Подільська міська територіальна громада
Одеська область, Подільський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ЗВІТ проведення заходів по управлінню культури та туризму Подільської міської ради Подільського району Одеської області з 13.09.21р. по 18.09.21р.

Дата: 21.09.2021 16:13
Кількість переглядів: 292

В управлінні культури та туризму:   проводиться підготовка проектів розпоряджень міського голови та рішень виконавчого комітету. Надається відповідь на вхідну кореспонденцію. Надаються плани та звіти роботи по закладам культури.

В міському Будинку культури: протягом тижня продовжували свою роботу колективи МБК: народний фольклорний ансамбль “Натхнення”, зразкова вокальна студіяНепоседи” та зразкова хореографічна студія. Робота колективів спрямована на розвиток творчих здібностейвдосконалення виконання та вивчення нових творів з метою  поповнення репертуару та участі у заходах.

 Також за графіком роботи проводилися заняття у дитячих студіях за видами мистецтв: вокал, хореографія, театральне та декоративно-прикладне мистецтво.

  Продовжує свою роботу клуб за інтересамиУкраїнська скарбничка”. Щовівторка та щочетверга народні майстрині зустрічаються аби поділитися власним досвідом з бісероплетіння, вишивки бісером або традиційним  хрестиком та гарно і корисно провести свій вільний час.

 З метою виявлення творчо обдарованих людей у жанрі декламації та мовлення, залучення до участі у культурних заходах та розвитку їх талантів продовжує роботу “Студія сатири та гумору”. Студія працює на безкоштовній основі та для мешканців різних вікових категорій.

  Продовжено роботу щодо організації кулінарного пізнавально-розважального телепроекту “На смак”, завдяки якому глядацька аудиторія має змогу дізнатися багато корисної інформації та порад про особливості приготування домашньої їжі.

  17 вересня відбулися святкові заходи з нагоди професійного свята Дня рятівника.

 18 вересня відбулися урочистості з нагоди святкування Дня с. Липецьке. Різноманітна програма святкування охопила різні вікові категорії. Справжнім сюрпризом для дітлахів стала зустріч з улюбленими мультиплікаційними героями, а ще різноманітні конкурси та завдання, естафети, розваги, шоу мильних бульбашок, повітряні кульки, дитячий автопарк, солодощі та сувеніри. Додала колориту й фото зона у народному стилі. Під вечір на мешканців та гостей села очікував святковий концерт за участю професійних та самодіяльних виконавців ( Д. Матвієнко, К. Ларіонова, А. Ленор-Маєвська, Т. Дмитрашко, Л. Куций, І. Назарчук, вокальне тріо МБК “Заграва”), учасників дитячої вокальної та хореографічної студій, а також народного фольклорного ансамблю “Натхнення”. Свої музичні подарунки підготували і самодіяльні виконавці БК с. Липецьке. Гарні пісні та щирі побажання викликали лише приємні емоції. Гастрономічною складовою святкування стала смачна шурпа, якою пригоститися міг кожен присутній на святі. Солодощі від майстра кондитера Ольги Шитрі не залишили байдужими ні дітей, ні дорослих та додали святкової атмосфери. Завершилося святкування неперевершеним салютом та запальною дискотекою.

В Будинку культури с. Олександрівка: протягом тижня була проведена робота з колективами Олександрівського будинку культури; вокально-хоровим «Тетяна і компанія», вокальним «Зіроньки», дитячим дуєтом «Струмочок», театрально-драматичним «Кроки за сценою». танцювальним колективом «Alleks dolls». Ми продовжили вивчати та освоювати нові твори, пісні, танці.

    Згідно з графіком роботи гуртків проводились заняття з учасниками гуртків: «Веселка творчості», «Клубочок», «Господарочка». Освоювали нові навики, візерунки, продовжували дов’язувати почату роботу. Ознайомились з техникою в’язання гачком.  Учасниці гуртка ознайомились з видами в’язання гачком і речами, які можно створити власноруч для себе і своїх близких і друзів

       Прийняли участь у святковій концертній програмі присвяченій дню села Липецьке.

 Роботу Олександрівського будинку культури ми освітлюємо на сторінках Facebook «Культура та Мистецтво Олександрівки», «Наше село Александровка», Instagram «Kultura Oleksandrivku ».

В Будинку культури с. Липецьке: відбулося свято «Село моє рідне, заквітчаний край».      

В централізованій бібліотеці: осіньце пора екскурсій по бібліотекам. Так, 16 вересня до бібліотеки завітали студенти ліцею. Бібліотекар розповіла присутнім історію виникнення бібліотеки та познайомила студентів з фондом бібліотеки, з журналами та газетами, які вони передивилися в читальному залі та взяли додому. Зацікавили студентів незвичайні книжкові виставки. Прослухавши огляд та переглянувши книжки, представлені на виставках, юнаки та дівчата виявили бажання їх прочитати.

В бібліотеці – філії: кожного року у всіх куточках Землі 21 вересня відзначають Міжнародний день миру. Мир у рідній Україніце найзаповітніше бажання усіх українців, котре вони висловлюють вголос так згуртовано, як ніколи раніше. До відзначення цього свята Подільська міська бібліотека-філія оголосила конкурс малюнків «Голуб миру» з 14 вересня по 21 вересня включно. 

В дитячій бібліотеці:   вже стало традицією працівниками дитячої бібліотеки 19 вересня з читачами відзначати незвичайне свято електронного символу – День народження «Смайлика». Ну, а яке День народження без веселих ігор та розваг? Отож після цікавої розповіді дітям про те, як смайлик примандрував до нас, на дитячому майданчику почалося святкування. Діти з задоволенням відповідали на жартівливі запитання вікторини, активно відгадували загадки, грали в веселі ігри. І дарували один одному гарний настрій. Захід пройшов цікаво, захоплююче і пізнавально.

    Ми починаємо читати ще в ранноьому дитинстві. І яка ж це радість тримати книжку улюблену книжку  у своїх руках! Саме тому, до святкування Дня бібліотек, дитяча бібліотека запросила дорослих і дітей, згадати про свою улюблену книгу і прийняти участь в конкурсі «Улюблена книжка дитинства», намалювати її обкладинку. 

В міському краєзнавчому музеї:   на тижні разом зі студентами першого курсу Подільського медичного фахового коледжу ім. Жуковського (куратор Назарова А.В.) здійснили пішохідну екскурсію старими будівлями Бірзули. Молодь ознайомилась з історією нашого міста, в якому їм належить вчитися в найближчі роки. Дізналися вони і про виникнення нашого міста, про царя, забутого на ст. Бірзула, про будівлю, яка старіше за саме місто та ще багато-багато іншого.

     В самому музею також були проведені тематичні екскусії для школярів, які часто заходять після закінчення уроків. Їх найбільше цікавить нумізматична колекціяприроднича експозиція з опудалом зайця та колекцією метеликів, і, звичайно, кістки мамонту, які дітки, зазвичай, плутають з  каміннями

      Продовжується робота з представлення пам’яток культурної спадщини Подільської громади в українській частині міжнародного фотоконкурса «Вікі любить пам’ятки». До конкурсу були додані фотогафії пам’яток Другої світової війни, що розміщуються на кладовищі по вул. Виноградній, фото території підземного монастиря «Райський сад», старовинну будівлю дзвінниці та Свято-Михайлівської церкви у селі Липецьке.

      Вся вищевказана інформація узагальнена та надана згідно тижневих звітів закладів культури Подільської територіальної громади.

 

  

             Начальник управління  

              культури та туризму                                                                                А.М. Вишневська


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора