Подільська міська територіальна громада
Одеська область, Подільський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Актуально про субсидії

Дата: 22.09.2021 15:11
Кількість переглядів: 780

 Фото без опису    Департамент соціальної, сімейної політики та охорони здоров‘я Подільської міської ради Подільського району Одеської області інформує про механізм призначення житлових субсидій з жовтня 2021 року на період опалювального сезону.

      Незабаром, вже зовсім скоро, розпочнеться опалювальний сезон і до департаменту почали надходити запитання від одержувачів субсидій - чи потрібно звертатися за призначенням субсидії у жовтні місяці та який буде механізм надання субсидії. 

      Роз‘яснюємо, що нарахування житлової субсидії на опалювальний сезон буде проведено  в автоматичному режимі, звертатися з новими заявами не потрібно  тим сім‘ям, які одержували субсидію влітку, і тим які вже заповнювали нові заяви у травні – вересні, але субсидія без опалення на літній період у них не вийшла по розрахункам. Це стосується і субсидій, які призначалися по рішенню комісії, відповідно приносити нові довідки про непроживання дітей, онуків не треба!

 

        Наприкінці жовтня місяця, незалежно від того чи розпочнеться опалювальний сезон в нашому місті чи ні, субсидія на опалення і теплопостачання буде розрахована з 16 жовтня в автоматичному режимі.

       Також, у жовтні місяці буде проведений перерахунок субсидій згідно постанови Кабінету Міністрів України від 11 серпня 2021 року №842  про зняття збільшених карантинних норм по споживанню води, світла і газу, які були запроваджені на початку карантину весною минулого року.

З жовтня місяця  збільшення норм по споживанню вказаних послуг на 50% буде проводитись лише для тих територій, які будуть перебувати у червоній зоні карантину.      

        Ще необхідно зазначити, якщо протягом жовтня буде прийнято рішення про  підвищення тарифів – розмір субсидії буде також перераховано автоматично і одержувачів субсидій таке підвищення не торкнеться.

 

       Але! До департаменту обов‘язково треба звернутися тим одержувачам  житлових субсидії:

-  у яких відбулися зміни у складі зареєстрованих осіб у житловому приміщенні – Ви прописали або навпаки  виписали когось з членів сім‘ї;

- Ви або член Вашої сім‘ї  зробили будь-яку покупку вартістю більше  50 тисяч гривень (це квартира, будинок, транспортний засіб, земельна ділянка, валюта та інші товари і послуги);

-  оформили банківський депозит у сумі понад 100 тисяч гривень.

       Про вище перелічене Ви зобов‘язані негайно повідомляти органи соціального захисту населення для можливості своєчасного проведення перерахунку розміру субсидії і попередження виникнення переплати Вам державних коштів.

        Також, якщо у складі Вашої сім‘ї є дитина, якій протягом поточного року виповнилося 14 років, обов‘язково треба звернутися за оформленням паспорта громадянина і копію отриманого документу надати до департаменту, інакше провести нарахування субсидії з жовтня 2021 року буде неможливо.

 

       Громадяни, яким необхідно звернутися за призначенням (перерахунком) житлової субсидії до Департаменту соціальної, сімейної політики та охорони здоров‘я, можуть це зробити декількома способами:

- особисто за адресою: 66305, м.Подільськ, вул.Бочковича 4, запис на прийом проводиться за телефоном (066)175-40-32;

- надіслати заповнені заяву і декларацію в конверті поштою;

- надіслати заяву в електронному вигляді на сайті Міністерства соціальної політики за посиланням https://subsidii.mlsp.gov.ua/.

       Бланки заяви і декларації, а також зразок заповнення, пропонуємо переглянути на сайті Міністерства соціальної політики за посиланням:  https://www.msp.gov.ua/news/16214.html.

 

        Для наших мешканців сіл Липецьке, Олександрівка і Казбеки ще раз нагадуємо, що прийом заяв та документів для оформлення будь яких видів державної допомоги, субсидій і пільг  проводиться  спеціалістом старостату  в селі Липецьке у приміщенні сільради.

 

Директор Департаменту                                                                                              А.А. Перепелиця

 

Вик. Клюшкіна О.А., тел. (066) 175-40-32                                        


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора