Подільська міська територіальна громада
Одеська область, Подільський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ЗВІТ проведення заходів по управлінню культури та туризму Подільської міської ради Подільського району Одеської області з 14.06.21р. по 20.06.21р.

Дата: 22.06.2021 16:24
Кількість переглядів: 479

                                                                     ЗВІТ

проведення заходів по управлінню культури та туризму

Подільської міської ради Подільського району Одеської області

 з 14.06.21р. по 20.06.21р.

 

 В управлінні культури та туризму:   продовжується робота Клубу вихідного дня по мікрорайонам міста, який працює щосуботи та щонеділі з травня по вересень 2021 року в визначених зонах відпочинку: парк «Черемушки», парк «Молодіжний», парк «Культура»,  парк «Слава труду» та військове містечко з 16.00 до 20.00, а також щосуботи в парку «Слава труду» з 16.00 до 20.00, де розташований дитячий міський автопарк для дітей від 2 до 12 років, який працює на безкоштовній основі.

   16 червня в приміщенні міськвиконкому відбулося 2-ге засідання організаційного комітету, який очолила заступник міського голови Задорожна Л.І. На засіданні обговорювалися програма проведення святкових заходів, присвячених 25-й річниці Конституції України та Дня  молоді. Всі заплановані заходи затверджені розпорядженнями Подільського міського голови.

      В міському Будинку культури:   протягом тижня продовжували свою роботу колективи МБК: народний фольклорний ансамбль “Натхнення”, зразкова вокальна студія “Непоседи” та зразкова хореографічна студія. Робота колективів спрямована на розвиток творчих здібностей,  вдосконалення виконання та вивчення нових творів з метою  поповнення репертуару та участі у заходах.

 Також за графіком роботи проводилися заняття у дитячих студіях за видами мистецтв: вокал, хореографія, театральне та декоративно-прикладне мистецтво.

 З метою виявлення творчо обдарованих людей у жанрі декламації та мовлення, залучення до участі у культурних заходах та розвитку їх талантів продовжує роботу “Студія сатири та гумору”. Студія працює на безкоштовній основі та для мешканців різних вікових категорій.

 Продовжує свою роботу “Креативна DIY studio. З метою розвитку творчих здібностей талановитих мешканців нашого міста з різних напрямків декоративно-прикладного мистецтва проводяться онлайн майстер-класи, ознайомитися з якими можна на сторінках “Культура Та Мистецтво Подільська” у Facebook та Instagram.

  Продовжено роботу он-лайн проєкту міського будинку культури “Не нудьгуй”. На сторінках “Культура Та Мистецтво Подільська” у Facebook та Instagram щонеділі пропонується цікавий розважальний та пізнавальний матеріал. Разом з творчими та креативними подільчанами ми  пропонуємо безліч порад  з краси, здоров'я, останні модні тренди, сучасні зачіски та макіяж, смачні рецепти, поради для дому, заочна експозиція декоративно-ужиткового мистецтва, майстер-класи, вікторини, конкурси, та багато іншого на будь-який смак та для будь-якого віку.

       17 червня з нагоди професійного свята медичних працівників у концертній залі МБК

відбулися святкові заходи. Урочистості розпочалися з привітань заступника міського

голови та нагородження найкращих представників медичної сфери грамотами і

подяками. Наряду з найщирішими побажаннями зі сцени лунали й музичні дарунки від

творчих людей нашого міста: колектив студентів медичного фахового коледжу ім. В.О.

Жуковського, студія художньої гімнастики “Грація”, народний фольклорний ансамбль

МБК “Натхнення”, вокальне тріо “Заграва”, виконавці Л. Куций, О. Стояновська,

вихованка естрадно-вокальної студії МБК А. Ленор-Маєвська та дитяча хореографічна

студія МБК.

      Продовжив свою роботу клуб вихідного дня. Отож 19 червня у парку “Слава труду” з

17:00 до 19:00 працював дитячий автопарк, де дітлахи мали змогу покататися на

велосипадах, самокатах, картингах, велобігах. А у парку м-р Цукрового заводу для

маленьких мешканців було проведено розважальну програму на морську тематику:

конкурси, вікторини, естафети, ігри, майстер класи, тематична фото зона, гліттер-тату,

аквагрим, а ще гарна музика, чудовий настрій та морозиво для кожного маленького

учасника.

  В Будинку культури с. Олександрівка:

Протягом тижня Олександрівський будинок культури проводив роботу з вокально-хоровим колективом «Тетяна і компанія», Вокальним «Зіроньки», дорослим театрально-дрматичним «Кроки за сценою» і танцювальним «Alleks dolls».Продовжували вдосконалювати нові твори, пісні і танці.

     Згідно розкладу роботи проводились заняття з гуртками.

Провели зустріч з учнями нашої початкової школи. Ознайомили їх з роботою гуртків, продемонстрували їм роботи наших учасників гутків. розповідали про клуб за інтересами «За покликом серця».

      Провели тематичний вечір «Трійця». Розповіли про Зелене свято, як  християнське свято. як свято, яке символізує початок літа.  Ознайомили з традиціями і прикметами. Роботу Олександрівського будинку культури ми освітлюємо на сторінках Facebook «Культура та Мистецтво Олександрівки», «Наше село Александровка», Instagram «Kultura Oleksandrivku».

В Будинку культури с. Липецьке:  

14.06 було організовано та проведено годину поезій «Україна - моя Батьківщина». Усі учасники заходу розповідали вірші, брали участь у вікторині та співали відомі українські пісні.

16.06 працівники культури були раді знову вітати своїх друзів в зали Липецького БК . В цей день для всіх присутніх була підготована цікава та захоплююча розважальна програма та гра – вікторина «Музична скринька».  Гарний настрій та бадьорий дух не покідали  жодного з дітей та дорослих.                     

17.06  було організовано та проведено  годину права «Твої права- твоя фортеця». На цьому заході працівники культури  провели правову вікторину «Знавці права», гру «Спіймай правило» (якщо право є в законі- дружно плеснемо в ладоні, а якщо його нема- буде в залі тишина). Було здійснено подорож з казковими героями до країни права. Права людини не можуть існувати без обов`язків, тому тут були зачитані певні словосполучення, а діти казали «право» чи «обов`язок». Наприкінці всі залишилися обізнаними та вміли розрізняти права та обов’язки, а також відстоювати та виконувати їх.

В централізованій бібліотечній  системі :

       Центральна Бібліотека: На сторінках  журналів  та газет діти завжди мають змогу знайти те, чого немає в підручниках. Вони  радують нас  казками, загадками, іграми, цікавими ідеями і саморобками.  Учні пришкільного табору ЗОШ №8, які завітали у бібліотеку познайомилися з яскравим різнобарв’ям журналів під час інформаційного мікса " Веселка періодичних видань".  Бібліотекар розповіла про історію виникнення періодичних видань у світі та ознайомила з наявними в бібліотеці дитячими виданнями
Гортаючи їх сторінки, діти довідалися, зокрема, про незвичайні  пам’ятники собакам у світі з журналу "Розумашки",  про різноманітні хобі  із  журнала " Моє хобі", почитали повчальні казки з журналів " В гостях у казки", " Карамельки". В кінці заходу діти мали можливість полистати сторінки улюблених журналів та газет.

      Мистецтво лялькового театру існує  вже декілька тисячоліть. Це веселий, чарівний, дивовижний світ, де можна  побачити улюблених книжкових героїв, які живуть, рухаються, спілкуються з глядачем. На лялькову виставу " Пригоди Колобка - казка на сучасний лад" завітали до бібліотеки учні пришкільного табору ЗОШ№4. Вони не тільки подивились, а й  взяли участь у виставі. Це стало  яскравою миттю в  їхньому житті, збагатило новими враженнями, та надовго запам'яталося.

У третю неділю червня в більшості країн світу відзначають День батька.

 У 2021 році цей день припадає на 20 червня. Увага до Батька – це засвідчення своєї любові, вдячності та шани до чоловіка-батька. І в цей день хочеться своїм рідним татусям подарувати щось незвичайне. Але найкращий подарунок той, що зроблений своїми руками. Тож для юних читачів у бібліотеці пройшов майстер-клас з твистингу "Подарунок для тата". В бібліотеці панувала творча атмосфера, в якій діти ділилися своїми враженнями та демонстрували свої моделі з кульок один одному. А потім забрали їх додому, щоб привітати та вручити своїм батькам власноруч зроблені подарунки.

     Бібліотека Філія : Ваш підліток полюбляє читати чи в бібліотеку його не затягнути? Часто діти, які не «люблять» читати, просто не знайшли ще історію, яка б їх зацікавила та надихнула. Справді, відшукати книгу, яка б була близькою по духу, говорила б з підлітками зрозумілою для них мовою і на ті теми, які їх турбують, непросто. Ми пропонуємо «Літературний навігатор» - Топ-10 книг, які варто прочитати підліткам у  соцмережі Facebook на бібліотечній сторінці  Подільської міської бібліотеки-філії.

Літні канікули - це мрія кожної дитини. Це прекрасна пора для змістовного відпочинку, веселих розваг та читання улюблених книг. А у книг, як відомо, канікул немає, тому маленькі читачі завжди з нетерпінням чекають зустрічі з цікавими книгами, із задоволенням відвідують бібліотеку та беруть участь у розважальних іграх. Погода внесла корективи і бібліотекар завітала  до дітей  пришкільного табору ЗОШ№6 «Сонечко». Юні читачі міської бібліотеки-філії були  учасниками пізнавально-ігрового майданчика «Відпочивай, грай і книжки читай», під час якого діти  відгадували загадки, брали участь у вікторинах, грали у різноманітні  ігри копіюючи казкових героїв. А потім всі разом поринули у казковий світ книжок. Вони були приємно здивовані, адже читати гуртом так весело і цікаво.

Свято батька, як і День матері, вже давно відзначається у багатьох країнах світу. У нас в Україні свято відзначається щорічно в третю неділю червня. Щоб поширити інформацію про нове свято серед користувачів бібліотеки, привернути увагу до сімейних цінностей, ролі батька у вихованні дітей у міській бібліотеці – філії оформлено фотовиставку «Мій татусь – найкращий!». Усіх батьків України вітаємо з Днем батька! Миру, злагоди, здоров’я вам! Будьте завжди опорою, порадниками та помічниками для своїх рідних.

Театр ляльок — це театральне видовище, в якому діють ляльки, що рухаються за допомогою акторів. Ляльковий театр, створений у бібліотеці, відкриває  дітям двері у захоплюючий світ мрій, фантазій і цікавих історій. Дружня й весела компанія казкових персонажів завітала літнього сонячного дня до міського парку, щоб зустрітися з малечею. В програмі «Клубу вихідного дня» юні артисти показали виступ «Квіти дружби», адже друг – це найкраще, що в кожного може бути. Присутні  весело і змістовно провели свій вільний час у колі друзів.

Дитяча Бібілотека : На протязі тижня працівники дитячої бібліотеки відвідували пришкільний табір ЗОШ№9.

Діти з задоволенням подивились лялькову виставу, а також прийняли участь в розважальній програмі, яку запропонували бібліотекарі.

 20 червня в Україні відзначається День батька. В цей день заведено вітати татусів, дарувати їм подарунки, дякувати за любов і турботу. Бібліотекарі дитячої бібліотеки сумісно з ЦДТЮТ відзначили це свято. Вони розповіли присутнім про виникнення свята, а діти з захопленням розповідали про свого батька. Більшість з них виявили бажання бути схожими на свого тата. Бібліотекар запропонувала прочитати привітання в віршах для тата, діти з задоволенням їх декламували, а також записали на свій телефон, щоб в День свята відіслати привітання татові. В кінці заходу під музичний супровід грали в цікаві ігри.

    В міському краєзнавчому музеї:  Закінчилась робота літніх оздоровчих таборів. В музеї протягом тижня  продовжувались екскурсії для учнів пришкільних таборів Подільської та Куяльницької громад. В музеї побували дітки з пришкільних таборів гімназії, ЗОШ №8, Куяльницької школи, Малого Фонтану, Бочманівки, Петрівки та Гидерим. Допитливі, активні, включалися в діалог, доповнювали розповідь екскурсовода. Їх цікавило абсолютно все!Дуже приємно, що учні цікавляться історією рідного краю. Дякуємо вчителям, що привезли діток, сподіваємося їм у нас сподобалося!

Також на тижні знову провели пішохідну екскурсію містом. Цього разу для учнів з пришкільного табору ЗОШ #3. Сказати, що вони були здивовані кількістю цікавих історичних фактів, які приховують вулиці нашого міста - це нічого не сказати! Навіть вчителька зізналася, що спочатку скептично поставилася до екскурсії : мовляв, що там можна розказати - звичайні вулиці. Але сама, каже, багато дізналася нового. Всі були дуже задоволені екскурсією, адже дізналися багато нових і цікавих фактів про наше місто.

      Вся вищевказана інформація узагальнена та надана згідно тижневих звітів закладів культури Подільської територіальної громади.

 

 

            Начальник управління  культури та туризму                                    А.М. Вишневська

                                 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора