Подільська міська територіальна громада
Одеська область, Подільський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

22 червня – День Скорботи і вшанування пам'яті жертв війни в Україні

Дата: 22.06.2021 11:00
Кількість переглядів: 493

22 червня 1941 р. о 3-й годині 15 хвилин  німецька артилерія та авіація нанесли несподіваний масовий удар по радянських військах. Цей наступ став початком німецько-радянської війни, або бойових дій на Східному фронті Другої світової війни. За кілька годин під бомбардування потрапили всі міста в західних областях СРСР, а також Київ, Одеса, Севастополь, Мінськ, Мурманськ. Головною ціллю бомбардування були аеродроми, лінії комунікацій, залізничні вузли, склади з боєприпасами та інші стратегічні об’єкти.

Прямі людські втрати України, за оцінками Інституту історії України НАН України, складають 8-10 млн українців, демографічні — 10-13 млн осіб.

Щороку живі нащадки героїв тих часів схиляють голови в пам’ять про тих, хто віддав життя за світле майбутнє своїх дітей, за вільне життя нащадків. На жаль, сьогодні Україна так само захищає свої кордони, й так само наші Герої віддають своє життя  за мир та свободу українського народу.

Наша Подільська громада не забуває своїх героїв. В цей день, 22 червня, ми віддаємо дань та глибоку шану нашим живим учасникам тих буремних подій, дань пам’яті тим, хто поліг у Другій Світовій війні.

Сьогодні лягають квіти до всіх пам’ятників, обелісків, могил солдатам тієї війни, як символ миру, блакитного неба, дзвінкого дитячого сміху.

Керівники громади, представники структурних підрозділів виконавчого комітету Подільської міської ради, Ради ветеранів, громадських організацій поклали квіти до пам’ятника Невідомому солдату в центрі міста.

Ніхто не забутий, ніщо не забуте… Герої не вмирають, доки жива пам'ять про них.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора