Подільська міська територіальна громада
Одеська область, Подільський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ЗВІТ проведення заходів по управлінню культури та туризму Подільської міської ради Подільського району Одеської області  з 02.08.21р. по 06.08.21р.

Дата: 12.08.2021 08:12
Кількість переглядів: 424

                                                                     ЗВІТ

проведення заходів по управлінню культури та туризму

Подільської міської ради Подільського району Одеської області

 з 02.08.21р. по 06.08.21р.

 

В управлінні культури та туризму:   продовжується робота Клубу вихідного дня по мікрорайонам міста, який працює щосуботи та щонеділі з травня по вересень 2021 року в визначених зонах відпочинку: парк «Черемушки», парк «Молодіжний», парк «Культура»,  парк «Слава труду» та військове містечко з 16.00 до 20.00, а також щосуботи в парку «Слава труду» з 16.00 до 20.00, де розташований дитячий міський автопарк для дітей від 2 до 12 років, який працює на безкоштовній основі.

   Проводиться організаційна робота щодо проведення урочистих та святкових заходів до 30-ї річниці незалежності України. 

В міському Будинку культури:  Протягом тижня продовжували свою роботу колективи МБК: народний фольклорний ансамбль “Натхнення”, зразкова вокальна студія “Непоседи” та зразкова хореографічна студія. Робота колективів спрямована на розвиток творчих здібностей,  вдосконалення виконання та вивчення нових творів з метою  поповнення репертуару та участі у заходах.

 Також за графіком роботи проводилися заняття у дитячих студіях за видами мистецтв: вокал, хореографія, театральне та декоративно-прикладне мистецтво.

  Продовжує свою роботу клуб за інтересами “Українська скарбничка”. Щовівторка та щочетверга народні майстрині зустрічаються аби поділитися власним досвідом з бісероплетіння, вишивки бісером або традиційним  хрестиком та гарно і корисно провести свій вільний час.

 З метою виявлення творчо обдарованих людей у жанрі декламації та мовлення, залучення до участі у культурних заходах та розвитку їх талантів продовжує роботу “Студія сатири та гумору”. Студія працює на безкоштовній основі та для мешканців різних вікових категорій.

  Продовжено роботу щодо організації кулінарного пізнавально-розважального телепроекту “На смак”, завдяки якому глядацька аудиторія має змогу дізнатися багато корисної інформації та порад про особливості приготування домашньої їжі.

  Продовжується підготовка заходів з нагоди 30-річчя Незалежності України: триває онлайн-конкурс малюнку та фотографії “З Україною в серці”, також в онлайн форматі приймаються заявки на участь у загальноміському проєкті “Найкрутіші — народне визнання” та загальноміському конкурсі краси “Королева Незалежності”.

 7 та 8 серпня продовжив свою роботу Клуб вихідного дня. Цими вихідними у мікрорайонах Черемушки та Цукрового заводу на малечу очікувала супер вечірка Джинс party: цікаві вікторини, перетягування джинсів, естафети та конкурси, драйвовий танцювальний батл, повітряні кульки, веселощі та солодощі для кожного учасника. Головним атрибутом вечора став денім, тому кожен, хто завітав у джинсовому одязі, отримав спеціальний приз.  А для любителів автопригод, окрім ігор та розваг, працював дитячий автопарк у сквері “Городок” та парку “Молодіжний”. Підтримати атмосферу відпочинку долучилися й майстри- хендмейдери, представивши свої роботи на міні-ярмарках.

В Будинку культури с. Олександрівка:  протягом тижня Олександрівським будинком культури була проведена робота з колективом вокально- хоровим «Тетяна і компанія», дитячим  колективом «Краплиночка», вокальним колективом «Зіроньки»і дорослим колективом театрально драматичним «Кроки за сценою» .Наша робота спрямована на підготовку до концерту присвяченому 30-літтю Незалежності України.

      Згідно графіку роботи дитячих та дорослих гуртків проводились заняття та спортивні ігри —  волейбол на спортивному майданчику. В дорослому гуртку «Клубочок» ми ознайомили учасників гуртка з формулами, як правильно розсчитати пройму вточного рукава плечевіх виробів, та нових візерунків стрічкового мережива гачком для літнього кардигана.

    Свою роботу ми постіно освітлюємо на сторінках Facebook « Культура та Мистецтво Олександрівки», «Наше село Александровка», Instagram «Kultura Oleksandrivku».

   Постійно проводим прибирання приміщення, та прилеглої території, намагаємося утримувати в належному стані наші клумби і квітники. Своєчсано робити обкос трави. На осінь підготували нове місто для нового квітника.біля сходинок будинка культури, щоб зазадити з осені багаторічними квітами, для облагороджування території будинка культури.

В Будинку культури с. Липецьке:  з раннього дитинства людині доводилось спостерігати за тим, як  працюють ії батьки, дідусі й бабусі, як вони щоденно ходять на роботу, пораються по господарству, забезпечують родину, усьому дають лад, піклуються про ближніх- і так увесь вік.         Кожна людина, якщо вона не хвора повинна працювати- це знають навіть малята! Колись давно, все було простіше - діти вчились у батьків, допомогали їм, а потім продовжували їхню справу. Тепер, у наш час, все стало набагато складніше, але й набагато цікавіше- усі діти можуть обрати собі будь- яку професію, до якої душа лежить, а далі все залежить тількі від іх знань і старань.
 З цього приводу в Липецькому БК була проведена гра-подорож «Цікавий світ професій» із юнацтвом. На цьому заході діти відгадували загадки, розв`язували кросворди, доповнювали прислив`я, розповідали про професії їхніх батьків та розповідали ким вони хочуть стати в майбутньому
.

В централізованій бібліотеці:  протягом тижня проводилася робота з книжковим фондом.

В бібліотеці – філії:  Бібліотека-філія оголосила онлайн -  фоточелендж  ,,Хай Україна вся читає, бо книга нас  усіх єднає'', присвячений 30- річчю Незалежності України. Запропоновано подільчанам розміщувати свою фотографію з улюбленими книгами письменників Незалежної України  на власній сторінці в Фейсбук під хештегом  #Хай_Україна_вся_читає_бо_книга_нас_усіх_єднає або в коментарях під дописом на бібліотечній сторінці Подільська міська бібліотека-філія.. Давайте всі разом  привітаємо Україну з 30-річчям Незалежності калейдоскопом яскравих світлин! Фотовітанням кожен  матиме можливість  висловити любов і шану нашій Батьківщині!

В дитячій бібліотеці:   суботнім літнім вечором, як звичайно, дитяча бібліотека прийняла участь у розважальній програмі  «Клубу вихідного дня» та  порадувала  дорослих та дітей ляльковою виставою «Булька». Мультяшні герої  підняли настрій присутнім своїми веселими  таночками  та піснями. Родзинкою вистави стали різнокольорові  мильні бульбашки.    

В міському краєзнавчому музеї:  на тижні музей відвідали мешканці і гості міста. В пору літніх відпусток часто приходять сім’ї з дітками. Кожний для себе знаходить щось цікаве. Дорослих приваблює історична експозиція, дітей — виставка іграшок, колекція побутової техніки, нумізматична колекція.

     Нещодавно в музеї з’явилася ще одна цікава колекція — фігурки та статуєтки з дерева, а точніше з його коріння. Майстер побачив у  звичайних корінцях різні силуети і їх дійства. Ця інтерпретація втілилась в чудові фігури спортсменів, воїнів,  сюжети з подвигів Геракла та інше. Тож музей завжди пропонує своїм відвідувачам щось цікаве і нове. Запрошуємо всіх бажаючих!

Тепла літня пора якнайкраще підходить для краєзнавчих розвідок музею. На минулому тижні  музей здійснив два виходи -  в сусіднє село Любомирку (стару Бірзулу) і на старе єврейське кладовище. Метою першого було зібрання краєзнавчого матеріалу про закриття церков радянською владою, а другого  - дослідження об’єктів еврейської спадщини в нашому місті. Результати цього дослідження будуть використанні в участі музею в міжнародному фотоконкурсі “Вікі любить пам’ятки”, що проводиться громадською організацією “Вікімедія Україна”.

 

"Подільський міський краєзнавчий музей як центр дослідження історії рідного краю" - так називається стаття директорки музею Олени Кобилюк, яка опублікована в черговому випуску актуальних нотаток «Територія слова» бібліотеки Ізмаїльського державного гуманітарного університету присвячений Всеукраїнському дню краєзнавця. В статті проаналізовано науково-дослідна робота музею, а також форми і методи подачі краєзнавчої інформації широкому загалу. Прочитати статтю можна перейшовши за посиланням http://kraeved.od.ua/press/ts/terytorija_slova.php, вибравши випуск за травень 2021 року.

 

     Для підписників сторінки музею у фейсбук продовжили розповідати про природу рідного краю в черговому випуску дитячого відеожурналу "Рідна природа". У випусках №8 і №9 (заключний) ми розказуємо про екологічні стежки, розроблені вчителями та юними природолюбами нашого міста, а також пройдемося зоо та квітковими магазинами і дізнаємося які послуги можна отримати в них для своїх домашніх улюбленців та поради щодо догляду за декоративними рослинами. Як завжди наша ведуча Софійка продовжить читати екологічну абетку. Автор проєкту - Заслужений вчитель України, географ-еколог - Доскач Володимир Володимирович.

 

     Набирає популярності нове краєзнавче видання директорки музею Олени Кобилюк “Бірзула. Маловідомі сторінки історії”. Книга вже є у всіх публічних та шкільних бібліотеках міста.

    На днях директорка музею закінчила онлайн курс “Музей для людей. Побудова сучасних експозицій в історичних музеях», який розміщено на освітній платформі ВУМ online . Звичайно лекції розраховані на великі музеї, але багато чого можна використати і в наших невеличких місцевих музеях.

 

 

      Вся вищевказана інформація узагальнена та надана згідно тижневих звітів закладів культури Подільської територіальної громади.

 

 

            Начальник управління  культури та туризму                                    А.М. Вишневська

                                  


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора