Подільська міська територіальна громада
Одеська область, Подільський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

 ЗВІТ проведення заходів по управлінню культури та туризму Подільської міської ради Подільського району Одеської області  з 09.08.21р. по 13.08.21р.

Дата: 18.08.2021 13:22
Кількість переглядів: 373

                                                                     ЗВІТ

проведення заходів по управлінню культури та туризму

Подільської міської ради Подільського району Одеської області

 з 09.08.21р. по 13.08.21р.

 

В управлінні культури та туризму:   продовжується робота Клубу вихідного дня по мікрорайонам міста, який працює щосуботи та щонеділі з травня по вересень 2021 року в визначених зонах відпочинку: парк «Черемушки», парк «Молодіжний», парк «Культура»,  парк «Слава труду» та військове містечко з 16.00 до 20.00, а також щосуботи в парку «Слава труду» з 16.00 до 20.00, де розташований дитячий міський автопарк для дітей від 2 до 12 років, який працює на безкоштовній основі.

   Проводилася організаційна робота щодо проведення урочистих та святкових заходів до 30-ї річниці незалежності України.  9 серпня в міськвиконкомі відбулося засідання організаційного комітету щодо відзначення, призначені відповідальні за проведення заходів.

В міському Будинку культури:  Протягом тижня продовжували свою роботу колективи МБК: народний фольклорний ансамбль “Натхнення”, зразкова вокальна студія “Непоседи” та зразкова хореографічна студія. Робота колективів спрямована на розвиток творчих здібностей,  вдосконалення виконання та вивчення нових творів з метою  поповнення репертуару та участі у заходах.

 Також за графіком роботи проводилися заняття у дитячих студіях за видами мистецтв: вокал, хореографія, театральне та декоративно-прикладне мистецтво.

  Продовжує свою роботу клуб за інтересами “Українська скарбничка”. Щовівторка та щочетверга народні майстрині зустрічаються аби поділитися власним досвідом з бісероплетіння, вишивки бісером або традиційним  хрестиком та гарно і корисно провести свій вільний час.

 З метою виявлення творчо обдарованих людей у жанрі декламації та мовлення, залучення до участі у культурних заходах та розвитку їх талантів продовжує роботу “Студія сатири та гумору”. Студія працює на безкоштовній основі та для мешканців різних вікових категорій.

  Продовжено роботу щодо організації кулінарного пізнавально-розважального телепроекту “На смак”, завдяки якому глядацька аудиторія має змогу дізнатися багато корисної інформації та порад про особливості приготування домашньої їжі.

  Продовжується підготовка заходів з нагоди 30-річчя Незалежності України: триває онлайн-конкурс малюнку та фотографії “З Україною в серці”, також в онлайн форматі приймаються заявки на участь у загальноміському проєкті “Найкрутіші — народне визнання” та загальноміському конкурсі краси “Королева Незалежності”.

 14 та 15 серпня продовжив свою роботу Клуб вихідного дня по мікрорайонам міста. В програмі роботи конкурси, вікторини, естафети, ігри, майстер класи, повітряні кульки, фото зони, а ще гарна музика, чудовий настрій та сувенір для кожного маленького учасника.

В Будинку культури с. Олександрівка: протягом тижня Олександрівським будинком культури була проведена робота з колективами:  вокально-хоровим «Тетяна і компанія», дитячим колетивом «Краплиночка», вокальним «Зіроньки», дорослим театрально — драматичним «Кроки за сценою». Вся робота спрямована на підготовку концерта до 30 річчя Незалежності України.

        Згідно графіку роботи  дитячих і дорослих гуртків були проведені заняття з гуртком «Веселка творчості», дорослим «Клубочок», спортивний. Ми знайомили учасників гуртків з правилами правильного сервирування святкового стола, як можно прикрасити святковий стіл звичайними серветками придавши загадковий вигляд. Вивчали новий визерунок спицями, якій можно використати для вязання осінього кардигана. Продемонстрували для учасників гуртка «Клубочок» відео-сюжет «Кардигани. Осінь -Весна -2021-2022 року», дали можливість вибрати кардиган, який кожна учасниця гуртка зможе підібрати для себе вподобану модель. і потім зпробувати з’вязати для себе цю річ.

   14 серпня організували екскурсію в село Федорівку в храм Богородиці на свято Маковея та першого спаса - Медового.

Батюшка В’ячеслав і матушка Світлана прийняли нас гостинно та привітно, розповіли цілу розповідь - історію про храм, про ікони, яка кожна з них має свою історію. Розповідь про свято Маковея,  Медового спаса, братів мучеників Маковеев та їх матері Соломії. На жаль місцеві жителі  маючі таких красивий великий храм с такою історіею сам цар Миколай пожертвував на цей храм і сам освятив його не відвідують його і не цінують те, що мають. У нашому селі була маленька  дерев’яна церква, яку комуністи зруйнували і на її місці збудували великий будинок культури. Але як хочеться мати в нашему селі хоча б малесеньку церкву і відродити народні свята і традиції, якими жили наші  предки.

        Кожного дня діти можуть завітати в будинок культури і знайти для себе улюблене занняття.  

В Будинку культури с. Липецьке:  10 серпня у приміщенні  БК  було зроблено обзор світлин з життя села  Липецьке. На виставці були представлені фото фольклорного ансамблю «Липечанка», фото з родинного альбому Крешун С.В. та Крешун Е.Д., фото з колективом Липецької дільничної лікарні, фото з хліборобами рідного села
 та багато іншого цікавого матеріалу.
14 серпня відбулася дискотека  для молоді.

В централізованій бібліотеці: Центральна міська бібліотека підготувала тематичну книжкову виставку "Держави славна назва- Україна", приурочену головним  державним святам: Дню Державного Прапора  та Дню Незалежності України. Виставка об’єднала в собі книги, в яких описана історія нашої країни, книги про символи національної та державної величі, а також захоплюючі розповіді, присвячені легендарними особистостями нашого минулого.

В бібліотеці – філії: 9 серпня  - День книголюба. Це свято відзначають письменники, поети,літератори та видавці, друкарі і книжкові магазини, читачі і всі, хто любить читати і шанує книгу.  До міжнародного дня книголюба підготовлена книжкова викладка ,,Цікава книга поряд…'' Представлені книжки охоплюють чимало авторів різного жанру, які запропонували самі ж користувачі і розраховані на різновікову аудиторію. Чи знайдеться річ у світі, яка буде наповнена такою ж магією, як книга? Це свого роду таїнство, адже кожна книга – загадка, зрозуміти яку можна лише після прочитання. Читання книжок розвиває особистість, характер та кругозір і тому прекрасно, коли хобі людини – читання. Вітаємо користувачів – книголюбів з святом і бажаємо всім цікавих книг і захопливого читання!

,,Бібліотека під відкритим небом ’’ 9 серпня запросила юних мешканців мікрорайону на веселу розважальну програму «Літо яскравого кольору»;. Діти розповідали вірші про улюблену пору року, про завершальний літній місяць серпень. А потім з натхненням створювали мовний портрет літа : молода, щедра дівчина - красуня в вишитій квітами та зеленими листочками сорочці, а на голові  - віночок із пахучих квітів, якими вона лікує багато хвороб. Тому недарма літо – найблагодатніша пора для збирання лікарських рослин, які діти наввипередки згадували. З гарним настроєм хлопчики і дівчатка знайомились з новими книгами і журналами, відгадували загадки, приймали участь у вікторинах, конкурсах і рухливих іграх , малювали на асфальті. За активність, любов до читання і з нагоди Всесвітнього Дня книголюбів всі учасники заходу були нагороджені  призами . І, звичайно, ніхто не залишився без солодкого подарунка.

В дитячій бібліотеці:  Літо скоро закінчується, але це не означає, що в дітей завершуються розваги та ігри. Дитяча бібліотека знову порадувала юних читачів своїм візитом на ігровий майданчик. Бібліотекарі підготували нові конкурси, познайомили дітей з деякими книгами бібліотечного фонду.

  Україна – молода країна з багатовіковою історією. 30 років Незалежності – це справді знакова подія. Упродовж сторіч мільйони українців боролися за здобуття Незалежності. 

  В міській дитячій бібліотеці почала діяти темполиця «З днем народження, країно!». Енциклопедичні видання та періодика, представлені на ній розкажуть вам про стародавню землю України, про її тисячолітню історію, про неповторні душевні якості її талановитого і стійкого народу.

В міському краєзнавчому музеї:  протягом тижня працівники музею проводили роботу щодо обліку нових предметів музейного значення, які представляють цінність для історії нашого міста. В рамках річної акції «Подаруй музею експонат» інтернет користувачі надіслали декілька зображень старих будівель, пам’ятників та підприємств. Так, в нашому музеї з’явилися фото першого пам’ятника Г.І.Котовському на привокзальній площі, вигляд залізничного вокзалу довоєнного періоду, світлини військогового містечка 40-х років, вигляд локомотивного депо та міського парку в післявоєнний час. Місцевий мешканець і давній друг музею Цуркан О.О. подарував стародавнє коромисло, пристрій для готування їжі — керогаз, фотоальбом з зображеннями устаткування локомотивного депо Котовська. Дякуємо небайдужим землякам  за їх свідоме ставлення до історичного минулого нашого міста. Також деякі мешканці міста нещодавно принесли в дар музею старі предмети побуту: рушники, глечики, радіоприймач, годинник тощо. Наразі всі ці матеріали та предмети проходять первинний облік.

   Проходить підготовча робота по оформленню великої фотодокументальної виставки до 30-ї річниці Незалежності «Фотодокументальна виставка «Незалежність – одвічна мрія українців”.

   Також триває підготовка до проведення автобусної екскурсії “До одвічних скарбів” за маршрутом Подільськ-Казбеки-Липецьке-Олександрівка-Подільськ. Подільчани охоче записуються на екскурсію, адже вона обіцяє бути цікавою, насиченою і проводиться вперше. В програмі екскурсії відвідування місця де розташований унікальний підземний монастр “Райський сад”, в селі Липецьке екскурсанти побачать найстаріший храм Подільщини — храм Святого Архангела Михайла, в селі Олександрівка — наймальовничніше озеро з лебедями. Також екскурсанти спробують страви молдавської національної кухні — мамалигу,  бринзу, вертути, вино. 

  

      Вся вищевказана інформація узагальнена та надана згідно тижневих звітів закладів культури Подільської територіальної громади.

 

 

            Начальник управління  культури та туризму                                          А.М. Вишневська

                                  


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора