Подільська міська територіальна громада
Одеська область, Подільський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

 ЗВІТ проведення заходів по управлінню культури та туризму Подільської міської ради Подільського району Одеської області з 30.08.21р. по 04.09.21р.

Дата: 08.09.2021 09:19
Кількість переглядів: 248

                                                                    

 

В управлінні культури та туризму:  проводиться організаційна роботи щодо проведення велосипедної подорожі Подільськ – Казбеки – Подільськ.

В міському Будинку культури: протягом тижня продовжували свою роботу колективи МБК: народний фольклорний ансамбль “Натхнення”, зразкова вокальна студія “Непоседи” та зразкова хореографічна студія. Робота колективів спрямована на розвиток творчих здібностей,  вдосконалення виконання та вивчення нових творів з метою  поповнення репертуару та участі у заходах.

      Також за графіком роботи проводилися заняття у дитячих студіях за видами мистецтв: вокал, хореографія, театральне та декоративно-прикладне мистецтво.

  Продовжує свою роботу клуб за інтересами “Українська скарбничка”. Щовівторка та щочетверга народні майстрині зустрічаються аби поділитися власним досвідом з бісероплетіння, вишивки бісером або традиційним  хрестиком та гарно і корисно провести свій вільний час.

     З метою виявлення творчо обдарованих людей у жанрі декламації та мовлення, залучення до участі у культурних заходах та розвитку їх талантів продовжує роботу “Студія сатири та гумору”. Студія працює на безкоштовній основі та для мешканців різних вікових категорій.

  Продовжено роботу щодо організації кулінарного пізнавально-розважального телепроекту “На смак”, завдяки якому глядацька аудиторія має змогу дізнатися багато корисної інформації та порад про особливості приготування домашньої їжі.

В Будинку культури с. Олександрівка:

В Будинку культури с. Липецьке: життя людей наповнене звичками. Деякі з них корисні, а деякі- шкідливі. Чи вміємо ми їх розрізняти? Для цього у Липецькому Будинку культури 02 вересня було проведено годину корисних порад «Умій сказати ні», де усі присутні брали участь та розповідали про всі відомі їм звички людства та намагалися розрізняти корисні від шкідливих.

В централізованій бібліотеці:   

В бібліотеці – філії:    

В дитячій бібліотеці:  

В міському краєзнавчому музеї:   розпочався новий навчальний рік і в музеї  стало більше відвідувачів-школярів, які йдучи після школи додому не оминають його. Цього року до дня знань була оформлена тематична виставка “Школа — це моя колиска, школа — це моє життя”, на якій представлені дуже цікаві експонати: старовинна шкільна валізка, листівки з вітаннями до дня знань, книжки, газети, фотографії першачків, шкільне приладдя 70-80-х років та багато іншого.  Діти з цікавістю розглядають ці предмети, якими колись користувались їхні дідусі і бабусі, а дорослі поринають в ностальгічні спогади свого дитинства.

    Подільський міський краєзнавчий музей бере участь в українській частині міжнародного конкурсу “Вікі любить пам’ятки”, метою якого є зібрання світлин всіх пам’яток культурної спадщини світу для ілюстрування статей у Вікіпедії. На конкурс буде подано низку фотографій стіни Бірзульської синагоги і міського єврейського кладовища у спецномінації “Єврейська спадщина”, а також інші пам’ятки культурної спадщини нашого міста. Конкурс проходитиме з 1 по 30 вересня, тож кожний охочий може взяти в ньому участь.

 

 

 

      Вся вищевказана інформація узагальнена та надана згідно тижневих звітів закладів культури Подільської територіальної громади.

 

 

 

 

 

            Начальник управління  культури та туризму                                          А.М. Вишневська

                                  


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора