Подільська міська територіальна громада
Одеська область, Подільський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

До уваги одержувачів житлових субсидій! Інформація на 18.06.21р.

Дата: 18.06.2021 13:36
Кількість переглядів: 259

Фото без описуДо уваги одержувачів житлових субсидій!

 

             Департамент соціальної, сімейної політики та охорони здоров‘я Подільської міської ради Подільського району Одеської області інформує про стан опрацювання питання перепризначення житлових субсидій на неопалювальний період з 1 травня 2021 року.

 

       19 травня 2021 року Урядом було прийнято рішення (постанова Кабінету Міністрів України від 19.05.2021 № 505), згідно з яким розгляд питань щодо призначення житлової субсидії на наступний період домогосподарствам, які отримували житлову субсидію в опалювальному сезоні  2020–2021 років, проводиться без звернень громадян. Виключення складають тільки домогосподарства, яким житлова субсидія:

- надавалася у безготівковій формі через АТ «Ощадбанк»;

- була призначена за фактичним місцем проживання осіб (орендарі житлових приміщень; внутрішньо переміщені особи; індивідуальні забудовники, будинки яких не прийняті в експлуатацію);

- була призначена без урахування окремих осіб з числа зареєстрованих у житловому приміщенні, які не проживають за місцем реєстрації.

Усім іншим одержувачам житлова субсидія на неопалювальний період з 1 травня буде призначена автоматично!

       При цьому передбачено, що рішення про призначення житлових субсидій домогосподарствам без звернень громадян приймаються органами соціального захисту населення на підставі інформації Міністерства фінансів України за результатами проведеної верифікації даних щодо одержувачів житлових субсидій.

       На сьогодні, всі необхідні доопрацювання програмних комплексів у зв’язку із змінами до Положення зроблено. Крім того вже забезпечено отримання органами соціального захисту населення в автоматичному режимі інформації про доходи від Пенсійного фонду України та податкових органів і відбувається підготовка до процесу масового розрахунку субсидій на неопалювальний період.

       Слід зазначити, що збір та обробка інформації потребує залучення до процесу різних джерел інформації та часу на її опрацювання. Зокрема це стосується інформації від десятків банківських установ, реєстрів прав на рухоме та нерухоме майно. Наразі відповідна інформація узагальнюється Міністерством фінансів для проведення верифікації.

       Таким чином, найближчими тижнями, після надходження від Міністерства фінансів   результатів верифікації одержувачів житлової субсидії, органами соціального захисту населення одразу буде забезпечено автоматичне її призначення.

       При цьому звертаємо увагу, що призначення та нарахування житлових субсидій усім домогосподарствам буде здійснено починаючи з травня поточного року.

       Житлові субсидії отримають всі, хто їх дійсно потребує.

 

       Також нагадуємо тим категоріям одержувачів субсидії, яким необхідно звернутися за призначенням житлової субсидії до Департаменту соціальної, сімейної політики та охорони здоров‘я, можуть це зробити декількома способами: особисто за адресою: 66305, м.Подільськ, вул.Бочковича 4, або надіслати заповнені заяву і декларацію в конверті поштою чи надіслати в електронному вигляді на сайті Міністерства соціальної політики за посиланням https://subsidii.mlsp.gov.ua/.

        Бланки заяви і декларації, а також зразок заповнення, пропонуємо переглянути на сайті Міністерства соціальної політики за посиланням:  https://www.msp.gov.ua/news/16214.html.

 

      Прийом громадян Подільської територіальної громади проводиться з дотриманням усіх карантинних вимог, організовано безпечний прийом за попереднім записом по телефонам  (04862)3-00-34  або  (066)175-40-32, у зручний для кожного громадянина час з метою уникнення скупчення людей і виникнення черг. Для наших мешканців сіл Липецьке, Олександрівка і Казбеки організовано прийом документів в с. Липецьке  в приміщенні сільради уповноваженою на це особою.

 

 

Директор Департаменту                                               А.А. Перепелиця

 

Вик. Клюшкіна О.А.,

тел. (04862) 3-00-34                                                      


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора