Подільська міська територіальна громада
Одеська область, Подільський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ЗВІТ проведення заходів по управлінню культури та туризму Подільської міської ради Подільського району Одеської області  з 05.07.21р. По 11.07.21р.

Дата: 13.07.2021 13:45
Кількість переглядів: 343

                                                                     ЗВІТ

проведення заходів по управлінню культури та туризму

Подільської міської ради Подільського району Одеської області

 з 05.07.21р. По 11.07.21р.

 

 В управлінні культури та туризму:   продовжується робота Клубу вихідного дня по мікрорайонам міста, який працює щосуботи та щонеділі з травня по вересень 2021 року в визначених зонах відпочинку: парк «Черемушки», парк «Молодіжний», парк «Культура»,  парк «Слава труду» та військове містечко з 16.00 до 20.00, а також щосуботи в парку «Слава труду» з 16.00 до 20.00, де розташований дитячий міський автопарк для дітей від 2 до 12 років, який працює на безкоштовній основі.

  Розпочата  підготовка до  світкування  30-ї  річниці  Дня  незалежності  України. 3-.0.2021 р. відбулося  пеше  засіданння  оргкомітету,  в  якому  взяли участь  заступник  міського голови  Задорожна Л.І.

      В міському Будинку культури:   протягом тижня продовжували свою роботу колективи МБК: народний фольклорний ансамбль “Натхнення”, зразкова вокальна студія “Непоседи” та зразкова хореографічна студія. Робота колективів спрямована на розвиток творчих здібностей,  вдосконалення виконання та вивчення нових творів з метою  поповнення репертуару та участі у заходах.

   Також за графіком роботи проводилися заняття у дитячих студіях за видами мистецтв: вокал, хореографія, театральне та декоративно-прикладне мистецтво.

 З метою виявлення творчо обдарованих людей у жанрі декламації та мовлення, залучення до участі у культурних заходах та розвитку їх талантів продовжує роботу “Студія сатири та гумору”. Студія працює на безкоштовній основі та для мешканців різних вікових категорій.

 Продовжує свою роботу “Креативна DIY studio. З метою розвитку творчих здібностей талановитих мешканців нашого міста з різних напрямків декоративно-прикладного мистецтва проводяться онлайн майстер-класи, ознайомитися з якими можна на сторінках “Культура Та Мистецтво Подільська” у Facebook та Instagram.

  Продовжено роботу он-лайн проєкту міського будинку культури “Не нудьгуй”. На сторінках “Культура Та Мистецтво Подільська” у Facebook та Instagram щонеділі пропонується цікавий розважальний та пізнавальний матеріал. Разом з творчими та креативними подільчанами ми  пропонуємо безліч порад  з краси, здоров'я, останні модні тренди, сучасні зачіски та макіяж, смачні рецепти, поради для дому, заочна експозиція декоративно-ужиткового мистецтва, майстер-класи, вікторини, конкурси, та багато іншого на будь-який смак та для будь-якого віку.

     Сумісно  з  телеканалом ПЕТ знято 2  кулінарних  проекту.

10 та 11 липня  в  мікрорайонах  міста  відбулися  дитячі  розважальні  програми для  дітей  в  межах проекту “Клуб вихідного  дня”  маленьких мешканців було проведено розважальну програму:  конкурси, вікторини, естафети, ігри, майстер класи, тематична фото зона, гліттер-тату,аквагрим, а ще гарна музика, чудовий настрій та призи для кожного маленького  учасника.

  В Будинку культури с. Олександрівка:

    Протягом тижня Олександрівський будинок культури проводив роботу з колективами: вокально - хоровим «Тетяна і компанія», «Зіроньки», дитячим театрально-драматичним «Маска». Ми вдосконалювали і вивчали нові твори, пісні.

      Згідно графіку роботи гуртків проводились заняття з гуртками «Веселка творчості», «Клубочок», де діти і дорослі навчаються багато цікавих і звичайних речей і порад корисних ідей для повседення, якими можна користуватися і які можна пристосувати в побуті і житті.

        В неділю молодь і дорослі збираються на спортивному майданчику пограти в волейбол і повболювати за свою улюбленну команду, провести цікаво і корисно свій вільний час.

        7 липня на Івана купала була організована культурно-розважальна програма, присвячена для цього цікового та загадкового свята. 

       Роботу Олександрівського будинку культури ми постійно висвітлюємо на сторінках Facebook «Культура та Мистецтво Олександрівки», «Наше село Александровка», Instagram« Kultura Oleksandrivku». Постійно прибираємо приміщення будинка культури, доглядаємо за кімнатними рослинами, намагаємося піддержувати чистоту і порядок і на прилеглої території- вчасно скожуємо траву на території, вириваємо траву на сходинках, піддержуємо належний порядок в цвітниках.

 

      В Будинку культури с. Липецьке:

 05.07 у Липецькому БК була проведена бесіда- обговорення: «Генетично модифіковані продукти:  за і проти».На нашей зустрічи ми доводили усім присутнім, що основна цінність людини- це здоров`я!Для цього була зібрана інформація, що висвітлює тему здоров`я та генетично модифіковані продукти. Хто «За і проти ГМО», також підібрали і подивились відео-сюжет на данну тему. Обговорили продукти харчування з вмістом та без ГМО.  Нам усім важливо знати про ці три літери: Отже «ГМО – це спосіб нагодувати людство, чи зброя масового знищення?!!!».
Найколоритніше та найцікавіше свято, яким закінчується цикл календарних дохристиянських свят,- це свято Івана Купала.
Тому 06.07 працівники культури села Липецьке теж провели народознавчу годину «Ой, на Івана Купала дівчина вінок на воду пускала», де усі присутні прослухали розповідь про літні народні  свята, традиції та звичаї найчарівнішого і загадкового свята Івана Купала. Також переглянули відеоролик «Звичаї та традиції дня Івана Купала». Запрошені були не тільки глядачами, а стали справжніми учасниками обрядового дійства. Вони не тільки навчились плести вінки, а й пускали їх на воду, водили купальські хороводи та співали пісні.
 Можливо і нам слід дотримуватися обрядів та звичаїв наших пращурів, щоб хоч раз на рік зануритися в містичну ніч, яку так любили наші предки.
На цьому заході були присутні 12 осіб.

08.07 директор БК провела екскурсію «Стежками рідного села », для учасників спортивного тренінг- табору в селі Липецьке.

10.07 відбувся показ фільма для молоді села та учасників тренінг- табору

В централізованій бібліотечній  системі :

Дитяча Бібілотека : 11 липня любителі солодощів відзначають Всесвітній день шоколаду. Напередодні  солодкого свята працівники дитячої бібліотеки завітали на дитячий майданчик і разом з дітьми відсвяткували це свято. Шанувальники шоколаду дізнались багато цікавого про цей смаколик. А для підняття насторою діти прийняли участь в літературних вікторинах, загадках-пов’язаних з шоколадом.  Закінчився захід веселими іграми. А також всі присутні одержали смачні смаколики.

Багато чудових свят має український народ. Всі вони супроводжуються красивими, сповненими таємничою силою та глибоким змістом обрядами. Та, мабуть, одним з найдивовижніших та наймістичніших є свято Івана Купала.

Напередодні свята, для дітей,бібліотекар с. Липецьке  підготувала цікаву народознавчу годину та книжкову виставку про одне з найзагадковіших свят «Ой на Івана, ой на Купала», а також провели майстер-клас по виготовленню купальських вінків.  Кожна дівчинка з великим захопленням плела вінок та вкладала свою фантазію, натхнення у створення справжніх шедеврів. Усі присутні отримали солодощі.

 

Бібліотека філія:

Різнобарвне бібліоліто в межах проекту ,,Бібліотека  під відкритим небом’’ запросило юних мешканців мікрорайону на годину відпочинку ,,Посмішка нехай нас всіх зігріє''. З захопленням діти  грали в рухливі ігри, співали частівки, декламували жартівливі вірші, малювали на асфальті веселих книжкових героїв, розповідали про смішні випадки з шкільного життя. Бібліотекар повідомила про види і секрети посмішок та провела з дітьми вправу ,,Подаруй посмішку''. Зацікавив присутніх огляд творчості українського письменника-гумориста Грицька Бойка, який написав понад 100 книжок для дітей. Усі учасники заходу отримали солодощі. Весело і корисно провели хлопчики і дівчатка свій вільний час разом з бібліотекою!

 

Під час проведення Клубу вихідного дня в парку ,,Городок'' міська бібліотека-філія розважала присутніх ляльковою виставою ,,Образливі слова''. Казкові герої мудрої казки закликали і маленьких,  і дорослих глядачів не ображати один одного, а жити в мирі та злагоді!

    Вся вищевказана інформація узагальнена та надана згідно тижневих звітів закладів культури Подільської територіальної громади.

 

 

 

 

            Начальник управління  культури та туризму                                    А.М. Вишневська

                                 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора