Подільська міська територіальна громада
Одеська область, Подільський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Презентація можливостей застосування наукових підходів в аграрному секторі

Дата: 02.07.2021 08:38
Кількість переглядів: 724

23 червня 2021 року для фермерів громади управлінням економічного розвитку та інвестицій Подільської міської ради Подільського району Одеської області було організовано та проведено у партнерстві з Одеським державним аграрним університетом презентацію можливостей застосування наукових підходів в аграрному секторі для оптимізації процесів та економії ресурсів.

Під час заходу були представлені презентації на такі теми:

1. «ІНТЕГРАЦІЯ АГРАРНОЇ ВИЩОЇ ОСВІТИ, НАУКИ ТА ВИРОБНИЦТВА: USP-CO» (презентував БРОШКОВ Михайло Михайлович - ректор ОДАУ).

2. «Впровадження нових технологій у навчальний процес і наукову діяльність. Крок на шляху до точного землеробства» (презентував КОСТЕРІН Сергій Вікторович - інженер кафедри агроінженерії, керівник Центру супутникового моніторингу ОДАУ).

3. «Використання вегетаційних індексів у практиці агронома» (презентував Лотоцький Олексій Всеволодович - агроном ТОВ «Науковий парк» ОДАУ).

За результатами презентацій відбулося обговорення, під час якого як фермери, так і представники місцевої влади досягли одностайного рішення про необхідність впровадження інноваційних технологій в аграрний сектор громади.

Підсумком заходу та попередніх переговорів стало підписання Меморандуму про співробітництво між Подільською міською територіальною громадою та ОДАУ, яким передбачено: надання інформаційної, методичної та консультативної допомоги щодо впровадження супутникових технологій з моніторингу територій сільськогосподарського призначення та земель загального користування; організацію та участь у семінарах, круглих столах, науково-дослідницьких конференціях, дослідженнях щодо цифрових технологій у рослинництві та розбудові територіальних інформаційних систем; проведення науково-дослідницької діяльності на базі сільськогосподарських підприємств Подільської міської територіальної громади; здобуття додаткових знань, умінь та навичок фахівцями з питань розвитку цифрових технологій у сільському господарстві та керуванні розвитком територіальної громади.

Реалізується пілотний проект щодо проведення дослідницьких заходів із вивчення навколишнього середовища, стану земель шляхом проведення спектрального аналізу повітряними пристроями. Дослідження містить висновки щодо наявності у громади земельних активів агропромислового призначення, стану земель, географічного розміщення земельних нарізів, спектрального аналізу ґрунту та флори. Дослідження відповідає стратегічним цілям та завданням пріоритетного напрямку агропромислового комплексу.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора