Подільська міська територіальна громада
Одеська область, Подільський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ЗВІТ проведення заходів по управлінню культури та туризму Подільської міської ради Подільського району Одеської області  з 28.06.21р. по 04.07.21р.

Дата: 05.07.2021 12:55
Кількість переглядів: 363

ЗВІТ

проведення заходів по управлінню культури та туризму

Подільської міської ради Подільського району Одеської області

з 28.06.21р. по 04.07.21р.

В управлінні культури та туризму:   продовжується робота Клубу вихідного дня по мікрорайонам міста, який працює щосуботи та щонеділі з травня по вересень 2021 року в визначених зонах відпочинку: парк «Черемушки», парк «Молодіжний», парк «Культура», парк «Слава труду» та військове містечко з 16.00 до 20.00, а також щосуботи в парку «Слава труду» з 16.00 до 20.00, де розташований дитячий міський автопарк для дітей від 2 до 12 років, який працює на безкоштовній основі.

Розпочата підготовка до світкування 30-ї річниці Дня незалежності України. 3-.0.2021 р. відбулося пеше засіданння оргкомітету, в якому взяли участь заступник міського голови Задорожна Л.І.

     В міському Будинку культури:протягом тижня продовжували свою роботу колективи МБК: народний фольклорний ансамбль “Натхнення”, зразкова вокальна студія “Непоседи” та зразкова хореографічна студія. Робота колективів спрямована на розвиток творчих здібностей, вдосконалення виконання та вивчення нових творів з метою поповнення репертуару та участі у заходах.

   Також за графіком роботи проводилися заняття у дитячих студіях за видами мистецтв: вокал, хореографія, театральне та декоративно-прикладне мистецтво.

З метою виявлення творчо обдарованих людей у жанрі декламації та мовлення, залучення до участі у культурних заходах та розвитку їх талантів продовжує роботу “Студія сатири та гумору”. Студія працює на безкоштовній основі та для мешканців різних вікових категорій.

Продовжує свою роботу “Креативна DIYstudio”. З метою розвитку творчих здібностей талановитих мешканців нашого міста з різних напрямків декоративно-прикладного мистецтва проводяться онлайн майстер-класи, ознайомитися з якими можна на сторінках “Культура Та Мистецтво Подільська” у Facebook та Instagram.

Продовжено роботу он-лайн проєкту міського будинку культури “Не нудьгуй”. На сторінках “Культура Та Мистецтво Подільська” у Facebook та Instagram щонеділі пропонується цікавий розважальний та пізнавальний матеріал. Разом з творчими та креативними подільчанами ми пропонуємо безліч порад з краси, здоров'я, останні модні тренди, сучасні зачіски та макіяж, смачні рецепти, поради для дому, заочна експозиція декоративно-ужиткового мистецтва, майстер-класи, вікторини, конкурси, та багато іншого на будь-який смак та для будь-якого віку.

     02.07.2021р. В приміщенні дитячої   музичної школи відбувся святковий захід до Дня націоналної поліції України. В концертній програмі взяли участь виконавці Подільська. 03.07.   відбулася екскурсія творчообдаровах людей   іста до м.Умань .загальна кількість учасників — 65 осіб. Серед них - місцеві поети, художники, учасники дитячих студій за видами мистетва.

     Продовжив свою роботу клуб вихідного дня. Отож 03 червня у парку “Укртелеком” з 19:00 до 21:00 працював   Кінотеатр під відкритим небом,а 04 .07.в парку відпочинку на цукровому заводі працював дитячий автопарк, де дітлахи мали змогу покататися на велосипадах, самокатах, картингах, велобігах. А у парку м-р Військового містечка для

маленьких мешканців було проведено розважальну програму: конкурси, вікторини, естафети, ігри, майстер класи, тематична фото зона, гліттер-тату,аквагрим, а ще гарна музика, чудовий настрій та призи для кожного маленького учасника.

22 червня о 10:00 біля пам"ятника Невідомому солдату відбулися заходи з нагоди Дня скорботи та вшанування пам;яті жертв війни. Усі присутні представники установ, організацій

 міста, підприємств, військові, ветерани в цей день прийшли до меморіалу загиблим воїнам аби вшанувати пам;ять хвилиною мовчання та покладанням квітів.

25 червня о 10:00 на Головній площі міста відбулися урочисті заходи до Дня Конституції України. З нагоди свята відбувся урочистий мітинг, в межах якого свої вітання для містян дарували учасники театральної, вокальної та хореографічної студій МБК. По закінченню заходу усі присутні мали змогу покласти квіти до погруддя Т.Г. Шевченка.

25 червня з нагоди святкування Дня молоді відбулося урочисте нагородження найкращих  представників молодого покоління у різних номінаціях, а саме: найкращий молодий вчитель,  захисник Вітчизни, медичний працівник, залізничник, вихователь, працівник соціальної сфери, комунальної сфери, правоохоронних органів, рятувальник, журналіст, представники  сфери культури, спорту та активісти молодіжного громадського руху. До привітань  долучилася і творча молодь міста, даруючи пісенні та танцювальні композиції: О. Оніщак, Д.  Шутікова, О. Стояновська, Я. Сєрова, А. Ленор-Маєвська, К. Мельник, вихованці хореографічних колективів “Глорія” та “Luxury”.

Протягом 26, 27 та 28 червня тривали святкування і в межах роботи клубу вихідного дня.

Отож 26 червня у парку “Слава труду” о 17:00 розпочався фестиваль “Хвіст-фест”. Звісно головними героями цього заходу стали чотириногі пухнастики — котики та собачки. Господарі представили своїх домашніх улюбленців у виставці-показі і залюбки ділилися цікавими та кумедними історіями про тварин. Також за потреби можна було отримати консультацію від найвідомішого ветеринара нашого міста — Петра Казицького.

Також 26 червня о 18:00 відбулося відкриття нової зони відпочинку у мікрорайоні “Північний”. Цього літнього вечора на малечу очікувало безліч розваг: естафети, конкурси,  вистава лялькового театру, дитячий автопарк, твістинг, аква-грим, тимчасові тату та звісно найулюбленіші ласощі - солодке морозиво.

27 червня -День молоді місто святкувало у парку “Молодіжний” - напевно найкраще місце  для молодих, активних, енергійних. Цього вечора швидкість, силу, витримку та уміння міг  проявити кожен, ставши учасником змагань з різних видів спорту. А надвечір на усіх чекала дискотека від dj Director із запальними танцями. Родзинкою вечора стало фаєр-шоу,  залишивши неперевершені емоції для кожного присутнього.

28 червня до Дня Конституції України в межах клубу вихідного дня у мікрорайоні Цукрового заводу відбувся святковий концерт. Милозвучні, чарівні пісні, веселі українські хіти цього  вечора лунали у виконанні ансамблю МБК “Натхнення” та співака Л.Куцого. Додали справжнього українського колориту танці у виконанні вихованців дитячої хореографічної  студії МБК. Особливої уваги заслуговує виставка декоративно-ужиткового мистецтва від народних майстрів: вишиті рушники, ікони, картини, в;язані серветки, плетені з лози предмети побуту.

В Будинку культури с. Олександрівка:

Протягом тижня Олександрівський будинок культури проводив роботу з вокально-хоровим колективом «Тетяна і компанія», Вокальним «Зіроньки», дорослим театрально-дрматичним «Кроки за сценою» і танцювальним «Alleks dolls».Продовжували вдосконалювати нові твори, пісні і танці.

     Згідно розкладу роботи проводились заняття з гуртками.

25 червня до міжнародного дня боротьби проти зловживання наркотиками і незаконного звороту була проведенна бесіда «Дороги які ми обминаємо». Наркоманія-одна із найстрашніших бід сучасності. Все більше людей піддаються спокуси та стають залежними від наркотиків.  Головне донести до   молоді , що наслідками вживання наркотиків є втрата здоров’я і смерть внаслідок передозування або ускладнень, пошириня ВІЛ/СНІДУ, вірусних гепатитів. Пропонувати вести здоровий спосіб життя де немає міста наркотикам.

     До дня Конституції був проведен тиматичний вечір «Закон і права нашої держави».

     До дня молоді була організованна танцювальна-розважальна програма «Квітуй у пісні й добрих справах, чарівна молодість моя».

   Згідно графіку роботи проводилась робота в гуртках: «Веселка творчості», «Клубочок». Учасникі гуртків навчились робити нові вироби з звичайних серветок, дізнались і навчились як прикрасити святковий стіл серветками.

Постійне прибирання приміщення і прилеглої території будинку культури. Була скошена трава, прополаті клумби. Покрашени скати і сроблени з них цікаві клумби в вигляді жаби і посаджені в них квіти-пітунії. З сходів була вирвана вся трава. Біля пам’ятника загиблим воїнам була прибранна територія.

     Робота Олександрівського будинку культури освітлюється  на сторінках Facebook «Культура та Мистецтво Олександрівки», «Наше село Александровка», Instagram «Kultura Oleksandrivku». 

Роботу Олександрівського будинку культури ми освітлюємо на сторінках Facebook «Культура та Мистецтво Олександрівки», «Наше село Александровка», Instagram «Kultura Oleksandrivku».

В Будинку культури с. Липецьке:

   Про справжній твір містецтва в народі говорять: «Зроблено з душею».  Народні майстри- тонкі й чуйні художники, а ще вони- мудрі філософи, які вкладають у свої твори глибокий зміст . Уся їхня праця , усі помисли- на щастя, на радість людям. Наша виставка «Створи прекрасне своїми руками»- це ще один крок у світ прекрасного. Краплини мудрості, потрапивши до ваших сердець, перетворюються на велику скарбницю добра, любові до України, до свого народу, до своїх рідних та близьких.

Тому у Липецькому БК 01.07 2021 року була оформлена та представлена виставка робіт із бісера місцевої жительки Барбіновой Оксани.   Присутніх було 29 осіб.

В централізованій бібліотечній системі :

      Центральна Бібліотека:Молоді люди – це майбутнє держави! Молодь виконує в суспільстві важливу функцію зміни поколінь, бере безпосередню участь у перетворенні всіх сфер життєдіяльності соціуму. Центральна міська бібліотека привітала своїх читачів з Днем молоді та підготувала фотовернісаж "Книги там, де молодь".

Дитяча Бібілотека :В перший день липня працівники дитячої бібліотеки завітали на дитячий майданчик Черемушеки з розважальною програмою «І знову разом. Діти з задоволенням прийняли участь в змаганнях, іграх та вікторинах. Всі дітлахи, які прийняли участь в розвагах отримали солодкі призи.

Бібліотека філія: " Ми хочемо, щоб ваше літо було книгами зігріто!" -книжкова виставка.

     Вся вищевказана інформація узагальнена та надана згідно тижневих звітів закладів культури Подільської територіальної громади.

             Начальник управління культури та туризму                                  А.М. Вишневська


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора