Подільська міська територіальна громада
Одеська область, Подільський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ВАЖЛИВА ІНФОРМАЦІЯ ДЛЯ СПОЖИВАЧІВ КВЕП «Подільськтеплокомуненерго»

Дата: 13.10.2021 09:30
Кількість переглядів: 548

 

Фото без описуКВЕП «Подільськтеплокомуненерго» інформує про основні зміни, що стосуються надання споживачам комунальних послуг.   З 1 травня 2019 року у повному обсязі вступив в дію новий Закон України від 09.11.2017 № 2189-VIII «Про житлово-комунальні послуги» та «Правила надання послуги з постачання теплової енергії» затверджених постановою Кабінету Міністрів України № 830 від 21.08.2019р. із змінами від 08.09.2021р. № 1022.

Новим Законом та Правилами передбачено, що зі  споживачами,  замість письмової форми договору -   укладається індивідуальний договір про надання комунальної послуги,  що є публічним договором приєднання,  форма якого  є Типовою , затверджена Кабінетом Міністрів України № 1022 від 08.09.2021р.

  Цей договір приєднання укладається без підпису письмового примірника між Підприємством та Споживачем  та набирає  чинності після 30 днів з моменту його оприлюднення на офіційному сайті органу місцевого самоврядування, з яким можна ознайомитись - podilska-gromada.gov.ua в розділі «оголошення»

Плата - за новим   договором   складається  з : 

  1.  плати за послугу, що розраховується виходячи з розміру затверджених цін/тарифів на відповідну комунальну послугу та обсягу спожитих комунальних послуг, визначеного відповідно до законодавства;

  2. плати за абонентське обслуговування, яка не може перевищувати граничний розмір, визначений Кабінетом Міністрів України.

 

ЗВЕРТАЄМО УВАГУ  Споживачів, що за умовами  Договору приєднання -  технічне обслуговування і поточний ремонт внутрішньо будинкових систем опалення  не проводиться  Підприємством, а    здійснюється  самостійно Споживачами  власними силами  за свій рахунок. 

 

Але, якщо Споживачі бажають, щоб ОБСЛУГОВУВАННЯ внутрішньобудинкової системи опалення будинку, проводилось Підприємством, то вони мають право ,  відповідно до нового Закону,  укласти  Типовий індивідуальний договір про надання послуги з постачання  теплової енергії (з обслуговуванням внутрішньобудинкових систем  )  -

Плата за цим Договором складається з:

1.  плати за послугу, що розраховується виходячи з розміру затверджених цін/тарифів;

2.  плати за абонентське обслуговування;

3. плати за  технічне обслуговування і поточний ремонт внутрішньо будинкових систем.

Також є ще одна модель Договору – це Типовий колективний договір про надання послуги з постачання  теплової енергії, при цьому, внутрішньобудинкове обслуговування системи  будинку здійснюється самостійно  власники будинку.

Плата за цим Договором складається з:

  •   плати за послугу, що розраховується виходячи з розміру затверджених цін/тарифів.

Укладання Договору про надання послуги з  обслуговуванням внутрішньобудинкових систем та Колективного договору,  проводиться,   шляхом загальних зборів співвласників.   Рішення вважається прийнятим зборами співвласників, якщо за нього проголосували власники квартир та нежитлових приміщень не менше 50 відсотків. Копія протоколу про обрану модель Договору надається до Підприємства, старшим будинку, який обраний співласниками .  

 

Адміністрації       КВЕП

«Подільськтеплокомуненерго»

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора