Подільська міська територіальна громада
Одеська область, Подільський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ЗВІТ проведення заходів по управлінню культури та туризму Подільської міської ради Подільського району Одеської області з 04.10.21р. по 08.10.21р.

Дата: 12.10.2021 16:19
Кількість переглядів: 300

       

                                                                               ЗВІТ

проведення заходів по управлінню культури та туризму

Подільської міської ради Подільського району Одеської області

з 04.10.21р. по 08.10.21р.

 

В управлінні культури та туризму: проводиться підготовка проектів розпоряджень міського голови, рішень виконавчого комітету та міської ради. Надається відповідь на вхідну кореспонденцію управління культури та туризму та виконавчого комітету. Надаються плани та звіти роботи по закладам культури громади. Проводиться організаційна робота по проведенню загальноміських та регіональних заходів.

В міському Будинку культури:  протягом тижня продовжували свою роботу колективи МБК: народний фольклорний ансамбль “Натхнення”, зразкова вокальна студіяНепоседи” та зразкова хореографічна студія. Робота колективів спрямована на розвиток творчих здібностейвдосконалення виконання та вивчення нових творів з метою  поповнення репертуару та участі у заходах.

 Також за графіком роботи проводилися заняття у дитячих студіях за видами мистецтв: вокал, хореографія, театральне та декоративно-прикладне мистецтво.

  Продовжує свою роботу клуб за інтересамиУкраїнська скарбничка”. Щовівторка та щочетверга народні майстрині зустрічаються аби поділитися власним досвідом з бісероплетіння, вишивки бісером або традиційним  хрестиком та гарно і корисно провести свій вільний час.

 З метою виявлення творчо обдарованих людей у жанрі декламації та мовлення, залучення до участі у культурних заходах та розвитку їх талантів продовжує роботу “Студія сатири та гумору”. Студія працює на безкоштовній основі та для мешканців різних вікових категорій.

  Продовжено роботу щодо організації кулінарного пізнавально-розважального телепроекту “На смак”, завдяки якому глядацька аудиторія має змогу дізнатися багато корисної інформації та порад про особливості приготування домашньої їжі.

В Будинку культури с. Олександрівка: протягом тижня була проведена робота Олександрівським будинком культури з колективами: вокально-хоровим «Тетяна і компанія», вокальним «Зіроньки», театрально-драматичним «Кроки за сценою», танцювальним «Alleks dolls».

  Згідно з графіком роботи гуртків була проведена робота з учасниками гуртків: «Веселка творчості», «Клубочок», «Господарочка». Ми знайомились з новими піснями, творами. розучивали новий український танець. Підготовили привітання для учасниці нашого вокально-хорового колектива

   До всемирного дня тварин підготовили вечір — розповідь «Про братів наших меньших», де ми ознайомили всіх присутніх з статистикою, що кожної години з лиця нашої Матіньки землі зникають три вида тварин, що ми маємо нести відповідальність за тих кого приручили. Всі присутні з задоволенням ділилися  зі своїми домашними улюбленцями, ділилися цікавими розповідями про своїх улюбленців., показували фото і відео з ними.

  Прибирали листя на території будинку культури, та прибирали квітники. Постійно проводимо вологе прибирання приміщення. Намагаємося піддержувати приміщення та прилеглу територію в належному стані.

 Роботу Олександрівського будинку культури постійно освітлюємо на сторінках Facebook «Культура та Мистецтво Олександрівки», «Наше село Александровка», Instagram «Kultura Oleksandrivku».    

В централізованій бібліотеці:  бібліотека пропонує своїм читачам огляд виставки-настрій "Осінь на книжковій полиці". Для наших читачів ми пропонуємо книги, де осінній настрій звучить в різних тонах: у розділі "Поезія бабиного літа"ви знайдете поезію, яка надихає. Розділ “Затишна осіньзачарує своїм різнобарв’ям яскравих, цікавих книжок, з якими хочеться відпочивати загорнувшись у щось тепле та зручне. У розділі “Книги під дощем” – книги зі світлою ностальгією, радісними моментами, легким смутком і звісно романтичними нотками. Книги цікаві, приходьте до бібліотеки, читайте, вони варті того, що б ви на пару годин відклали всі нетермінові справи і прочитали. Чекаємо на Вас у бібліотеці!

В бібліотеці – філії:   бібліофреш «Віват, книго!» став приводом для юних користувачів отримати порцію нових літературних вражень, адже сучасна дитяча книга є надзвичайно цікавою та різноманітною. Діти захопились яскравими та захоплюючими  книжковими новинками і згодом усі охочі забрали нового книжкового «друга» для домашнього читання. Хочете відірватись від комп’ютера та побачити, що світ книжок може бути в тисячу раз цікавішим за соцмережі? Це реально! Приходьте до нашої бібліотеки  (вулалізничничників 125) та беріть книги для підлітків, обговорюйте прочитане і не забувайте, що світ книжок пізнавальний і захоплюючий.

  

    Другий місяць осені розпочався з особливої дати – 1 жовтня в усьому світі відзначався Міжнародний день людей похилого віку. Міська бібліотека-філія запросила користувачів, людей поважного віку, на святкову годину вшанування ,,Іде назустріч юним мудрість сивочола ’’. З теплими словами привітання бібліотекар звернулась до кожного учасника заходу, життя яких є прикладом для наслідування. Зворушливо звучали ліричні рядки і пісні на адресу користувачів  «золотого» віку в виконанні подільської поетеси Присяжної В.А. Душевності заходу додали відеокліпи пісень відомих співаків, а Тимошенко Вікторія від імені молоді декламувала вірші вдячності старшому поколінню. Гості разом співали, пригадували цікаві історії з свого життя. Захід пройшов в теплій, душевній атмосфері і не залишив байдужим жодного з присутніх.

В дитячій бібліотеці:   напередодні Дня художника до п’ ятикласників ЗОШ№1 завітала бібліотекар міської дитячої бібліотеки та провела інформаційну годину «Невичерпна краса живопису». Бібліотекар наголосила, що саме образотворче мистецтво є однією з найдосконаліших форм діяльності, оскільки в художній палітрі кристалізується внутрішній світ людини, звучать кольори глибоких почуттів.

В бібліотеці с. Липецьке: протягом тижня проводилася підготовка до масового західу щодо Дня Козацтва “Шляхами мужності і слави”(козацькі забави).

В міському краєзнавчому музеї:  в міському краєзнавчому музеї відбулися екскурсії для маленьких відвідувачів та їх батьків, які відвідують студії та гуртки міського будинку культури. Для них були проведені оглядові та тематичні екскурсії основною експозицією та поточними виставками. Багато емоцій визвала нова виставка-колекція «Музика вінілу», присвячена Міжнародному дню музики. Відвідувачі переглянули колекцію вінілових платівок з фонду музею. Також у них була можливість прослухати їх і насолодитись музикою королю попу — Майклом Джексоном,  зірками італійської естради — Аль Пачино і Роміно Пауер, Тото Кутуньо, дітки залюбки прослухали старі добрі аудіоказки у виконанні відомої  актриси Тетяни Пельтцер.

    З 5 по 8 жовтня директоркою музею Кобилюк О.В. були пройдені курси підвищення кваліфікації, які були проведені дистанційно на платформі Zooм  Одеським обласним навчально-методичним центром закладів культури та мистецтва. За час проходження курсів, організаторипрацівники Одеського історико-краєзнавчого музею дали чимало порад і методик з практичної діяльності працівників музеїв області.

 

 

      Вся вищевказана інформація узагальнена та надана згідно тижневих звітів закладів культури Подільської територіальної громади.

 

 

 

 

 

            Начальник управління  

              культури та туризму                                                                                А.М. Вишневська


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора