистанційно або у режимі онлайн.

 Протягом тижня дистанційно продовжували свою роботу колективи МБК: народний фольклорний ансамбль “Натхнення”, зразкова вокальна студія “Непоседи” та зразкова хореографічна студія. Робота колективів спрямована на розвиток творчих здібностей,  вдосконалення виконання та вивчення нових творів з метою  поповнення репертуару та участі у заходах. Також продовжує роботу клуб за інтересами “Українська скарбничка”.

  Продовжено роботу щодо організації кулінарного пізнавально-розважального телепроекту “На смак”, завдяки якому глядацька аудиторія має змогу дізнатися багато корисної інформації та порад про особливості приготування домашньої їжі.

  Продовжує онлайн роботу “Creative studio”- сучасної англомовної студії для дітей та молоді з різних напрямків декоративно-прикладного мистецтва з метою розвитку творчих здібностей, образного мислення та творчого бачення талановитих мешканців нашого міста, а також вивчення розмовної англійської.

  Продовжується робота онлайн проєкту “Будинок культури онлайн”, де кожного дня можна знайти безліч цікавої інформації, корисних порад, майстер-класів, конкурсів, вікторин тощо. Усю інформацію можна знайти на сторінці “Культу Та Мистецтво Подільська” у соціальних мережах Facebook та Instagram.

  Продовжується підготовка до новорічних свят, а саме працівниками проводиться робота щодо підбору тематичного матеріалу, оновлення реквізиту та створення нових сценічних костюмів.

В Будинку культури с. Олександрівка:  протягом тижня Олександрівським будинком культури була проведена робота с театрально-драматичним колективом «Кроки за сценою». Знайомились і розбирали новий сценический материал до нового року. Вокально — хоровим колективом  розучувались нові колядки та щедрівки. Танцювальний колектив «Alleks dolls» продовжував розучувати новий український танец. 

    Учасники гуртка «Клубочок» познайомились з новими визерунками гачком для палантіна. Познайомились з одним з найдавніших видів японського рукоділля  в’язання мініатюрних іграшок амігурумі гачком. Учасникам гуртка «Господарочка» поделилися своими новими рецептами печива і пряників на кефірі. 

      Була проведена історична година ЗНРУ України «ЗНУР — провісниця держави України».

Іздили у місто на примерку сценічних костюмів для вокально-хорового колектива.

  Роботу Олександрівського будинку культури освітлюємо на сторінках інтернета Facebook «Культура та Мистецтво Олександрівки», «Наше село Александровка», instagram «Kultura Oleksandrivku».

 

В Будинку культури с. Липецьке:  04 листопада працівники культури села Липецьке провели народознавчу годину в музеї що розташований в БК. Під час цього заходу діти були ознайомлені з музейними експонатами, після чого показували свою зацікавленість історією свого краю та народу, ставлячи різні питання та з захопленням очікуючи відповіді на них від культпрацівників.    

В централізованій бібліотеці:  Із року в рік у листопаді, у пору золотої осені ми відзначаємо День української писемності та мови. Традиційно до вшанування цього свята долучається і наша центральна міська бібліотека. 3 2 листопада у читальному залі бібліотеки експонується книжкова виставка-перегляд "З витоків української писемності". Відвідувачі бібліотеки можуть ознайомитися з цікавими виданнями з граматики, лексики, орфографії української мови, різноманітними словниками, а також з творами відомих українських класиків .

В бібліотеці – філії:   День української писемності  та мови - одне з наймолодших державних свят, яке запроваджене 1997 року за ініціативою  Всеукраїнського  товариства ,,Просвіта ’’ і щорічно відзначається 9 листопада. Бібліотекар запропонувала до уваги користувачів книжкову виставку-посвяту ,, Мова рідна, ти життя народу і культури рідної краса’’, яка надає відомості про розвиток української писемності  та мови,  знайомить з кращими  творами  багатої спадщини українських класиків, представляє книги для вдосконалення знань з культури нашої  милозвучної мови.

   Чому знання української мови важливе? Бажаючі мали змогу написати в коментарях під цим дописом  свої думки у Фейсбуці на сторінці Подільська міська бібліотека-філія. Найоригінальніші відповіді будуть відзначені маленькими подаруночками.  З нагоди свята, Дня української писемності та мови, бібліотека оголосила з 5 листопада по 9 листопада  поетичний онлайн – марафон ,, Мова рідна, ти життя народу і культури рідної краса’’: записати відео з виконанням поезії про Україну, про українську мову і вставити в коментарях у Фейсбуці на сторінці Подільська міська бібліотека-філія.

В дитячій бібліотеці: Рідна мова - це скарбниця народної мудрості, криниця живої води, невичерпне джерело добра. Напередодні свята Дня української писемності та мови,  дитяча бібліотека підготувала до уваги користувачів  відеоролик, з яким вони змогли познайомитись на сторінці Фейсбука. Були представлені книги українських авторів, які видавались в 40-х-70-х роках. Ці книги розміщені серед нових книг, але продовжують жити, чекаючи свого читача. 

"Книга рекордів Гіннесса"  – щорічний довідник унікальних досягнень людей та тварин, нечуваних природних явищ та видатних подій шоу-бізнесу, мас-медіа та культури – має свій день народження.З 2005 року він відзначається 9 листопада. Саме тоді був проданий 100 мільйонний екземпляр видання і воно отримало статус "книги, захищеної авторським правом, яка найбільше продається в світі".Рубрика «Книжечка на вихідні»  познайомила   читачів  з найцікавішими досягненнями України та українців, що увійшли до цього бестселеру.

В міському краєзнавчому музеї:   до дня залізничника музей підготував онлайн-виставку з цікавими інформаційними  публікаціями «Подільськ — місто залізничників», яка тривала з 1 по 4 листопада і знайомила  підписників з сторінками історії нашої залізничної станції та її працівниками. В музеї також були проведені тематичні екскурсії для відвідувачів з дотриманням всіх карантинних вимог.

      До 60-річчя музею продовжується акція «Подарунок музею». На тижні окремі мешканці міста проявили активність і принесли в дар музею старовинний посуд, ікони, фотоапарат радянського виробництва «Смена» та інше. Акція триває до кінця листопада, кожний бажаючий може взяти участь.

     На тижні проводилася робота щодо обліку та збереження нових предметів музейного значення та внесення їх в інвентарні книги.

 

 

  

      Вся вищевказана інформація узагальнена та надана згідно тижневих звітів закладів культури Подільської територіальної громади.

 

 

 

 

 

            Начальник управління  

              культури та туризму                                                                                 Анна Вишневська


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора