Подільська міська територіальна громада
Одеська область, Подільський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ЗВІТ проведення заходів по управлінню культури та туризму Подільської міської ради Подільського району Одеської області  з 07.06.21р. по 11.06.21р.

Дата: 15.06.2021 09:40
Кількість переглядів: 331

                                                                        ЗВІТ

проведення заходів по управлінню культури та туризму

Подільської міської ради Подільського району Одеської області

 з 07.06.21р. по 11.06.21р.

 

В управлінні культури та туризму:   продовжується робота Клубу вихідного дня по мікрорайонам міста, який працює щосуботи та щонеділі з травня по вересень 2021 року в визначених зонах відпочинку: парк «Черемушки», парк «Молодіжний», парк «Культура»,  парк «Слава труду» та військове містечко з 16.00 до 20.00, а також щосуботи в парку «Слава труду» з 16.00 до 20.00, де розташований дитячий міський автопарк для дітей від 2 до 12 років, який працює на безкоштовній основі.

  Розробляється програма проведення святкових заходів, присвячених 25-й річниці Конституції України. 

В міському Будинку культури:  Протягом тижня продовжували свою роботу колективи МБК: народний фольклорний ансамбль “Натхнення”, зразкова вокальна студія “Непоседи” та зразкова хореографічна студія. Робота колективів спрямована на розвиток творчих здібностей,  вдосконалення виконання та вивчення нових творів з метою  поповнення репертуару та участі у заходах.

 Також за графіком роботи проводилися заняття у дитячих студіях за видами мистецтв: вокал, хореографія, театральне та декоративно-прикладне мистецтво.

 З метою виявлення творчо обдарованих людей у жанрі декламації та мовлення, залучення до участі у культурних заходах та розвитку їх талантів продовжує роботу “Студія сатири та гумору”. Студія працює на безкоштовній основі та для мешканців різних вікових категорій.

 Продовжує свою роботу “Креативна DIY studio”. З метою розвитку творчих здібностей талановитих мешканців нашого міста з різних напрямків декоративно-прикладного мистецтва проводяться онлайн майстер-класи, ознайомитися з якими можна на сторінках “Культура Та Мистецтво Подільська” у Facebook та Instagram.

  Продовжено роботу он-лайн проєкту міського будинку культури “Не нудьгуй”. На сторінках “Культура Та Мистецтво Подільська” у Facebook та Instagram щонеділі пропонується цікавий розважальний та пізнавальний матеріал. Разом з творчими та креативними подільчанами ми  пропонуємо безліч порад  з краси, здоров'я, останні модні тренди, сучасні зачіски та макіяж, смачні рецепти, поради для дому, заочна експозиція декоративно-ужиткового мистецтва, майстер-класи, вікторини, конкурси, та багато іншого на будь-який смак та для будь-якого віку.

  Продовжено роботу щодо організації кулінарного пізнавально-розважального телепроекту “На смак”, завдяки якому глядацька аудиторія має змогу дізнатися багато корисної інформації та порад про особливості приготування домашньої їжі. 11 червня відбулася зйомка чергового випуску програми, головною стравою якого стали традиційні українські голубці.

  Також протягом тижня було продовжено підготовку заходів з нагоди професійного свята медпрацівників.

   Продовжується робота загальноміського телепроєкту “Місто майстрів”. 10 червня було відзнято черговий майстер-клас. Майстер-хендмейдер Олена Гутник детально розповідає як власними руками створити шкатулку, що стане не лише корисною в побуті, а й гарною окрасою інтер'єру. 

 Продовжив свою роботу клуб вихідного дня. Отож 12 червня у парку “Слава труду” з 17:00 до 19:00  працював дитячий автопарк, де дітлахи мали змогу покататися на велосипадах, самокатах, картингах, велобігах. А у парку “Молодіжний” для маленьких мешканців  було проведено розважальну програму на морську тематику: конкурси, вікторини, естафети, ігри, майстер класи, тематична фото зона, гліттер-тату, аквагрим, а ще гарна музика, чудовий настрій та сувенір для кожного маленького учасника.   

В Будинку культури с. Олександрівка: протягом тижня була проведена робота з колективами; вокально-хоровим «Тетяна і компанія», вокальним «Зіроньки», танцювальний «Alleks dolls», дорослим театрально-драматичним «Кроки за сценою», дитячим театрально-драматичним «Маска». 

   Вокально-хоровий колектив «Тетяна і компаніія» у складі залишилося 7 учасниць.Постійно відновлює і поповнює свій репертуар різними піснями. Людей різного віку і різних професій любов до музики і пісні  об’єднало  в єдиний колектив. Репертуар їх пісень складає українські народні мелодії та українські народні пісні. Вивчаються різні за тематикою твори: козацькі, родино-побутові, жартівливі, твори сучасних композиторів. В даний момент вивчаються нові пісні, які будуть виконанні на свято за народними традиціями «Івана Купала».

      До составу вокального колективу «Зіроньки» входять діти і дорослі  9 учасників. Першим питанням є  формування та розвиток вокальних навичок  для всіх учасників вокльного колективу. Правильно поставлення дихання сприяє природному формуванню голосу та легкому співу.

     Танцювальний колектив «Alleks dolls» цє один з колектив якій постійно оновлюється новими учасниками,  які опоновують ази народного та сучасного танцю і  чарують красотою виконання  хореографічних композицій та народного танцю. До свята Івана Купала дівчатка готують танець «Ягадка малинка»

   Основний зміст роботи театрально-драматичніих гуртків дитячого і дорослого полягає в тому, щоб реалізувати акторскі здібності у дітей і дорослих,  даює можливість поповнювати свій словарний запас і вміння перевтілюватися в сценічний образ.

   11 червня в будинку культури вперше був організован виїзний  прийом громодян фахівцями служб та організацій міста, які дозволили вирішувати широке коло питань, що хвилюють жителів села Олександрівки.

  У субботу для молоді була організована дискотека. Роботу Олександрівського будинку культури постійно освітлюємо на сторінках Facebook «Культура та Мистецтво Олександрівки», «Наше село Александровка», Instagram «Kultura Oleksandrivku»

В Будинку культури с. Липецьке: 07.06 культпрацівники села Липецьке організували конкурс малюнків на асфальті «Вогники літа».  Вони зібрали усіх діток та шанувальників малювання. По- справжньому дружня атмосфера, спільна ідея об’єднували усіх присутніх. Малювали всі-  і дорослі, і малі. За найкращі малюнки діти отримали солодощі. 
 09.06. в Україні святкують Міжнародний день друзів. І це дійсно важливе свято адже дружба- це великий скарб, який  потрібно цінувати і берегти.  Тому у цей день працівниками Липецького БК були прведені: бесіда «Портрет друга»; гра «Казкові друзі»; вправа «Дружба має свої правила».   На прикінці свята провели перегляд мультфільмів про дружбу.

11.06. була проведена танцювально-розважальна програма. Усі запрошені отримали чудовий настрій та багато позитивних емоцій.    

В централізованій бібліотеці: що почитати у відпустці, яку книгу взяти на море? Такі питання цікавлять багатьох, хто нарешті викроїв для себе кілька днів або тижнів для довгоочікуваного відпочинку. Відпустка влітку, де б ви не відпочивали - прекрасний привід взяти із собою кілька книг. Таких, щоб були і з глибоким змістом, і не перевантажували, і читалися із задоволенням, і запам’яталися надовго. Центральна бібліотека пропонує для вас, наші любі читачі, книжкову виставку "Книга у відпустку". І де б ви не відпочивали : в горах, селі, на березі річки, - насолоджуйтеся добрим чтивом!  

"Якщо друг у тебе є, життя радісним стає" - так почалася весела подорож у країну дружби. Діти, які відпочивають в таборі ЗОШ №8 вчилися "правильно"сваритися і миритися, згадали друзів мультиплікаційних героїв, складали та пояснювали значення прислів’їв про дружбу, називали риси, які притаманні справжнім друзям. Звісно, читали, співали пісні , дивились мультфільми. А наприкінці  склали " Квіточку дружби", на пелюстках якої записані правила дружби, і яку потім діти забрали у свій клас і прикріпили на видному місці, щоб завжди пам’ятати ці правила.

8 червня у бібліотеку на поетичну зустріч та презентацію нової книги молодої, талановитої поетеси і письменниці Наталії Булат були запрошені учні ЗОШ №8. Зустріч з авторкою була теплою, жвавою і невимушеною. Наталія зацікавила присутніх своїм баченням створення літературних образів та зарядила своїм життєвим позитивом. На згадку про зустріч відбулася традиційна фото- сесія, лунали найкращі побажання молодій письменниці.

В бібліотеці – філії:  7 червня 2021 року в Подільській міській бібліотеці-філії для читачів-учнів 6-7 класів ЗОШ №4 пришкільного табору «Сонечко» була проведена віртуальна подорож містом “Вулиці розповідають”. Діти дізнались багато цікавого про видатних людей, іменами яких названі вулиці нашого міста.   Глибше познайомитись з історією міста читачі мали змогу ознайомившись з книжковою виставкою “Окраса України – Одещина чарівна ”розділ «Рідний край – гордість моя» та переглянувши мультимедійну презентацію міського краєзнавчого музею “Минуле і сучасність. Історія міста.” Вулиці – це жива пам'ять історії та наше сьогодення. І дуже важливо, щоб діти знали, чому саме таку назву носить вулиця, провулок, площа.

      Світ казок безмежний, без них немає дитинства, немає мрій. Саме казка зустрічає нас на порозі безкрайнього кольорового світу, щоб повести в майбутнє шляхом добра та краси. Діти змалечку люблять казки, тому бібліотека філія вирішила провести з учнями пришкільного табору ЗОШ №6 казкову естафету-подорож «Сім чарівних пелюстків». Користувачі переглянули мультфільм «Цветик-семіцветік».  Бібліотекар запропонувала юним читачам відповісти на запитання вікторини і взяти участь в обговоренні мультфільму. Прочитавши приказку «Поспішайте робити добро», діти разом з бібліотекарем прийшли до висновку, що нам всім треба бути уважними до людей. Треба навчитися бачити, як живуть інші, мати почуття жалю і, якщо це можливо, постаратися допомогти їм, як це зробила Женя 

    Літнє читання – чудовий час для розширення кругозору дітей та їх творчої уяви. В бібліотеці-філії  заохочують дітей до читання влітку, адже це цікаво, весело та корисно. До послуг читачів в бібліотеці діє книжково-ілюстративні виставки: «Літо з книгою». Сьогодні до бібліотеки завітали учні пришкільного табору ЗОШ №6.  Сезон літнього читання  для користувачів 6-7 класів почався з конкурсу ерудитів “Уважні та начитані”, в якій титул найкращої виборола команди №1. Бібліотекар запросила всіх приходити у бібліотеку та запевнила, що кожен учень зможе вибрати книжку на будь-який смак й насолодитися читанням вдома.

В дитячій бібліотеці:    Розпочалося літо і дитяча бібліотека протягом  неділі відвідувала літній табір ЗОШ №9. Бібліотекарі проводили в загонах  розважальні ігри «Ми-разом, ми-друзі», веселі витівки «Настрій на Ура!». Вони  разом з дітьми грали, веселились. Юні чатачі  з задоволенням приймали участь у вікторинах і конкурсах.  Відвідини табору стали приємним доповненням культурно-оздоровчої програми.

     В суботу дитяча бібліотека прийняла участь в розважальній програмі  «Клубу вихідного дня». Присутніх вони порадували ляльковою виставою «Розминка». Дітям дуже  сподобались змагання лісових героїв в метанні мячиків в яких вони також прийняли участь.

В бібліотеці с. Липецьке:  Казка —це дитинство людства і його мудрість. Читайте і слухайте казки!Сьогодні,7 червня  у будинку культури  було  проведено захід  “Казковий день у Казковому потязі“. На цьому заході були присутні діти з табору “Веселка”. Діти брали активну участь у вікторині, відгадували загадки та знаходили речі, які загубили “казкові герої ”. Чудово впоравшись із завданнями, найактивніші учасники заходу отримали солодощі. Наприкінці заходу діти із задоволенням ознайомилися з книжками, що були представлені на книжковій виставці.

В міському краєзнавчому музеї:  Продовжується пора шкільних літніх оздоровчих таборів. Робочий тиждень пройшов насичено, гамірно, весело. Дітки з пришкільних таборів ЗОШ №8, №4, ліцею, гімназії, Малофонтанського НВК цікаво і змістовно провели час в музеї. Вони крім того, що дізналися багато цікавого про історію нашого міста, ще й випробували деякі експонати в роботі, мали змогу зробити стилізоване фото використовуючи деякі елементи одягу. Такі інтерактивні зустрічі дуже подобаються дітям і спростовують стереотип про "нудні музеї".

8 червня була проведена пішохідна екскурсія вулицями міста "В тій самій Бірзулі..."

Хлопчики та дівчатка з пришкільного табору ЗОШ #4 за годину дізналися стільки нового та цікавого про історичні будівлі старої Бірзули, що напевно не все запам'ятали, але ми впевнені, що тепер вони будуть знати які саме будівлі належать до історичної спадщини часів дореволюційної Бірзули.

7-8 червня була проведена культурно-мистецька акція «МИ ПРОТИ ПЛАСТИКУ!» з проведенням  майстер класів "ЕТНО - ЕКОТОРБА" з виготовлення та розписування торб з натуральної тканини. Акція присвячена Всесвітньому дню охорони навколишнього середовища. Майстер-класи пройшли надзвичайно цікаво і натхненно. Акцією "МИ ПРОТИ ПЛАСТИКУ" ми хотіли привернути увагу населення, щоб люди якомога менше використовувати пластикових пакетів і не забруднювали природу, адже є багато способів зробити собі багаторазові, зручні, і разом з тим міцні торбинки, які прослужать  довгий час. А ще, можна створити власноруч торбинку і проявити свої творчі здібності. Така торбинка буде дорога серцю і ексклюзивна, а тим більше, що такої точно ні у кого більше немає!

На тижні до музею завітав співробітник Південного міжрегіонального відділу Українського інституту національної пам’яті Олександр Городилов, який передав нашому музею друковані матеріали: це книги, брошури і арт-плакати, настільний календар, паперові моделі військової техніки. Дуже вдячні за такі подарунки, адже вони стануть в пригоді для оформлення виставок і суттєво допоможуть в проведенні заходів з патріотичного виховання дітей та молоді.

А ми, в свою чергу, теж подарували співробітникам УІНП нашу нову книгу "Бірзула. Маловідомі сторінки історії". Сподіваємося ця книга буде гарним доповненням до існуючої краєзнавчої літератури Одещини.

Також на тижні в гостях в музеї побували військовослужбовці строкової служби, які нещодавно прибули на службу в Подільський прикордонний загін. Дякуємо капелану о. Михайлу Базилько, який вкотре приводить молодих військовослужбовців в музей для ознайомлення з історією та культурою нашого краю.

 

      Вся вищевказана інформація узагальнена та надана згідно тижневих звітів закладів культури Подільської територіальної громади.

 

 

            Начальник управління  культури та туризму                                    А.М. Вишневська

                                  


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора