Подільська міська територіальна громада
Одеська область, Подільський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

  ЗВІТ проведення заходів по управлінню культури та туризму Подільської міської ради Подільського району Одеської області  з 31.05.21р. по 04.06.21р.

Дата: 08.06.2021 14:01
Кількість переглядів: 402

                                                                     ЗВІТ

проведення заходів по управлінню культури та туризму

Подільської міської ради Подільського району Одеської області

 з 31.05.21р. по 04.06.21р.

 

В управлінні культури та туризму:   продовжується робота Клубу вихідного дня по мікрорайонам міста, який працює щосуботи та щонеділі з травня по вересень 2021 року в визначених зонах відпочинку: парк «Черемушки», парк «Молодіжний», парк «Культура»,  парк «Слава труду» та військове містечко з 16.00 до 20.00, а також щосуботи в парку «Слава труду» з 16.00 до 20.00, де розташований дитячий міський автопарк для дітей від 2 до 12 років, який працює на безкоштовній основі.

2 червня в приміщенні міськвиконкому відбулося засідання організаційного комітету, який очолила заступник міського голови Задорожна Л.І. На засіданні обговорювалися питання проведення святкових заходів, присвячених 25-й річниці Конституції України та 30-й річниці Незалежності України. Всі заплановані заходи будуть затверджені розпорядженнями Подільського міського голови.

В міському Будинку культури:   протягом тижня продовжували свою роботу колективи МБК: народний фольклорний ансамбль “Натхнення”, зразкова вокальна студія “Непоседи” та зразкова хореографічна студія. Робота колективів спрямована на розвиток творчих здібностей,  вдосконалення виконання та вивчення нових творів з метою  поповнення репертуару та участі у заходах.

 Також за графіком роботи проводилися заняття у дитячих студіях за видами мистецтв: вокал, хореографія, театральне та декоративно-прикладне мистецтво.

 З метою виявлення творчо обдарованих людей у жанрі декламації та мовлення, залучення до участі у культурних заходах та розвитку їх талантів продовжує роботу “Студія сатири та гумору”. Студія працює на безкоштовній основі та для мешканців різних вікових категорій.

 Продовжує свою роботу “Креативна DIY studio”. З метою розвитку творчих здібностей талановитих мешканців нашого міста з різних напрямків декоративно-прикладного мистецтва проводяться онлайн майстер-класи, ознайомитися з якими можна на сторінках “Культура Та Мистецтво Подільська” у Facebook та Instagram.

  Продовжено роботу он-лайн проєкту міського будинку культури “Не нудьгуй”. На сторінках “Культура Та Мистецтво Подільська” у Facebook та Instagram щонеділі пропонується цікавий розважальний та пізнавальний матеріал. Разом з творчими та креативними подільчанами ми  пропонуємо безліч порад  з краси, здоров'я, останні модні тренди, сучасні зачіски та макіяж, смачні рецепти, поради для дому, заочна експозиція декоративно-ужиткового мистецтва, майстер-класи, вікторини, конкурси, та багато іншого на будь-який смак та для будь-якого віку.

  Продовжено роботу щодо організації кулінарного пізнавально-розважального телепроекту “На смак”, завдяки якому глядацька аудиторія має змогу дізнатися багато корисної інформації та порад про особливості приготування домашньої їжі. Отож цього тижня було відзнято черговий випуск проєкту. Відома  кулінар-аматор Людмила Татар разом з ведучою Юлією Філімоновою  під час приготування  розкривають подробиці та секрети кулінарного мистецтва. Гостя проєкту фітнес-тренер Вікторія Духовська розповідає як зробити фігуру стрункою та ділиться інформацією щодо корисного харчування.

  Також протягом тижня було розпочато підготовку заходів з нагоди професійного свята медпрацівників.

  5 червня з нагоди Міжнародного дня захисту дітей у парку Т.Г. Шевченка відбулося велике свято. На маленьких подільчан очікувало безліч різноманітних розваг: ігрові майданчики,  улюблені герої мультфільмів, майстер-класи, зони краси, велика виставка дитячих  робіт з декоративно-ужиткового мистецтва, справжня галерея під відкритим небом від вихованців художньої студії “Арт-ренесанс”. Та, звісно, великий дитячий святковий концерт за участю понад 300 творчих та талановитих дітей нашого міста. Отож свої найкращі номери та досягнення демонстрували танцювальні колективи нашого міста “Алегро”, “Фантазія”, “Глорія”, “Грація”, “ Престиж”, “Аероденс”, “Luxury”, студії МБК з народної хореографії, вокалу та акторської майстерності. По закінченню святкування кожен маленький учасник отримав солодкий сувенір.

 6 червня продовжив свою роботу клуб вихідного дня. Отож  у мікрорайоні Військове містечко з 17:00 до 19:00  працював дитячий автопарк, де дітлахи мали змогу покататися на велосипадах, самокатах, картингах, велобігах. А для маленьких мешканців мікрорайону Черемушки була підготовлена розважальна програма на морську тематику: конкурси, вікторини, естафети, ігри, майстер класи, квест, фото зони, гліттер-тату, аквагрим, а ще гарна музика, чудовий настрій та сувенір для кожного маленького учасника. Підтримати атмосферу відпочинку долучилися майстри- хендмейдери.

В Будинку культури с. Олександрівка: протягом тижня проводити роботу з колективами; вокально-хоровим «Тетяна і компанія», Вокальним «Зіроньки», квартетом «Краплиночка»,танцювальним «Aleks dolls», дорослим театрально-драматичним «Кроки за сценою, дитячим театрально — драматичним «Маска». Поповнювати свій репертуар новими піснями, творами, танцями. Щоб мати можливість реалізувати вівчиний  материал в концертних програмах. 

    Щонеділі організувати спортивні ігри «Волейбол» для молоді і дорослого населення.

 Протягом тижня згідно графіку роботи гуртків проводити заняття. Продовжувати освітлювати свою роботу на сторінках Facebook «Культура та Мистецтво Олександрівки», «Наше село Олександрівка». Instagram«Kultura Oleksandrivku».  

В Будинку культури с. Липецьке:  відкриття табору та продовження святкування до Дня захисту дітей «Хай щастю дитини не буде кінця!» Усі присутні разом із веселим ведучим танцювали, співали, відгадували загадки, брали участь у різноманітних конкурсах та іграх. У залі панувала чудова атмосфера. В кінці свята були відзначені переможці конкурсу малюнків «Світ очима дітей». Ось так весело у Липецькому БК зустріли перший день літа!  

03.06 культпрацівники провели танцювально-розважальну програму для учасників табору. У цей день діти разом з дорослими вивчали різноманітні руханки, відгадували загадки. Також  проводилися цікаві конкурси.
 04.05 була проведена вікторина «Що ти знаєш про своє життя?» Діти брали активну участь у вікторині, вивчали нові танці та відгадували загадки.   

В централізованій бібліотеці:  1 червня в Україні як  і у всьому світі, відзначають добре і радісне свято – День захисту дітей. Оскільки цей день співпадає з початком літніх канікул, то й хотілося створити особливу атмосферу для своїх маленьких користувачів, які сьогодні завітали до бібліотеки. Дітвора мала можливість взяти участь у літературному калейдоскопі " Почитаємо, пограємо, казки відгадаємо",  розгадуючи загадки та завдання,  які підготували для них бібліотекарі, переглянути лялькову виставу " На галівині казок" ,  а також отримати в подарунок закладинки для книг. Приємно, що було багато радісних посмішок, протягом всього заходу панувала атмосфера гарного настрою. Таким і має бути свято.

,,Музеї – обереги вічності ’’ – під такою назвою пройшло чергове засідання юнацького клубу ,, Діалог ’’. Члени клубу, студенти професійного ліцею, вибрали таку тему з метою розширити кругозір і поглибити знання про музеї України і світу, щоб під час літнього відпочинку деякі з них відвідати. Але спочатку молодь здійснила віртуальну подорож найбільш відомими музеями країни і світу, оглянули  ілюстровані виставки: ,,Чудернацькі музеї світу ’’,  ,,Сім чудернацьких музеїв Києва’’.  Члени клубу також одержали інформацію про музеї нашого міста і Одеси і, зокрема, познайомились з книгою В. Полторака ,,Одещина: 12 пішохідних мандрівок’’, автор якої пропонує молоді захоплюючі пішохідні маршрути. Бібліотекар подякувала членам клубу за активність в проведенні засідань та побажала гарних канікул.

В бібліотеці – філії: настало літо, але у книжок немає канікул. Вже традиційно в цей період, бібліотека-філія працює за программою літніх читань, які спрямовані на активне  залучення дітей до читання, змістовне, пізнавальне дозвілля з книгою. Відкриття літніх читань «Райдужне книжкове літо» цікаво відбулося в дитячому таборі «Бригантина» ЗОШ №6. Діти жваво взяли участь у казковому ранку «Чарівну скриньку відкривай, в цікаву казку завітай». Бібліотекарка запропонувала присутнім взяти участь в літературній  вікторині  «Казковий ерудит» та інтелектуальній грі «Питання з секретом». А свої акторські здібності дітлахи залюбки продемонстрували під час рухливої гри-імітації «Впізнай героя казки». Літо з книгою – в розпалі!

   Ми живемо на багатій, щедрій і прекрасній землі. Бути природі другом закликали казкові герої  лялькової  вистави міської бібліотеки-філії  ,,Пригоди лісових друзів ’’ на святі дитинства в парку Т.Г.Шевченка. Тема вибрана не випадково, оскільки саме 5 червня відзначався Всесвітній День охорони навколишнього середовища.  А незабаром глядачі зі сміхом дивилися на витівки примхливої кози з лялькової вистави ,,Коза-дереза ’’. Веселий настрій на майданчику лялькового театру одержали всі – і малеча  і  дорослі!

В дитячій бібліотеці:   пора дитинства-чи не найпрекрасніша в житті кожного з нас. Смачне морозиво, цукерки, ігри, розваги, безтурботність-це все щасливі та незабутні моменти дитинства, які ми пам ‘ятаємо все життя та зберігаємо в архіві найдорожчих спогадів.

    На початку тижня в міській дитячій бібліотеці бібліотекарями була проведена ігрова карусель «Розумні, кмітливі, допитливі», присвячена  Міжнародному дню захисту дітей. Діти одержалу масу позитивних емоцій  від цікавих ігор, вікторин, загадок, запальних танців.

        В пришкільному таборі ЗОШ№9 завжди раді візитам дитячої бібліотеки. Родзинкою розважальної програми, присвяченої відкриттю табору, стала лялькова вистава "Котик і півник" за мотивами української народної казки, яку з задоволенням представили бібліотекарі.

В бібліотеці с. Липецьке:    «Нехай завжди сміються наші діти!» Про початок літа, як завжди, нам нагадує дитячий сміх і жвава метушня, що супроводжує Міжнародний день захисту дітей. На заході присвяченому Дню захисту дітей була представлена книжкова виставка «Казковий дивограй». Були проведении веселі вікторини та загадки. Під час святкового заходу діти отримали заряд бадьорості та гарного літнього настрою. Нехай дитинство буде яскравим, захоплюючим, сповненим любові, ласки та добра!

В міському краєзнавчому музеї:  Розпочалась пора шкільних літніх оздоровчих таборів і першими завітали до музею діти з табору "Мрія" ЗОШ №3 - ліцей. Вони крім того, що дізналися багато цікавого про історію нашого міста, ще й випробували деякі експонати в роботі, мали змогу зробити стилізоване фото використовуючи деякі елементи одягу. Такі інтерактивні зустрічі дуже подобаються дітям і спростовують стереотип про "нудні музеї".На тижні музей також відвідали діти з шкільних таборів ЗОШ№8 (старша і середні групи) та ЗОШ №1.

В Міжнародний день захисту дітей було відкрито виставку "Іграшки з бабусиного горища". Якась особлива магія у цих іграшок. Малеча довго не могла покинути музей, адже тут було так цікаво. Дякуємо педагогам ЗОШ #8, що привели діток до музею, адже у них залишилися гарні враження від музею.

     В музеї продовжується персональна виставка "Барельєфи Віталія Глонті" продовжує свою роботу. Виставка працюватиме до кінця червн. Автор Виталий Глонті виконує унікальні, неповторні картини, які дуже вдало вписуються в сучасний інтер’єр. Також є можливість придбати або замовити таку красу у майстра.

4 червня був проведений рейд по старому кладовищу з метою огляду стану  братських та одиночних могил Другої світової війни, а також виявлення інших цікавих старовинних поховань та могил видатним нашим землякам.

   Розпочалась робота по створенню туристичних маршрутів Подільської громади.

 

      Вся вищевказана інформація узагальнена та надана згідно тижневих звітів закладів культури Подільської територіальної громади.

 

 

            Начальник управління  культури та туризму                                    А.М. Вишневська

                                  


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора