Подільська міська територіальна громада
Одеська область, Подільський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

   ЗВІТ проведення заходів по управлінню культури та туризму Подільської міської ради Подільського району Одеської області з 30.08.21р. по 04.09.21р.

Дата: 14.09.2021 15:25
Кількість переглядів: 353

                                                                  

В управлінні культури та туризму:   проводиться підготовка проектів розпоряджень міського голови та рішень виконавчого комітету. Надається відповідь на вхідну кореспонденцію. Надаються плани та звіти роботи по закладам культури.

В міському Будинку культури: протягом тижня продовжували свою роботу колективи МБК: народний фольклорний ансамбль “Натхнення”, зразкова вокальна студія “Непоседи” та зразкова хореографічна студія. Робота колективів спрямована на розвиток творчих здібностей,  вдосконалення виконання та вивчення нових творів з метою  поповнення репертуару та участі у заходах.

      Також за графіком роботи проводилися заняття у дитячих студіях за видами мистецтв: вокал, хореографія, театральне та декоративно-прикладне мистецтво.

  Продовжує свою роботу клуб за інтересами “Українська скарбничка”. Щовівторка та щочетверга народні майстрині зустрічаються аби поділитися власним досвідом з бісероплетіння, вишивки бісером або традиційним  хрестиком та гарно і корисно провести свій вільний час.

     З метою виявлення творчо обдарованих людей у жанрі декламації та мовлення, залучення до участі у культурних заходах та розвитку їх талантів продовжує роботу “Студія сатири та гумору”. Студія працює на безкоштовній основі та для мешканців різних вікових категорій.

  Продовжено роботу щодо організації кулінарного пізнавально-розважального телепроекту “На смак”, завдяки якому глядацька аудиторія має змогу дізнатися багато корисної інформації та порад про особливості приготування домашньої їжі.  

В Будинку культури с. Олександрівка:   За цей період часу була проведена робота з колективами ОБК: вокально-хоровим «Тетяна і компанія», вокальним «Зіроньки», «Струмочок», театрально-драматичний «Кроки за сценою». Продовжували вивчати та вдосконалювати нові твори, пісні, міні сценки. Згідно з графіком роботи гуртків проводились заняття з гуртками «Веселка творчості», «Клубочок», «Господарочка». У дитячому гуртку «Веселка творчості» всі учасники мали можливість познойомитись з новими виробами з серветок і  оригинальними варіантами на будь яке свято для сервировки святкового столу, навчитись все це робити своїми руками. Всі учасники гуртка «Клубочок»  познайомились з різними видами «Францускої» кофточки і її визерунками, мали можливість вибрати собі візерунок та схеми, які ми розбирали і вивчали.

Учасникам гуртка «Господарочка» було запропоновано багато нових рецептів страв і заготівок на зиму. Всі учасники були задоволені і поділились своїми рецептами улюбленних страв.

      До дня закінчення другої  світової війни провели вечір - спомін «З тобою, роде мій орлиний, іду дорогами війни». Згадували всіх загиблих односельчан, родинні історіі війни, про нашого односельця старшину Шимбарева Івана Сергійовича , який загинув в Літовській РСР. Самолет «Дуглас» був збитий німецьким винищувачем весь єкіпаж загинув. 

        Долучились до заходів толоки, та облаштування місця відпочинку біля ставка. 

Проводим рептиції та готуємося до дня похилого віку «Серце одиноке добром обігрій». Роботу Олександрівського будинку культури освітлюємо на сторінках Facebook «Культура та Мистецтво Олександрівки», «Наше село Александровка», Instagram «Kultura Oleksandrivku»

В централізованій бібліотеці:  13 вересня в центральній міській бібліотеці відбулись бібліо-посиденьки "Цілющі трави рідного краю", на які були запрошені члени клубу "За покликом душі". Читачі поділилися своїм досвідом про правила збору лікарських рослин та як правильно заварювати чай з травами, співали пісні про лікарські рослини, відгадували питання вікторини. Всі читачі приємно провели час.

   Цьогорічне літечко добігло до свого фінішу, щоб передати естафету часу красуні - осені. Закінчилися такі бажані та такі чудові літні канікули, а разом з ними ми підсумували "Лідера літніх читань - 2021". За цей період  кожен  з вас, любі  користувачі  бібліотеки,   мав змогу  стати «лідером читання». А щоб стати ним, необхідно було приходити до центральної міської бібліотеки, читати більше книг за шкільною програмою та не тільки. Найбільш читаючим  за  період «Літніх читацьких змагань» (з 1червня по 1 вересня) визнано  Шерпу Марію, Непомящу Дарью, Кобилюк Артема. Літечко закінчилося, але зустріч  з книгою продовжується в будь – яку  пору року. Центральна міська бібліотека завжди рада вас бачити! Ласкаво запрошуємо!

В бібліотеці – філії: Члени літературного клубу «Берегиня» міської бібліотеки-філії на черговому засіданні «Поетичні джерела рідного краю» познайомились  з творчістю талановитих земляків. До поетичної  вітальні завітали творчі люди міста: Пирогова С.М. і Шиманська Л.М. Людмила Миколаївна і Світлана Михайлівна читали свої твори на різноманітні теми: поезія про рідний край, яка написана з особливою теплотою, а любовна, пейзажна і побутова лірика – з натхненням і захопленням. Пирогова С.М. вперше відвідала міську бібліотеку-філію, тож членам клубу поетеса розповіла про свій творчий шлях і презентувала власну збірку поезій ,,Неповторна мить ’’. В виконанні автора також лунали вірші, сповнені болю, за події на сході України. Бібліотекар подякувала Світлані Михайлівні за подаровану книгу ,,Неповторна мить’’, яка поповнить краєзнавчий фонд бібліотеки і буде достойно оцінена шанувальниками поетичного слова. До уваги користувачів була представлена тематична полиця   «Таємниці творчої шухляди»  з виданнями подільських поетів. Виступаючі підкреслили, що мовою поезії розмовляє душа поета і саме через поезію автори закликали цінувати життя, любити рідний край і оберігати родину.  Засідання клубу ,, Берегиня ’’ пройшло в дружній і творчій атмосфері і вдячні глядачі нагородили Пирогову С.М. і Шиманську Л.М. оплесками і квітами, а  бібліотека - подарунками та побажаннями творчої наснаги і успіхів на поетичній ниві.  

В дитячій бібліотеці:   на минулому тижні дитяча бібліотека відвідала ігровий майданчик. Жваві ігри та конкурси сприяли гарному дитячому настрою. Бібліотекарі спонукали юних читачів до регулярного відвідування бібліотеки, а ще пообіцяли наступного разу знову завітати з цікавою розважальною програмою та солодкими призами. 

В міському краєзнавчому музеї:   На тижні в музеї пройшли тематичні та оглядові екскурсії для мешканців та гостей міста. Вперше музей відвідали студенти першого курсу Подільського фахового коледжу ім.Жуковського, які протягом найближчих років планують навчатися в нашому місті. Молодь ознайомилась з історією міста, культурою та побутом нашого краю, митцями і видатними людьми. Хочемо подякувати персоналу медичного коледжу за постійне залучання своїх студентів до відвідин музею задля ознайомлення їх з  історією міста, в якому вони навчаються.

    Приємно відзначити, що мешканці міста приносять в дар музею цікаві предмети, що становлять історичну цінність. Цього разу музей поповнився старовинним телевізором 60-х років ХХ ст. з вбудованим програвачем платівок, шкільною сукнею радянського періоду, керамічними сувенірними статуетками, деякими номерами місцевої газети “Ленінський прапор” за 70-ті роки, жіночою сорочкою початку ХХ ст. та інш.

     Протягом тижня продовжували функціонувати  виставки: авторська А.Добріяна “Силуети”(фігурки з корінців),  виставка кераміки і скла, Виставка “Школа — це моя колиска, школа — це моє життя”, які викликають живий інтерес і ностальгію у відвідувачів.

На сторінці музею у фейсбук відкрито нову рубрику  #Що_писали_газети, яка дуже сподобалась підписникам і отримала багато поширень.

 

 

      Вся вищевказана інформація узагальнена та надана згідно тижневих звітів закладів культури Подільської територіальної громади.

 

 

 

 

 

            Начальник управління  культури та туризму                                          А.М. Вишневська

                                  


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора