Подільська міська територіальна громада
Одеська область, Подільський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Проєкт рішення виконавчого комітету "Про стан економічного і соціального розвитку Подільської міської територіальної громади за І півріччя 2021 року"

Дата: 13.08.2021 13:51
Кількість переглядів: 306

УКРАЇНА

ПОДІЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА

ПОДІЛЬСЬКОГО РАЙОНУ ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

 

Р І Ш Е Н Н Я

 

Про стан економічного і соціального розвитку

Подільської міської територіальної громади

за І півріччя 2021 року

 

 

Заслухавши та обговоривши доповідь начальника управління економічного розвитку та інвестицій Омельчук А.М. виконавчий комітет відмічає, що, запроваджений на території України карантин, введений з метою запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, продовжує негативно впливати на роботу підприємств, установ та організацій громади.

Не зважаючи на це, виконавчим комітетом Подільської міської ради Подільського району Одеської області, його структурними підрозділами та комунальними підприємствами громади у І півріччі 2021 року проводилась цілеспрямована робота для забезпечення зростання соціально-економічних показників, розвитку житлово-комунального господарства, модернізації інженерної і соціальної інфраструктури, покращення якості освіти і медичного обслуговування, рівня соціального захисту населення та вирішення проблемних питань громади.

Населення новоствореної Подільської міської територіальної громади складає 42,7 тис. чол., в т.ч. по м. Подільську – 39,7 тис. чол.

Загальна площа в межах населених пунктів територіальної громади складає 4762,33 га, з них: м. Подільськ – 2455 га, с. Липецьке – 2088,4 га, с. Олександрівка – 151,23 га, с. Казбеки – 67,7 га. Згідно даних проведеної інвентаризації за межами населених пунктів громади налічується 7618,6289 га земель.

Промисловими підприємствами міста за січень-червень 2021 року реалізовано продукції, в т.ч. продукції виготовленої у минулому році, на 69,5 млн. грн., що на 25,4% більше, ніж за відповідний період минулого року.

Комунальними підприємствами Подільської міської територіальної громади за 6 місяців 2021 року реалізовано послуг на суму 73,2 млн. грн., що на 33,1% більше, ніж у січні-червні 2020 року.

За рахунок приєднання сіл Липецьке та Олександрівка зросла кількість суб’єктів підприємництва. Станом на 01.07.2021 року на обліку перебувало 1597 суб'єктів малого та середнього підприємництва, з них: юридичних осіб – 198 та  фізичних осіб-підприємців – 1399.  

За даними Одеської обласної державної адміністрації середньомісячна заробітна плата одного середньо-облікового штатного працівника по громаді у I кварталі 2021 р. становила 8953 грн. Заборгованість з виплати заробітної плати по Подільській міській територіальній громаді відсутня.

Рівень зареєстрованого безробіття складає 1,8%, проти 2,6% у відповідному періоді минулого року.

На обліку в Департаменті соціальної, сімейної політики та охорони здоров‘я станом на 01.07.2021 року значиться 2977 отримувачів різних видів державної допомоги, що на 3,7% більше минулорічного показника. Всього нараховано державної допомоги на суму 37,3 млн. грн., заборгованість з виплати допомоги відсутня.

У червні 2021 року нарахована житлова субсидія 1631 сім’ї на суму 1,2 млн. грн. у готівковій формі, середній розмір субсидії складає 710,50 грн. Всього нараховано житлових субсидій за 6 місяців 2021 року на суму 18,8 млн. грн.

За даними Головного управління Пенсійного фонду України в Одеській області кількість пенсіонерів за віком по міській територіальній громаді склала 7582 особи. Середній розмір пенсії збільшився на 4,3% та станом на 01.07.2021 року склав 3139,60 грн.

Проводилась активна робота по просуванню привабливого інвестиційного та брендового іміджу громади, залученню інвестицій, реалізації муніципальних ініціатив, а саме: подано 21 заявку на участь у обласних, загальнодержавних конкурсах (грандах, програмах, проектах), направлено 9 анкет з інвестиційними пропозиціями, реалізовано 11 муніципальних ініціатив, одержано перемогу в конкурсі по двум проектам, загальний обсяг співфінансування проектів з Британською Радою складає майже 100 тис. грн.

За січень-червень 2021 року в бюджет Подільської міської територіальної громади надійшло 183 млн. грн., або 95,5% до плану. Сума власних надходжень склала 128,6 млн. грн., виконання плану - 94,6%. На утримання організацій та установ з бюджету Подільської міської територіальної громади направлено із загального фонду – 174,1 млн. грн., або 92,8% від плану звітного періоду.

Залишається низка проблем, які в певній мірі впливають на стабілізаційні процеси в економіці громади, серед яких: нестабільність ринку сировини та енергетичних матеріалів, недостатність коштів на розвиток промисловості, для виконання необхідного обсягу робіт на об'єктах житлово-комунального господарства та об’єктах соціальної інфраструктури.

З метою забезпечення подальшого економічного та соціального розвитку громади, керуючись п. п. 1 п. а) ст. 27 Закону “Про місцеве самоврядування в Україні”, виконавчий комітет Подільської міської ради Подільського району Одеської області:

 

В И Р І Ш И В:

 

  1. Доповідь начальника управління економічного розвитку та інвестицій Омельчук А.М. про стан економічного і соціального розвитку Подільської міської територіальної громади за І півріччя 2021 року прийняти до відома.
  2. Управлінню економічного розвитку та інвестицій (Омельчук А.М.):
  • продовжити роботу щодо залучення інвестицій в соціально-економічну сферу громади;
  • здійснювати контроль за роботою автомобільного транспорту загального користування, який здійснює перевезення пасажирів в межах територіальної громади;
  • проводити роботу з суб’єктами господарювання щодо дотримання законодавства у сфері захисту прав споживачів, правил торгівлі і надання побутових послуг та додержання законодавства про працю і зайнятість населення на території громади.
  1. Департаменту житлово-комунального господарства, архітектури та земельних відносин   (Чернега О.І.)
  • забезпечити контроль виконання робіт на об’єктах, які фінансуються з обласного та місцевого бюджетів;
  • активізувати роботу відділу інспективно-адміністративного нагляду за санітарним станом та благоустроєм громади, управління житлово-комунального господарства та будівництва;
  • вжити необхідні заходи щодо проведення інвентаризації земель сільськогосподарського призначення комунальної власності громад..
  1. Департаменту соціальної, сімейної політики та охорони здоров’я (Перепелиця А.А.) продовжити роботу щодо своєчасного нарахування житлових субсидій на оплату житлово-комунальних послуг.
  2. Контроль за виконанням рішення покласти на першого заступника Подільського міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради – начальника фінансового управління  Музичук О.В. та заступників Подільського міського голови з питань  діяльності виконавчих органів ради Корчового А.В., Задорожну Л.І. та Захарова Я.В.                  

             

      Подільський міський голова                                                            А.П. Іванов

 

 

Вик.: Омельчук А.М.

тел. 4-01-64

 

р/р Музичук О.В.,  Задорожна Л.І., Корчовий А.В., Захаров Я.В., Омельчук А.М., Чернега О.І.., Перепелиця А.А., Курінна І.А.

Довідка


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора